Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Engedélye volt a lila pavilonnak

Szeged - Fennmaradási engedélye volt a Mars téri lila pavilonnak, ezért fizetett a város mintegy 20 millió forintot a tulajdonosának a bontásért. Nem volt törvénysértő a határozat – derül ki az utózöngékből.
Hétfőn azt írtuk, hogy az egyik Mars téri kereskedőnek azért fizetett a város információink szerint mintegy 20 millió forintot, mert az ő esete eltért a többiekétől. Neki ugyanis fennmaradási és földhasználati joga volt. A pontos összeget akkor hozzák napvilágra – ígérte a városvezetés –, ha az egész Mars téri ügy lezárul.

Az érintett kereskedőnek, akivel a város „kivételezett", két érdekeltsége is volt a Mars téren. Az egyik a sokak által ismert lila pavilon, a másik egy rossz állapotú bódé. Az egyezség fejében a tulajdonos hölgy az elmúlt hetekben mindkettőt lebontotta.

Cikkünkben megemlítettük: a kereskedő fennmaradási engedélyét Mezey Róbert jegyző írta alá. A volt jegyző a napokban a következő helyreigazítást kérte tőlünk: „Kategorikusan visszautasítom, hogy az én aláírásommal ilyen engedély kiadása megtörtént. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a jegyző nevében és megbízásából az illetékes szervezeti egység kiadmányozási joggal felruházott köztisztviselője ezt nem tehette meg, amennyiben ilyen tárgyú kérelem érkezett, és annak jogszabályi feltételei fennálltak, én azonban ilyen engedélyt nem írtam alá." Hozzátette: „a cikk sugalmazása szerint miatta Szeged városa többmilliós kárt szenvedett, és ez érdeksérelmet okoz".

Utánajártunk: a 2000. március 31-én kelt határozaton az olvasható, hogy Mezey Róbert jegyző felhatalmazása alapján adta meg a fennmaradási engedélyt Orosziné Polner Kinga, az általános igazgatási iroda helyettes vezetője. Megtudtuk, ez a mondat nem azt jelenti, amit az ember elsőre gondol, hogy a jegyzőnek minden ügyről tudomása van. A különböző irodák, ha a kérelem megfelel az előírásoknak, meghozhatják a határozatot, aláírhatnak, „jogkört gyakorolhatnak". A felelősség azonban a jegyzőé – ezt Mezey Róbert volt jegyző és Mózes Ervin jelenlegi főjegyző egyaránt megerősítette.

Azzal kapcsolatban, hogy helyesen jártak-e el 2000-ben a fennmaradási engedély kiadásakor, Mózes Ervin azt válaszolta: „nem volt törvénysértő".

Olvasóink írták

 • 4. flexsnake 2009. december 01. 10:41
  „pont ő nem szorult rá :D de ügyes húzás.”
 • 3. hamankato 2009. november 30. 14:12
  „Érdekes!

  Ki volt akkor a polgármester?Kinek a kicsodája lehetett,hogy egyedüliként megkapta az engedélyt?

  Így nyert ekkora pénzt!!!!!!!!!!!!

  Újságírók! Ezután kellene érdeklődni!!!!!!!!Ő miért kapott ilyet???A másik miért nem?????

  Bodó ÚR!Ezt nem kritizálja????????????”
 • 2. pille 2009. november 30. 14:09
  „Ez tetszett: "nem volt törvénysértő"....”
 • 1. csonakos 2009. november 30. 11:33
  „Ez a cik korrekt!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százegy műtétet segítettek a véradók

Csongrád megye - Összesen 1028-an adtak vért a Magyar Vöröskereszt és az OVSZ Szegedi Regionális… Tovább olvasom