Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 15°C Még több cikk.

Évek óta működött a szegedi bordélyház

Szeged - Legalább tíz éve működött már bordélyház a szegedi Jakab Lajos utcai éjszakai szórakozóhely emeletén. Múlt héten csaptak le rá a rendőrök.
A szegedi Jakab Lajos utcában működött az a bordélyház, ahol múlt héten tartottak razziát a rendőrök. Az egyenruhások – ahogy írtuk – két szobában „légyott" közben érték tetten a párokat. A nyomozás adatai szerint a 47 éves H. Péter és a 32 éves R. Corina működtette a bordélyházat. A bárban dolgozó nők ellenszolgáltatásért nyújtottak szexuális szolgáltatást férfiaknak az éjszakai klub felső szintjén lévő helyiségekben. A gyanúsítottak a hely biztosítása mellett futtatták is a lányokat. A férfit és a nőt prostitúció elősegítése és kerítés gyanúja miatt helyezték előzetes letartóztatásba.

Az egyik szomszédos házban élő nyugdíjas férfi elmondása szerint az éjszakai szórakozóhely a razzia óta nem nyitott ki. – Vagy tíz éve működik már itt bordélyház. Három-négy lány mindig dolgozott itt – mesélte a férfi. A vendégkörről azt mondta, hogy még nyakkendős finom úriemberek is gyakorta itt keresték az örömöket. A tulajdonosokról semmi rosszat nem tudott mondani: a klub nem zavarta a környékbeliek esti nyugalmát, vezetői mindig udvariasak voltak az ott élőkkel. A klub itallapja a bejárat mellett még mindig látható: egy koktél 3000 forintba került. Információnk szerint az volt a szokás, hogy a férfi vendégnek valamire meg kellett hívnia a neki tetsző lányt: ez volt az alapfeltétele a beszélgetés megkezdésének, majd az ital elfogyasztása közben rátértek az erotikus szolgáltatás típusára és az anyagiakra. Ha az ügyfél nem sokallta az összeget, a lányt ezután vihette fel az emeletre.

A razzia óta zárva a szórakozóhely. Törvénytelen úton. Fotó: Karnok Csaba
A razzia óta zárva a szórakozóhely. Törvénytelen úton. Fotó: Karnok Csaba

Különböző internetes oldalakon sok szegedi nő hirdeti erotikus szolgáltatásait: lakásukban fogadják a kuncsaftokat, ahol szexuális szolgáltatásukért pénzt kérnek. A jogszabály szerint ez a tevékenység nem minősül bűncselekménynek, és ha számlát is ad az egyéni vállalkozó, akkor mindenben megfelel a törvény betűjének. Ám ha a nőnek segítője is akad, aki anyagi haszon fejében akár csak a lakás takarítását vállalja, az már megvalósítja a kerítést, ami büntetendő.

Tavaly nyáron emiatt állt a Szegedi Törvényszék elé egy volt rendőr és egy fodrász, akik – ahogy megírtuk – közel két hónapig futtattak egy prostituáltat Szegeden. Az Állomás utcában béreltek neki lakást, és segítettek a nagybevásárlásban is, az óvszerek beszerzését a két férfi intézte. Végül folytatólagosan, társtettességben elkövetett kerítésért az egykori zsaru jogerősen egy év nyolc hónap, végrehajtásában három év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést kapott, míg a fodrásznak egy év tíz hónap, végrehajtásában három évre felfüggesztett börtön volt a büntetése.

Egy 1999-ben elfogadott, a prostitúciót legalizáló törvény szerint az önkormányzatok a prostitúció tömeges megjelenése esetén kijelölhetnek – az ötvenezresnél nagyobb létszámú településeken pedig ki kell jelölniük – türelmi zónát. Csakhogy a törvény máig nem tisztázta, mi számít tömegesnek. Szalay István polgármestersége (1994–1998) alatt már megpróbáltak kijelölni türelmi zónákat Szegeden, meghatározták a helyeket is, de a közgyűlés nem foglalkozott a kérdéssel. „Attól továbbra sem oldódik meg a probléma, hogy a közgyűlés tagjai homokba dugják a fejüket" – nyilatkozta lapunknak hat éve Szőke Péter, a jogi, ügyrendi és közbiztonsági bizottság akkori alelnöke, Szeged korábbi rendőrkapitánya.

Gyimesi László, a jogi, ügyrendi és közbiztonsági bizottság tagja elmondta: sem ebben, sem az előző ciklusban nem merült fel egy képviselő részéről sem, hogy szervezett keretek között türelmi zónát kellene kialakítani Szegeden.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Készüljön! Újra bedugulhat a hétvégére a röszkei határátkelő

A vendégmunkások rohama miatt - már mától - mindkét irányba több órás várakozás alakulhat ki a… Tovább olvasom