Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Elromlott a mammográfiai berendezés az SZTK-ban, elmaradtak a vizsgálatok

Szeged - Meghibásodott a mammográfiai vizsgálatot végző gép szerdán a szegedi rendelőintézetben. Akiknek szerdára volt időpontjuk, azokat elküldték. A berendezést már javítják, műszakhosszabbítással és átcsoportosítással gondoskodnak az elmaradt vizsgálatok pótlásáról.
– Előfordul az ilyen. De azért szólhattak volna előbb is, akkor nem várakozok még ennyit sem – mosolygott egy nyugdíjas nő szerda délelőtt a szegedi SZTK-ban. Időpontra érkezett mammográfiára, a váróban ki is töltötte a kétoldalas vizsgálatkérő lapot. Amikor azonban kijött az asszisztens, ahelyett, hogy behívta volna, arról tájékoztatta, hogy a gép elromlott, így ezen a napon nem tudnak vizsgálatokat végezni.

Szerdán tehát mindenkit elküldtek, aki mammográfiára érkezett a rendelőintézetbe, a kartonozóban azonban reggel még biztosan nem tudtak a problémáról. Ott ugyanis érdeklődésünkre azt mondták, természetesen van rendelés, és útba is igazítottak, hol találjuk.

– Nem gyakoriak az ilyen leállások, mivel a vizsgálóberendezéseinket rendszeresen karban tartjuk – reagált megkeresésünkre Illés Mónika, a képalkotó diagnosztikai vizsgálatokat végző Affidea Diagnosztika marketing- és PR-menedzsere. – Váratlan hibák azonban minden gép esetén előfordulhatnak, amiket igyekszünk a lehető leggyorsabban kijavítani. Jelen esetben is azonnal elkezdődött a hiba kijavítása. Akiknek szerdára volt időpontjuk, azokat átcsoportosítjuk a Patológiai Intézetbe, illetve amennyiben a berendezés ismét üzemképes lesz, a műszakokat szükség esetén meghosszabbítjuk.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ön elutazik a hosszú hétvégén? Szavazzon!

Ön elutazik a hosszú hétvégén? Szavazzon!
Tovább olvasom