Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Elrabolták, és egy tanyán tartották fogva

Szeged - Ezt mondta a rendőröknek egy 17 éves német lány. A rendőrök rajtaütést szerveztek, végül kiderült, a lány szerelmi bánatában füllentett a rendőröknek.
Elrabolták, és egy tanyán tartották fogva – mondta egy 17 éves német lány, akit január 11-én éjjel mezítláb, vékony kabátban találtak meg a rendőrök az 5-ös főút mellett.

Papp Péter Dániel őrnagy, a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség Frontex-koordinátora a zsaruk rádióján németül beszélt a lánnyal, aki Michelle Annegret T. néven mutatkozott be, 17 évesnek mondta magát. Azt állította, pár napja akarata ellenére hozták el Düsseldorfból, egy környékbeli tanyán fogva tartották, nem tudja, mit akarnak tőle, megszökött. Kérte, vigyék haza Németországba. Martén Giere felügyelő, Frontex-tiszt a német nyilvántartásokból igazolta: Annegret adatai valósak.

Fotó: Zsaru Magazin/Szabó László
Fotó: Zsaru Magazin/Szabó László

A rendőrök úgy vélték, hogy bár Németországban nem jelentették eltűnését, valóban súlyos bűncselekmény áldozata lehet, ezért akciót szerveztek az emberrablók elfogására.

A lányt visszavitték oda, ahol rátaláltak, hogy megmutassa, honnan szökött meg. Egyik tanya mellett meglátott egy piros Fiatot, és kijelentette, azzal hozták ide. A helyszínen igazoltatott nő nyugodtan elmondta: egy, veszélyeztetett környezetből kiemelt gyerekekről gondoskodó német alapítvány helyezte el nála, mint nevelőszülőnél a lányt. Annegret két napja megtudta, németországi barátja elhagyta, haza akart menni rendezni a közös dolgaikat, ezért szökhetett meg. A nő elmondta, a lány eltűnését jelezte az alapítvány magyarországi vezetőjének, aki arra kérte, ha a lány nyolc órán belül nem ad hírt magáról vagy nem tér haza, értesítse a rendőrséget.

Annegret bocsánatot kért a rendőröktől.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új helyükön a szegedi fáraó-szobrok

A Móra Ferenc Múzeum nagysikerű fáraó-kiállításának főszereplői, a monumentális szoborkolosszusok a héten elköltöztek a Kultúrpalota lépcsőiről. Tovább olvasom