Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Elfogáskor tagadott, a nyomozás után beismert a szegedi bankrabló

Szeged - A 26 éves G. Zsoltot tavaly nyáron fogták el, miután késsel látták a Széchenyi téren. A rendőrök a májusi, Sárosi utcai bankrablással kapcsolatban keresték a férfit.
Mint ismert, a Szegedi Rendőrkapitányság járőrei egy férfit kerestek Szegeden a Széchényi téren 2014. június 11-én 11 óra 10 perckor, akinél a segélyhívóra érkezett bejelentés szerint az állampolgárok egy kést láttak. Az egyenruhások felfigyeltek egy padon ülő férfira, aki azonnal futásnak eredt, amikor meglátta a rendőröket. A szegedi járőrök a Készenléti Rendőrség munkatársainak közreműködésével a nagypostánál fogták el a 26 éves férfit, akinek a csomagjából egy gáz-riasztó pisztoly került elő - írta a police.hu.


G. Zsoltot elszámoltatásra a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályára állították elő, mivel a nyomozók már keresték a férfit a Sárosi utcában 2014. május 13-án elkövetett pénzintézeti rablással összefüggésben. A takarékszövetkezetbe egy férfi ment be arcát maszkkal eltakarva, kezében egy gáz-riasztó pisztollyal. Megfenyegette az alkalmazottakat, majd a megszerzett készpénzzel elmenekült.

A megyei nyomozók G. Zsoltot fegyveresen elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették, a bíróság pedig elrendelte az előzetes letartóztatását. A gyanúsított kezdetben tagadta a bűncselekmény elkövetését. Később - az elétárt bizonyítékokat látva - beismerő vallomást tett. A rabolt pénzt saját szükségletei fedezésére fordította.

A Sárosi utcai pénzintézet. Fotó: police.hu
A Sárosi utcai pénzintézet. Fotó: police.hu

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a G. Zsolt ellen folytatott nyomozást befejezte, az iratokat vádemelési javaslattal a Csongrád Megyei Főügyészségnek 2015. február 5-én megküldte - közölte Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Insomnia – balettpremier a kisszínházban

Juronics Tamás Balanescu zenéire koreografálta új táncművét, az Insomniát, amit ma 19 órától mutatnak be a kisszínházban. Tovább olvasom