Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Félpályás útzár hétfő reggeltől az 5-ös és a 47-es úton

Szeged - A LIGA Tanács december 15-én, hétfő reggel 7 órától délután 4 óráig országszerte félpályás útlezárást tart.
A szakszervezet tiltakozik a a korkedvezményes nyugdíj csökkentése, a cafetéria adóemelése ellen, követelik a költségvetési törvény érdemi megvitatását, az új Munka törvénykönyve munkavállalókra hátrányos rendelkezéseinek felülvizsgálatát, és a sztrájktörvény visszaállítását.

Csongrád megyében az 5-ös és a 47-es úton lehet hétfőn a tüntetés miatt forgalomkorlátozásra számítani. Zsura Brigitta, a LIGA regionális referense elmondta, 20-20 demonstrálót várnak a 47-es útra a Kastélykerthez az utat mind Szeged, mind Hódmezővásárhely felé egy pályára szűkítik. Az 5-ös úton a Maty-éri pályánál lehet a ligásokkal találkozni.

– Nem a lakosság közlekedésének az akadályozása a cél, hanem a munkavállalói jogok képviselete – tette hozzá Zsura Brigitta. Megjegyezte, civilek is csatlakozhatnak a figyelemfelhívó megmozduláshoz, jelentkezni a liganet.hu honlapon lévő elérhetőségeken lehet. A szakszervezet honlapján elérhető egy mobilalkalmazás, a munkába tartók tájékozódhatnak az útlezárással érintett szakaszokról és a lehetséges kerülőutakról.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A finálé előtt esett ki a Tha Shudras

Az utolsó X-Faktorban már nem lesz ott a Tha Shudras: a végső finálé előtt a szegedi csapat kiesett a versenyből. Tovább olvasom