Délmagyar logó

2018. 01. 24. szerda - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Elkápráztatta olvasóinkat a kishegyesi megasztár

Szeged - Mennyekbe repítette tegnap közönségét Rúzsa Magdi Szegeden: lapunk ajándékkoncertjén több mint kétezren táncoltak és énekeltek együtt a kishegyesi megasztárral.
Mintha egyszerre lettünk volna az AC/DC és Janis Joplin koncertjén: kisiskolásokat és nyugdíjasokat egyaránt magával ragadott a mezítláb éneklő lány, akiről kiderült: „a levegő mozgatja hangszálait, mégis a lélek szólal meg belőle".

Soha ilyen komolyan nem aggódtunk még az újszegedi sportcsarnok épségéért, mint tegnap este. Rúzsa Magdi ugyanis iszonyatosat zúzott a Délmagyarország és Délvilág születésnapi ajándékkoncertjén. „Lehet hiphop minden reggel, ha rock and roll lesz az éjjel" – énekelte Magdi, s így is lett: a tempótól mozogtak alattunk a székek, nem tudtunk parancsolni lábainknak – a plafont pedig azért kémleltük, ellenáll-e az elementáris erőnek, ami a kishegyesi megasztár torkából tör elő.

Mintha egyszerre lettünk volna az AC/DC és Janis Joplin koncertjén. Még a lépcsőkön is ültek: több mint kétezren voltunk a sportcsarnokban. Az exkluzív, kétórás koncerten eddig sehol sem énekelt dalokat is hallhattunk Magditól.

Az exkluzív, kétórás koncerten eddig sehol sem énekelt dalokat is hallhatott a közönség Magditól. Fotó: Miskolczi Róbert
Az exkluzív, kétórás koncerten eddig sehol sem énekelt dalokat is hallhatott a közönség Magditól. Fotó: Miskolczi Róbert

Sokan nem is bírták ülve, inkább a színpad előtt táncoltak. Így tett az ötéves Böszörményi Tünde is, aki nagy várakozás után végre személyesen is találkozhatott kedvencével. – Olyan, amilyennek elképzeltem – mondta a csillámportól és a jókedvtől ragyogó kislány „a zene tesz boldoggá" feliratú pólójában.

Sokan érezték még ezt hozzá hasonlóan, például a 45 éves Vass Zoltánné és 16 esztendős lánya, Petra: stílszerűen ölelkezve ropták a Guns N' Roses „édes gyermekemére". Ekkor már minden kéz a magasban volt, majd ütemesen össze is csattant.

Mezítlábas rockhercegnő. Minden korosztály egyformán lelkesedett az ördögi angyalért. Fotó: Miskolczi Róbert
Mezítlábas rockhercegnő. Minden korosztály egyformán lelkesedett az ördögi angyalért.
Fotó: Miskolczi Róbert

Hiába énekelte a kishegyesi Ördögi Angyal Joplin után szabadon, hogy „sírj, bébi", ez bizony senkinek eszébe sem jutott. Magdi ugyanis méregzöld, pántos felsőjében, farmerjában, mezítláb olyat művelt a színpadon, amihez hasonlóra kevesen képesek. Azonosultunk is az eleven energiabomba gondolatával, miszerint „a levegő mozgatja hangszálaimat, mégis a lélek szólal meg belőlem". Még döbbenetesebb volt ez az erő, amikor Magdi egy szál gitár kíséretében énekelt, a színpad szélén ülve. Nem kellett akkor a speciális díszlet, a 60 lámpa, a tucatnyi robotlámpa, a világításhidak – csak állt nézői között, az emelvényen, és a sportcsarnok együtt repült vele.

Pláne, amikor jöttek az ismert slágerek: az Aprócska Blues, a Most élsz. „Most vigyázz, hogy jól csináld" – hajlongott egymás mellett két idősebb nő, egymásnak énekelve a figyelmeztető sorokat.

Magdit tortával lepte meg Szabadi István szegedi cukrászmester és fia,
Magdit tortával lepte meg Szabadi István szegedi cukrászmester és fia, a Big Brotherből megismert Popey. Fotó: Miskolczi Róbert 

Aztán már ők sem bírtak magukkal, a kisiskolás, folyamatosan ugráló és táncoló kislányokkal együtt tomboltak a szerb–magyar slágerre, az Ederlezire. He-e-ej – alakult rögtönzött dalárdává a sportcsarnok, nem került az utóbbi évszázadban ilyen közel e két nép egymáshoz, mint a fenti melódia hatására. Magdin a fáradtság legapróbb jelei sem látszottak a kétórás koncert végére, többen azt latolgatták, talán fut még utána 10 kilométert, hogy végre kimerüljön. Mindenesetre a Pokolba vezető autópályán még sokan elkísérték: a Highway to Hell-lel zárta az estét. Senki sem gondolt azonban a bugyrokban gőzölgő üstökre: mennyekbe repítette publikumát Szegeden az Ördögi Angyal.

Eszterházy-torta

– Magdi annyira tiszta ember, láttam rajta, hogy őszinte az öröme – mesélte a szegedi cukrászmester, Szabadi István, Popey édesapja, aki meglepetést készített a kishegyesi megasztárnak: ínycsiklandó Eszterházy-tortával kedveskedett neki. Az édességet ráadásul Magdiról készült képekkel díszítette. A finomságból nem is sok élte túl a koncert utáni VIP-partit.

A kishegyesi megasztár autogramot oszt ifjú rajongóinak. Fotó: Miskolczi Róbert
A kishegyesi megasztár autogramot oszt ifjú rajongóinak.
Fotó: Miskolczi Róbert

A koncertről mondták

Antal Éva szegedi recepciós: – Rúzsa Magdi az egyetlen énekes Magyarországon, akit ha bárhol, bármikor meghallok énekelni, végigfut a hideg az egész testemen. Úgy gondoltam, ha már Szegeden ad koncertet, eljövök az édesanyámmal. Most először látom élőben, hihetetlen élmény. Remélem, az Ederlezit is elénekli, az a kedvencem. Sajnos még nincs CD-m, de hamarosan beszerzek egyet, valószínűleg a koncert is ösztönözni fog ebben.

Lekeny Janka 12 éves szegedi általános iskolás: – A bátyámmal érkeztem a koncertre, mindketten nagyon szeretjük Magdit, mert nem olyan, mint a tipikus sztárok, nem mutat rossz példát a fiataloknak. Az unokatestvéremmel gyakran énekeljük a Vigyázz a madárra című számát, szinte kívülről fújjuk, ez a kedvencünk. Két CD-nk is van Rúzsa Magditól: a megasztáros válogatás és az Ördögi Angyal.

Lippai Pál Szeged első szabadon választott polgármestere, a város díszpolgára: – A Megasztárig nem is tudtunk róla, hogy létezik egy ilyen csiszolatlan gyémánt, mint Rúzsa Magdi. Janis Joplin-rajongó vagyok, és mikor hallottam énekelni Magdit, rögtön vele azonosítottam. A hangfekvése és a szenvedélyessége a rég elhunyt művészre emlékeztet. Amikor hallgatom, erőteljes hangja átjárja a lakásom minden apró zegzugát. Fantasztikus!

Olvasóink írták

39 hozzászólás
12
 • 39. Cat 2008. június 09. 23:44
  „"Nálam anno ott szakadt el a cérna, amikor Magdika egyszerűen MEGGYALÁZTA Máté Péter számát a tehetségkutató műsorban!"
  Mivan?”
 • 38. gabika007 2008. június 09. 18:07
  „Lehet, hogy nem ugyanazon a koncerten voltunk, de szerintem nagyon jól szól, legalábbis elöl mindenképp.”
 • 37. Kingi 2008. június 09. 09:09
  „A vajdasági magyarokat szidalmazó hozzászólónak, aki egy Arany János kötetet is említ...: Arany János születési helyén érdemes lenne elgondolkozni....mintha ugye az sem a mai Magyarország területén lenne.....hogy van ez??? csak azt a határontúli magyart tartjuk magyarnak, akit kedvünk tartja???SOHA nem fog ez az ország talpra állni, amíg ilyen sok a finoman szólva tájékozatlan ember, aki megkérdőjelezi például Rúzsa Magdi magyarságát”
 • 36. Kingi 2008. június 09. 09:01
  „Csak döbbenek egy-két hozzászóláson..de mindenkinek joga van véleményt mondani. Az enyém az, hogy lehengerlő volt a koncert. Én 6 barátommal együtt voltam ott, és mindannyian fantasztikusan éreztük magunkat! Köszönet Magdinak, a többi zenésznek és a szervezőknek!”
 • 35. ÁLLAT 2008. június 08. 16:11
  „Tisztelt TÜNC!
  Azért sikítoztatok mert annyira borzalmas volt ugye?!
  Amúgy úgy tűnik a "JÓ" szó immáron igen tág fogalom lett, mert mostmár belefér a gagyi is. Köszi Magduska...
  GRRR, Na, most tapsoljatok! :-(((”
 • 34. Tünc 2008. június 08. 15:44
  „Felháborító ez a hihetetlenül sok kritikus és negatív hozzászólás!Nem értem, azt hittem csak 1 Rúzsa Magdi koncert volt Szegeden, de az eddigiekből úgy tűnik én egy másikon lehettem, mert az hihetetlenül jó volt. EMBEREK!Hát hányan síkítoztatok tapsoltatok eszeveszetten, szóljatok hozzá ti is és ne hagyjátok ezt a negatív elnyomást.Adjatok hangot a jónak is!”
 • 33. ljro31 2008. június 08. 01:36
  „pár éve voltam egy budapest-parádén! ott láttam a lányokon "szopnék"-feliratú pólót! magdikán jól állt a "bitch" feliratú is! hihi”
 • 32. Brumee 2008. június 07. 20:42
  „Amza!http://www.youtube.com/watch?v=K_5W4t_CBzg&feature=related :Éppen ezt a kedves fiatalurat hallgattam az említett oldalon,és hogy alátámaszthassam az igazad, itt az oldal linkje”
 • 31. TELSTAR 2008. június 07. 20:30
  „Rusnya Magdi énekel:

  "Igöeeen!!! Löétezeeeeeeeem... Fegyveremazadrenalíííín... Öigeeeeeen... Öéééééleeeeek... Löééétezöeeeeeeem... öáááááá, böááááááááá, bröááááááááá..." - broáááááf...”
 • 30. Amza 2008. június 07. 20:11
  „Egy biztos,ha a Magdika mondjuk az Angol csillag születikben indul el,azzal a zsürivel a középdöntőig sem jutott volna el.Meg lehet hallgatni a You Tub-on annak a müsornak a győztesét, Paul Potts-ot,hogy hogy énekel.Na róla a világ még sokat fog hallani.
  Egy Muzsikus!Tőkéletesen egyformán látjuk a dolgokat,anno egy ilyen énekesnek mint Ruzsa Magdi,a Hungarotonnál kizárt dolog,hogy lemeze jelenhetett volna meg.No persze anno 250 ezer,volt az aranylemez.Ma ,ha a megjelenés napján minden hanglemez bolt csak 1-et ad el estére meg van a platina.Ezért van ma annyi igénytelen lemez,mert nem a teljesitmény dominál,hanem az eladott példányszám,és senkit nem érdekelt,hogy tuidsz e énekelni,csak eladható legyél.”
 • 29. Zsófii 2008. június 07. 19:38
  „Hát köszönjük! Szeretjük is!”
 • 28. Egy muzsikus 2008. június 07. 19:15
  „Úgy tűnik, sok hozzászóló véleményével egyezik az enyém.
  Nálam anno ott szakadt el a cérna, amikor Magdika egyszerűen MEGGYALÁZTA Máté Péter számát a tehetségkutató műsorban! Van némi hangja s talán ha képzi még jobb is lehet, de soha sem fogja utolérni pl. Csézyt. Természetesen az egy dolog, hogy nekem vagy bárkinek melyik énekesnő hangja tetszik, de az ordibálás még NEM éneklés. Az is igaz viszont, hogy a legszebb hangot is kinyírja egy gagyi hangosítás, tehát itt a technikusok is ludasak rendesen! Összességében az én szememben (de úgy tűnik másokéban is!) Rúzsa Magdi nem egy oly nagy hang s tényleg nem értem ezt a nagyfokú fényezést. De, aki szereti annak ez fel sem tűnik... Hát, szeressék! :-)”
 • 27. Brumee 2008. június 07. 19:11
  „Azám!Talán ezt Szeles Mónikának kéne mondani, aki egy riport kacsán,anno fénykorában Vitray Tamásnak a képébe vágta, hogy ő nem magyar,semmi köze hozzánk, és Ő szerb állampolgár.Erről ennyit!!!Rúzsa Magdit egyébként a sláger rádió, és Bochkor Gábor ill. csapata emelte fel a hírnév felé.Lippai Pál úrnak, http://www.biancaryan.com/ tudom ezt az ifjú hölgyet meghallgatásra ajánlani, csak nehogy szétszedje a lakást, tombolás közben.Mellesleg, ezek a tisztes vajdasági magyarok,30 éve nem akartak tudni beszélni magyarul.Egy ismerősöm együtt élt egy vajdaságból való ,,úriasszony"-al,aki miután a srácnak névnapjára adtam egy bőrkötéses ARANY JÁNOS Legszebbe versei kötetet, és ő felrakta a könyvespolcra, a hölgy ledobta a földre,mert ilyen senkiházi barbár művét nem rakhatja ki.Én pofán is vágtam volna,de a barátom úriember és ilyet nem tesz.”
 • 26. zsemlemorzsa 2008. június 07. 17:53
  „Ott voltam a tegnapi koncerten, a véleményem nem légből kapott:

  A koncert teljes mértékben ÉLVEZHETETLEN volt!!!!
  Iszonyatos hangerő, élvezhetetlen dallamok! A művésznő ordított mont a sakáll.

  Többen ott is hagyták a koncertet, én a 10. percben azt vártam, mikor lesz vége!!!!
  Ez nem biztos, hogy Rúzsa Magdi hibája volt, nem igaz, hogy ezt ott senki nem vette észre!!!

  Nekem egy életre elég volt a Rúzsa Magdiból!!!!”
 • 25. ehhe 2008. június 07. 17:49
  „tök mindegy hogy magyar-nem magyar ... elvileg nyers rockernek van kikiálltva ehhez képest bömböl, mint az oroszlán, akinek szorulása van... megcsinálták a kis ´imidzsét´, annak megfelelően játsza a szerepét ... nem véletlen, hogy a megasztár előtt le sem szarták és olyan majmok mint somamamagésa, settenkedő, péli balfaszbarna csinltak belőle sztárt -- de ami igaz, hogy a mai magyar,popzenei kínálatból még ő a legjobb ... -- a cikkíróbácsi meg gondolkodjon el azon, hogyan kell újságcikket írni ... hogyan kell fogalmazni, ez nem valami igénytelen bulvárlap ... elviekben.”
 • 24. azám 2008. június 07. 17:48
  „Nem attól magyar valaki, hogy a jaffások között lakik Magyarországon. És nem is állampolgársaág kérdése. Akinek anyanyelve a magyar az magyar ember. Ebben nem nyitok vitát. Szerinted akkor pl. Jókai is szlovák volt? Vagy Mikszáth vagy Csáth Géza? Gondolkodjál, greencat. Gondolkodom, tehát vagyok.”
 • 23. greencat 2008. június 07. 17:19
  „Bocsi Emberke, de Kishegyes nem Magyarországon van!! Nézz utána ha nem hiszed!! Vajdaság??”
 • 22. Emberke 2008. június 07. 16:55
  „A technika ördöge tönkretehet egy estét, vagy akár többet is, az emberi irigység, primitivitás, gonoszság egy egész életet. Magdi MAGYAR!!!!! Ha nem hallod, amit mond, menj otológushoz, ha nem érted, amit mond, talán nem bírsz megfelelő szókincskészlettel. Ezen is lehet segíteni, tanulj, olvass sokat. Ha nem ér el a lelkedig, amit mond, azon nem lehet segíteni. Mert Te vagy az, aki nem magyar!!!!”
 • 21. greencat 2008. június 07. 15:55
  „Csak nyalizni kell az UNIO-nak, mert hogy Unio-s tagország lettünk!! Erről szól az egész azám!! Nem kell fényezni a Magdit, mert voltak nála és vannak is nála sokkal tehetségesebb, szebb hangú énekesek, és a pódiumra is megfelelő a kinézetűek!! Hogy miért volt még is meghívva?? Mert biztos olcsó gázsiért jött!:)”
 • 20. greencat 2008. június 07. 15:48
  „A Magdi nem magyar, csak magyar származású, de nem volt magyar állampolgár!!!!!

  Amza! Teljesen igazad van!”
39 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

500 forintos jeggyel tiltakozik a mozi

Szeged - Később kapják a sikervárományos premierfilmeket a hagyományos mozik, mint a multiplexek, ezért a „kicsik" diszkriminációra panaszkodnak. A filmforgalmazók szerint csupán üzletről van szó. Tovább olvasom