Délmagyar logó

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 1°C | 6°C Még több cikk.

Ez történt Csongrád megyében 2012 októberében

Csongrád megye – Három nap van hátra a 2012-es esztendőből. Visszapillantás, avagy ez és ezért volt fontos ezen a bő 4262 négyzetkilométeren az év tizedik hónapjában.
Szolg. közl. rögtön az elején: képtelenség minden egyes fontosnak gondolt cikket, történést, eseményt felidézni, nekünk sem ez a célunk. Fogadják el, hogy így és ezt „látjuk" a megyei történésekből. Hat rovatunkat szemléztük, ezek: Szeged, Hódmezővásárhely, Szentes, Makó, Csongrád és sport, igyekeztünk tényleg Csongrád megyében maradni.

Ön szerint kimaradt valami? Véleménye szerint ez is fontos volt? Nosza, irány a kommentek, és ossza meg a többiekkel és velünk is, mi maradt ki októberi visszatekintésünkből!

* * *

Megáll az élet januárban a legtöbb településen, ha nem módosítja a parlament azt a törvényt, amely megtiltja az önkormányzatoknak a folyószámlahitel felvételét.

A Szeged híres város és az Örömóda összefésülésével lepték meg a Dóm téren járókat szegedi muzsikusok. Flashmobot rendeztek a zenei világnap alkalmából.

Kothencz György százszázalékos rokkant, mégsem kaphat támogatást autóvásárláshoz – egy friss szakvélemény szerint mozgásában csak enyhén korlátozott.Magatehetetlen idős betegtársát verte meg és okozta annak halálát a szentesi Gullay Ádám Mihály. A 35 éves férfi tettét a Bugyi István Kórház Pszichiátriai Osztályán követte el: nem jogerősen 6 és fél év börtönre ítélték.

Ábrahám Attila megerősítette: a Magyar Kajak-Kenu Szövetség nagyságrendileg 150 ezer eurót kér azért, hogy Douchev-Janics Natasa szerb színekben folytathassa pályafutását - szerinte nem fogják automatikusan elengedni.

Vereséggel kezdte a Velux EHF Bajnokok Ligája-szereplését a Pick Szeged együttese. A magyar csapat 30–27-re kapott ki a horvát Zágráb ellen. A héten két meccset játszik a Tisza-parti együttes, szerdán az FTC-PLER otthonában, szombaton pedig a BL-ben itthon a svájci Schaffhausen ellen.

Tervek már vannak, jövőre akár a felújítás is elkezdődhet a Csaba utcai napsugaras házban. Jelenleg a műemlék az állam kezelésébe tartozik, a leendő vagyonkezelővel egyeztetnek.

Nekikezdtek az egykor fényűző szegedi Szőke Tisza bontásának: a fémkereskedéssel foglalkozó cég vezetője sajnálja, hogy nem sikerült a hajót megmenteni. Bejártuk az oldalára dőlt termes gőzöst.

Csendes lakóövezetben keresi a helyét egy újszegedi romkocsma. Kompromisszumra is hajlandó volt a lakók nyugalma érdekében: néhány hete zajfogót épített maga köré. Így viszont csak az nem látszik az utca felől, hogy várja a vendégeket.A budapesti, királydombi ősbemutató 30. évfordulója alkalmából 2013 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon Alföldi Róbert új rendezésében, kortárs megjelenítéssel újra műsorra tűzik az István, a király című rockoperát. A produkciót később a Papp László Budapest Sportarénában is játsszák.

Ne szerepeljenek cégek, civilszervezetek, közterületek nevében a XX. századi önkényuralmi rendszerekhez köthető elnevezések – javasolja a kormánykoalíció. Székkutas a Felszabadulást Piroskára váltaná – az önkormányzat csak a törvényre vár. Üllésen a lakosok tavaly elvetették a névcserét. A tápéi Zsukov tér lakóit nem zavarja a szovjet marsall emléke.Bemutatták a 2009-ben Szegeden is forgatott Magic Boyst. Kiderült: a filmben a Szegedi Nemzeti Színház és a Sing-Sing Londonba költözött, az Anna fürdő sztriptízbárrá változott. A SZIN-es jelenet kimaradt.Elkezdődött a Szegedi Törvényszéken kedden annak a hódmezővásárhelyi fiatalembernek a pere, aki január 30-án a helyi rendőrkapitányságon próbálkozott rablással egy, a valódi fegyverre hasonlító airsoft-pisztollyal.

Új komputertomográfot, ultrahang-berendezést és EKG-t, valamint egy telediagnosztikai központot avattak fel a makói kórházban – a magyar–román közös pályázatból megvalósított beruházás költségvetése 135 milliós. Az intézmény további fejlesztéseket tervez, bár integrációjának részletei a vásárhelyi kórházzal még nem tisztázottak.Jogerős döntés született a Fábiánsebestyéni Önkormányzati Vadásztársaság belháborújának ügyében.

Hiába kért második esélyt a Szegedi Ítélőtáblától Tóth István, a 25 éves ecsegfalvi férfit nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtották.

Az év legérdekesebb vihara Szeged felett egy hatalmas nyári zivatar volt. Október 2-án...

Már egy éve nem áll szerződésben az E-Star Alternatív Nyrt.-vel a vásárhelyi önkormányzat, ennek megfelelően az idei fűtési szezonban egyetlen vásárhelyi közintézményben sem az E-Star biztosítja a fűtést, vagy bármilyen egyéb szolgáltatást – olvasható az önkormányzat lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Speciális játszóteret, hintaparkot avattak a vásárhelyi Csodaház Foglalkoztató Központ és Fejlesztő Iskola udvarán.

Felavatták a Givaudan makói élelmiszer-ipari üzemét, amely a svájci óriásvállalat eddigi legnagyobb, 39 milliárd forintos beruházása. A gyárban több mint 200-an dolgoznak, kétharmaduk makói és környékbeli, a létszám bővülni fog. Ismét elhangzott, hogy helyi beszállítókkal is szerződnének.

Csak jövőre kezdik meg a Kurca Szentes fölötti szakaszának kotrását. Az ok: a tervmódosítások engedélyeire még várni kell.

Egy szokásos ünnepségnek indult a szegedi vízitelep átadója egészen addig, amíg meg nem jelent Douchev-Janics Natasa.

– Ez a 32. tanév amit közösen kezdünk. 1979-ben házasodtunk össze, Szentesen kezdtük a pályafutásunkat. Imádom a tanítást, minden napot élvezek, kivéve a fizetésnapot, mert az összeg láttán elszomorodom... – mondta Mandl Gábor.Rendkívül boldog, hogy visszatérhet Szerbiába – mondta Douchev-Janics Natasa, belgrádi sajtótájékoztatóján. Közben a Szerb Olimpiai Bizotttság elnöke, Vlade Divac azt mondta, Natasa ingyen igazolt Szerbiába.

Új helyen, a belváros közepén nyit szórakozóhelyet Benke Csaba, a SZOTE Klub egykori üzletvezetője alig egy hónap múlva. A Dóm téri épületben speciális labor épül.Csapadékelvezetőt, világítást, tereprendezést ígért a Honvéd téri parkolóház építtetője a tömb mögötti házaknak. A kivitelezés késik, a cég türelmet kér, a lakók feljelentést fontolgatnak a tehetetlen önkormányzat ellen.Feleséggyilkosság Balástyán: hozzátartozója talált rá október 5-én délután egy 55 éves nő holttestére Balástya külterületén található tanyájának bejárójánál.

Kevesen tudják, hogy Makón is működik 3d nyomtató. A készülék maketteket, nehezen beszerezhető pótalkatrészeket tud nyomtatni.Megbecsülni sem lehet, mekkora kárt okoznak a haltolvajok a horgászegyesületeknek. Szentesen és Szegváron összefogtak a rendőrséggel: éjjellátó készülékkel és hőkamerával is figyelik a vizeket.

Saját blogján értékelte polgármesteri működésének első két évét Csongrád város polgármestere, Kőrösi Tibor.

Sorozatbetörők borzolják az újszegedi Bérkert utca környékén lakók idegeit. Múlt pénteken egyszerre két családi házban jártak ismeretlenek. A lakóknál most telt be a pohár: azonnali intézkedést várnak az illetékesektől.Óriási küzdelemben a második félidőben végig váltott vezetéssel, kiélezett csatában egy óriási kínai figurával nyert a Pick Szeged az utolsó másodpercben a Kadetten Schaffhausen ellen.

Ittasan törte ketté a fákat: miután megtudta, hogy a rendőrök a nyomában vannak, feladta magát a 27 éves hódmezővásárhelyi fiatalember.

Félbeszakadt a várva várt megyei rangadó az NB III Alföld csoportjában: a 70. percben hat főre olvadt a HFC labdarúgócsapata, így a 24 éves játékvezető, Zierkelbach lefújta a meccset.

Kiváló minősítést kapott a Szegedi Szabadtéri Játékok: a hagyományápolást, újító szándékot, művészi minőségre való törekvést is méltányolták az értékelés során, mely a Dóm téri fesztivál elmúlt három évét vette alapul

Három új 30-as övezetet jelölt ki a szegedi önkormányzat az elmúlt két hónapban. A forgalmi rend megváltoztatásának célja például az utcák lakóinak védelme a közlekedés veszélyeitől, valamint a zaj- és légszennyezés csökkentése.2013 szeptemberétől az egész országban megszüntetik az államilag támogatott jogász-, illetve közgazdászképzést.

Az eddigi legnagyobb Csongrád megyei csecsemő született meg Szegeden. Kiss Nóra Tamara 6080 grammal látta meg a napvilágot – 80 grammal súlyosabban, mint az eddigi rekorder.Bejelentette, hogy eltűnt a plomba a villanyórájáról – az EDF DÉMÁSZ pedig már úgy tájékoztatta a rendőrséget, hogy 375 ezres kötbért fog bevasalni Wittmann Sándoron. Közben a mérőórát egy nappal korábban látta először igazságügyi szakértő. A vizsgálatra elkísértük a szegedi nyugdíjast.A táblaavató ünnepséggel megnyitotta kapuit az SZTE Konfuciusz Intézet, Kína második hivatalos magyarországi oktatási és kulturális intézménye.

Nem vezettek eredményre Vásárhely és az E-Star Alternatív Nyrt. közötti tárgyalások – derült ki a város közleményéből. Eszerint a hőszolgáltató cég „zsarolni próbálja a várost és belekényszeríteni az önkormányzatot egy előnytelen együttműködésbe." Az önkormányzat valamennyi intézményébe saját fűtési rendszert vásárol. Az E-Star egyelőre nem kívánt reagálni.

Szünetel a pritaminpaprika felvásárlása Mindszenten. Kaczor István, a Pritavicha Szövetkezet elnöke azt mondta: azon vannak, hogy megoldják a helyzetet, annál is inkább, mert mintegy 500 mázsa termés még a földeken van.

Arzénmentesítő ivóvízkancsókat oszt a Magyar Vöröskereszt 24 településen. Az akciót 4 millióval támogatja egy házi víztisztító-berendezéseket forgalmazó cég.

Idén is Nemzetközi Madármegfigyelő Napot tartottak a csongrádi Holt-Tisza ágaknál. Természetvédők Csongrád Városi Egyesülete is bekapcsolódott az Európai Madármegfigyelő Napok programjába, élükön Deák Józseffel, az egyesület elnökével.

Nagy Péter nyolcadik országos bajnoki címét szerezte a hétvégén. A Szegedi Lelkesedés SK súlyemelője az ob-n átvehette az Universiadén szerzett aranyérmét. Egy év után került a nyakába az elsőségért járó medál.


Volt, aki sokat bántott, meghazudtolt, meglopott, de ezt igyekszem kizárni a fejemből - mondta Douchev-Janics Natasa a Hotel Soleilben tartott búcsú-sajtótájékoztatóján.

Egy megállított német rendszámú terepjáró sofőrje áthajtott egy rendőrön a 43-as főúton Apátfalván az Ady Endre utcában. A traffipax bemérte a konvojt, a motorosok igazoltatni akarták őket. Az elütött motoros társa lelőtte a gázolót, aki súlyos sérülésekkel kórházba került. A 34 éves motoros járőrvezető, Kenéz Imre nem élte túl a balesetet.

A Szentest övező fő- és mellékutak felújítása és megerősítése egy jó darabig még várat magára. A várost északról elkerülő útszakasz megépítése épp úgy nincs a hosszú távú megyei fejlesztések között, mint a 45-ös főút négysávosítása.

2000-ben alakította át a paprikafeldolgozó röszkei szárítóját az Unilever: azóta a multi gyártja az idén 42 éves, Szegeden „feltalált" Delikátot. Bemutatták a sajtónak a szigorúan zárt technológiát.

Bertalan híd: 1,5 milliárdba kerülne a teljes javítás. A felhajtóágak teljes felújítására lenne szükség, de ez meglehetősen nagy és komplex feladat lenne, mivel azok különböző részei más-más mértékben szorulnak korszerűsítésre. Ezért egy ilyen beruházás csak akkor lenne hatékony, ha egyszerre elvégeznék az összes szükséges javítást, és egységes műszaki állapotot teremtenének.

A nemzetközi fajmegmentési programban megérkezett az első három borzas gödény, borzas frizurájú pelikán a Szegedi Vadasparkba.

Világújdonságnak számító műtéti eljárást mutattak be Szegeden. A Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikán a Baha-műtétet fejlesztették tovább. Az operáció – amely visszaadhatja a siketeknek a hallásukat – negyedórás ambuláns műtétté egyszerűsödött, és 6 hétről 6 napra rövidült az az idő, amikor hallani kezd a beteg.Vásárhely belvárosának megújult épületeit, intézményeit is rákötötték a termálkörre, fűtésük így olcsóbb, gazdaságosabb lesz.

Félmilliárd forintból a fűtési szezon kezdetére felújította termálkútját, és bővítette a hozzá tartozó hálózatot Csongrád. A városi intézmények mellett 500 lakás kap ezután alacsonyabb fűtésszámlát. A legmodernebbek között számon tartott rendszert Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter adta át.Douchev-Janics Natasa volt edzője, Kovács László méltatlannak tartja azt a szituációt, amelybe a háromszoros olimpiai bajnok kajakos belekeverte a londoni játékok pénzjutalmai kapcsán.

A Csomorkány-kupán jelentette be Lázár János miniszterelnökséget vezető államtitkár, hogy Hódmezővásárhely vívócentrum, a sportág utánpótlás-nevelésnek egyik központja szeretne lenni. Erre áldoznak is, várhatóan 200 milliós költséggel alakítják át a célnak az egykori tiszti klubot.

Egy újabb nagylelkű adománnyal tovább szépült az újszentiváni katolikus templom: órát kapott.Véget ér a Ro-La magyarországi korszaka: decemberben indul utoljára Szegedről az ausztriai Welsbe kamionokat szállító vasúti szerelvény. 30 ezer nyerges vontató zúdul az autópályákra.Májusban csonkolta a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. az Űrhajós utcai fák egy részét - úgy tűnik, ez nem elég.Ösztönösen cselekedett az a makói férfi, aki annak a rendőrnek sietett a segítségére, aki a társát elgázoló Hummer-sofőrt igyekezett megfékezni. Elmondása szerint a 34 éves osztrák férfinak habzott a szája, amikor megpróbálták leteperni.

Negyedik alkalommal rendezte meg a Legrand Zrt. a Két kerékkel egészségesebb! kerékpáros rendezvényt Szentesen.

Nem írja alá a Bárka adásvételi szerződését Botka László szegedi polgármester. A Douchev-Janics Natasa tulajdonában lévő egykori kisvendéglő visszavásárlásáról nyáron döntött a pénzügyi bizottság – a testületnek újra állást kell foglalnia.

Vizsgálja felül álláspontját a kormány a csongrádi vízlépcső ügyében: ezt akarja elérni Vincze László kormánypárti országgyűlési képviselő. A vidékfejlesztési miniszter nemrég határozottan nemet mondott neki, most a nemzeti fejlesztési miniszterhez fordult.

Megkezdődött a Maros-parton a lombkoronasétány építése. A Magyarországon egyedülálló létesítmény 217 millióba kerül, tavaszra lesz kész.Soha semmilyen ajánlatot nem tett a Szerb Kajak-Kenu Szövetség és a Szerb Olimpiai Bizottság sem Douchev-Janics Natasának sem pedig férjének.

A GfK friss kutatása szerint az adóemelések miatt 6 év után újból növekedett a dohánytermékek feketepiaca Magyarországon – a csempészáru főleg Szerbiából érkezik. A NAV regionális főigazgatósága úgy véli, a kutatásnak nagyobb a füstje, mint a lángja, de a jövőben mégis számítani lehet az illegális cigikereskedelem növekedésére.

A Szegedi Törvényszéken jogerősen befejeződött az egyik legrégebben indult büntető ügy: ítéletet hirdettek a nyolc éve tartó lakásmaffia-perben.

Egy éve lett először rosszul a 13 esztendős makói Igaz Dominik; kiderült, hogy egy igen agresszív rákfajta támadta meg, öklömnyi daganatot operáltak ki a koponyájából. Most jól van, szerény körülmények között élő szülei azonban nehezen tudják előteremteni a gyógykezelések és az állandó utazás költségeit.Kovacsics Imre helyett a jövőben Nagy Nándor vezeti a makói Hagymatikumot üzemeltető Makói Gyógyfürdő Kft.-t – jelentette be Buzás Péter (MSZP) polgármester a Maros-parti városban. A Fidesz közben az Állami Számvevőszékhez fordul.

Hamarosan vallomást tehet az az osztrák férfi, aki halálra gázolt egy rendőrt Apátfalván. Thomas B. állítólag azt mondta, nagyon sajnálja a történteket, de akár életfogytiglant is kaphat.

A földért folyó harc világszerte zajlik, és most, 22 év után látszik, jó döntés volt hazai magánszemélyek tulajdonába adni a termőtalaj 85 százalékát a rendszerváltáskor – hangzott el Dányi Lászlónak a témáról írott könyvét bemutató csongrádi rendezvényen, amely spontán kisgazda-találkozó is volt egyben.

Fegyver-, harcijármű- és eszközbemutatóval indult a Budapesti Katonai Attasétestület látogatása a vásárhelyi laktanyában.

Mintegy 900 millió forintból jövőre indul a vásárhelyi Szabadság tér rehabilitációja. Almási István polgármester sajtótájékoztatón elmondta: sikeres volt a pályázat második fordulója. Átfogó programot dolgoztak ki a gazdaságilag és társadalmilag is leszakadó városrész fejlesztésre, ahol 1200-1500-an élnek.

Csongrád művészeti, és zenei életének egyik emblematikus személyisége Csák László. Hanglemez-gyűjteményéből nyílt kiállítás.

Újszentivánon négy, Kisteleken egy helyen csapott le a hatóság. Két állattartónál kisebb hiányosságokat derítettek fel, és lebukott egy illegális zöldségcsomagoló üzem.Több mint háromezer ember volt kíváncsi a Fontana Takarék Speedway maraton salakmotorversenyre Mórahalmon. A szlovén Maks Gregoric balesetet szenvedett, de a hírek szerint nincs komoly sérülése.

A jelenlegi közel 100 árusítóhely helyett mindössze 14 boltban fognak dohánytermékeket forgalmazni jövő júliustól Szentesen. A trafiktörvény miatt csökkenhet majd a kisboltok forgalma, viszont a diákok sem vehetnek majd cigarettát maguknak.Megjelentek a boltok polcain az elrettentő fényképpel ellátott cigarettásdobozok. A leszokást segítő szakember szerint nincs visszatartó erejük, az áremelésnek viszont van.Forró nyomon üldözve elfogták a Csongrád megyei rendőrök azt a két férfit, akik megöltek egy 60 éves embert mórahalmi tanyájában.

Budapesti munkahelyére tartott Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár, akinek szolgálati kisbusza belerohant egy Fordba Kiskunfélegyházánál. A személyautó 36 éves vezetője a helyszínen életét vesztette, az államtitkár és sofőrje könnyebben sérült. Az elsődleges adatok szerint egyik sofőr sem volt ittas, a Ford tért le tisztázatlan körülmények között az útról, Lázár Jánosék minibusza a közlekedési szabályoknak megfelelően haladt.

Rendhagyó sajtótájékoztatót tartott a Corsó Caféban Tóth Bálint. A Szeged 2011 labdarúgóinak – most már írhatjuk így – egykori edzője ugyanis így kívánt elbúcsúzni a szegediektől, a szurkolóktól, a médiától – mindenkitől, aki támogatta a munkáját az itt eltöltött néhány hónap alatt.

A Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöksége kitart az álláspontja mellett, azaz: ha a szerbek azt szeretnék, hogy Douchev-Janics Natasa 2013-ban náluk szerepeljen, jövő szerdáig ki kell fizetni a grémium által meghatározott, úgynevezett felkészülési hozzájárulásnak szánt 150 ezer eurót, nagyjából 42 millió forintot.

Az Apátfalván október 11-én hősi halált halt Kenéz Imre posztumusz rendőr hadnagyot dísztemetésen búcsúztatták Szegeden.

A könyveiről, hazaszeretetről, a forradalom fájdalmairól, és a maradni vagy menni dilemmájáról is beszélt a szentesieknek gróf Nádasdy Borbála írónő.

A szakértők szerint talán SMS-ezett vezetés közben az a szentesi asszony, aki a Lázár Jánost szállító kisbusszal karambolozott.

Emberölés kísérlete miatt jogerősen öt év szabadságvesztésre ítélte a Szegedi Ítélőtábla azt a csongrádi férfit, aki tavaly márciusban egy késsel súlyosan megsebesítette, nyakon szúrta egy ismerősét.

A rendőrséggel közösen ellenőrzik a Mórahalom térségébe települt külföldi munkavállalókat. Kevés a hazai jelentkező a nehéz, fizikai kertészeti munkákra.

Huszonkilenc kerékpártolvajt és hat orgazdát fogtak el a Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai 2012 első tíz hónapjában. Közel 150 kerékpárt találtak meg eddig részben vagy egészben. Nézze meg képgalériánkat, köztük lehet az Ön biciklije is. Ossza meg a cikket, a galériát a Facebook-on, hátha segít barátain, ismerősein.

A makói piacon árult Gyurcsány Ferenc volt kormányfő: az egyik zöldségkereskedő mellett dolgozott – a vevők jó szívvel fogadták. A Demokratikus Koalíció elnöke lapunknak azt mondta, továbbra is a demokratikus ellenzék összefogásának híve, és támogatja Bajnai Gordont.

Közel 1,1 milliárd forintot kér a szegedi önkormányzat a megyei kormányhivataltól a Huszár utcai ingatlanért, ahol január 1-jétől a járási hivatal működne. Az összegben már benne van az új irodák kialakításának költsége is, ugyanis az adó- és szociális irodának költöznie kell a Huszár utcából a Fő fasorra.A szegedi egyetem hallgatói és oktatói, a Tisza-parti város polgárai, de az ország is együtt örült Szent-Györgyi Alberttel, mikor 75 éve megérkezett a hír: elnyerte az orvosi Nobel-díjat.

Csodálatos játékkal, fantasztikus közönség előtt 31–24-re nyert a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata az NB I csúcsrangadóján, az MKB Veszprém ellen. Skaliczki László együttese esélyt sem hagyott a Nagy Lászlóval felálló vendégeknek.

Egésznapos versenysorozattal avattak vívótermet Szegeden, a Squash Club Szabadidőközpontban.Már csak a szegedi hajó torzója látható a tápéi téli kikötőben. Lebontották az emeletet, másfél méteres darabokra vágják az egykor 77,4 méteres gőzhajót.

A mindszenti képviselő-testületi ülésen napirenden kívül Erhardt Emília lemondott alpolgármesteri tisztségéről és képviselői mandátumáról.

Április óta nem sikerült elintézni, hogy Csongrád tulajdonába kerüljenek a műemlék halászházak. A város még mindig arra vár, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő elbírálja a kérelmét.Olvasónk szerint balesetveszélyes a gyalogosok és kerékpárosok mostani sávja a Kossuth Lajos sugárút mellett. A szakember azt mondja, nincs hely cserélni.3 év fogházbüntetésre ítélte – nem jogerősen – a Szegedi Városi Bíróság a szentesi kórház korábbi nőgyógyászát egy 2008-as haláleset miatt. A bírónő szerint nem azért jár a szigorú büntetés, mert az orvos műtét közben átszúrta a nő méhfalát, hanem azért, mert hibáját megpróbálta eltitkolni.Újból eladó a szegedi Bárka vendéglő épülete: miután az önkormányzat mégsem volt hajlandó visszavásárolni az 5 éve Douchev-Janics Natasa tulajdonában lévő hajdani vendéglőt, a sportoló interneten árulja tulajdonát.

Botka László polgármester akkor írja alá a kormányhivatallal a szegedi járási hivatal kialakításáról szóló megállapodást, ha a kormányzati szerv megtéríti a városnak az átszervezéssel kapcsolatos indokolt és igazolt költségeket. Ha a kormányhivatal erre nem vállal kötelezettséget, nincs megállapodás. Ebben az esetben november 15-éig a kormányhivatal egyoldalú döntéssel vonja el a város vagyonát, a Huszár utcai okmányirodát a teljes berendezéssel.

Az idei ünneplés csendesre sikerült, de rengeteg barát, ismerős telefonon és személyesen is felköszöntötte a platina diplomás Takács János vásárhelyi evangélikus lelkészt 101. születésnapján.

A Közbeszerzési Döntőbizottság elé kerül az M43-as Makó és a határ közötti szakaszának pályázata.

A makói kórház, mint intézmény, jogutód nélkül megszűnik, a vásárhelyi kórház telephelye lesz – áll abban a levélben, amelyet a makói képviselő-testület ülésén ismertettek. A csavar az, hogy a vásárhelyi kórházat is telephellyé minősítik le.

Egyelőre nem érkezett pénz a Magyar Kajak-Kenu Szövetséghez (MKKSZ) a háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Douchev-Janics Natasa országváltásával kapcsolatban.Sorozatunk korábbi összeállításai:
januári összefoglalónk,
februári összefoglalónk,
márciusi összefoglalónk,
áprilisi összefoglalónk,
májusi összefoglalónk,
júniusi összefoglalónk,
júliusi összefoglalónk,
augusztusi összefoglalónk,
szeptemberi összefoglalónk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pezsgő, virsli, lencse - jöhet a szerencse

Az éves virsliforgalom hatoda, a pezsgőforgalomn közel fele a szilveszter előtti napokban bonyolódik le az üzletekben. Tovább olvasom