Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Gazdára talált a Délmagyarország 105 éves előfizetése

Szeged - Május 22-én ünnepli alapításának 105. évfordulóját a Délmagyarország, hazánk legpatinásabb megyei napilapja. A XXI. Szegedi Borfesztiválon két standunknál várjuk nyereményekkel, szerencsecsokival, kvízzel és névre szóló palack borral olvasóinkat. A szerencsecsoki fődíját – egy 105 éves, örökölhető Délmagyarország-előfiezést – Bánki-Nagy Endre nyerte.
 Ünnepeljen velünk!

Nagyszabású születésnapi rendezvényünket május 22-én tartjuk a szegedi Széchenyi téren: 17 órakor egy 105 szeletes tortát szelünk fel és osztunk szét vendégeink között a XXI. Szegedi Borfesztiválon lévő, Kárász utca felé néző standunknál. Ezen a napon délelőtt fél 11-től a Szabadkai úti székházunktól Csongrád megyei erős emberek segítségével begörgetünk egy papírhengert a belvárosba. A papírhenger 80 centi széles, 125 centi átmérőjű és 686 kiló. A begördített papírra rajzversenyt hirdetünk alsó tagozatos általános iskolásoknak délután 2 órától. A Kölcsey utcába várunk 10 alsós osztályt, osztályonként 15 kisgyereket a megyéből. Az itt leterített 105 méter hosszú papírtekercsen kell megrajzolniuk, milyen lesz elképzelésük szerint lakóhelyük 105 év múlva. A rajzokat délután fél 4-től zsűrizzük és díjazzuk, a fődíj egy egynapos mórahalmi buszos kirándulás. A további nyeremények között lesz torta, vadasparki családi belépő, Csúsziki-/Lapos Kalandpark-belépő. Minden résztvevő kisdiák kap egy negyedéves Breki-előfizetést, színesceruza-készletet és egyéb ajándékokat. A papírgörgetők és az alsós általános iskolás osztályok jelentkezését továbbra is várjuk a szerkesztoseg@delmagyar.hu e-mail címen.

– Az idejét se tudom, mióta vagyunk előfizetői a Délmagyarországnak! Édesapám a munkahelyén lett lelkes olvasójává a lapnak, onnan hazahozta, és megfertőzte a család tagjait is ezzel a „kórral": megszokássá vált a nap folyamán a lap olvasása – írta a 105 éves Délmagyarország pályázatára 105 szóban május 8-án a szegedi Bánki-Nagy Endre.

A projektmenedzserként dogozó könyvtár szakos tanár a Móra Ferenc Múzeum „Hazatérnek... 1914–1918" című kiállítása után sétálgatott a borfesztiválon, elszopogatott egy pohár hűs rozét, majd a Kárász utcai standunknál úgy gondolta, vásárol magának egy szerencsecsokoládét, amelybe mindennap 95 jókívánságot és 10 nyereményt rejtünk el.

– Előfizetőként már megvolt a szerencsecsoki mellé járó aznapi szám, de úgy gondoltam, ha nem is nyerek ajándékot, a csokiért is megéri kifizetni ezt a pénzt – mesélte. Nagy volt a meglepetése, amikor a csoki mellett lapuló kis papíron először az előfizetés szót pillantotta meg.

– Azt hittem, talán egy idézet részét látom, de legbelül éreztem, hogy ennél többről van szó. Kihajtogattam a papírt, amire rá volt írva, hogy 105 éves Délmagyarország-előfizetést nyertem! Éppen vásárlás előtt gondolkodtam azon, milyen szerencsés az, aki megnyeri a fődíjat, hiszen a gyermeke, de talán még az unokája is ingyen kapja majd az újságot. Nem gondoltam volna, hogy én leszek az – mondta boldogan. A 39 éves férfinak még nincs gyermeke, de az örökölhető előfizetést természetesen leendő leszármazottainak szeretné majd továbbadni.

Bánki-Nagy Endrének kollégánk, Kiss Gábor Gergő adta a 105 évre szóló előfizetési szelvényt. Fotó: Kuklis István
Bánki-Nagy Endrének kollégánk, Kiss Gábor Gergő adta a 105 évre szóló előfizetési szelvényt. Fotó: Kuklis István

– 1996-ban édesapám a munkahelyéről mindig utolsóként ment haza, így hozta el az aznapi Délmagyarországot is. Akkoriban a magyar állam alapításának 1100 éves évfordulójával kapcsolatos cikkek fogtak meg legjobban, manapság az aktuálpolitikai írásokat olvasgatom előszeretettel. A Délmagyarország a többi napilaphoz képest véleményem szerint lényegre törőbben fogalmazza meg az eseményeket – mondta Bánki-Nagy Endre. A férfi mindig részt vesz játékainkon, sokszor nyert már mozijegyet és koncertbelépőt. – Szeretek játszani, néha veszek sorsjegyet is, de eddig a 105 éves Délmagyarország-előfizetés a legnagyobb nyeremény az életemben – mondta.

Amennyiben úgy döntött volna, hogy lapunkat 105 évre előre megrendeli, a havi hűségkedvezményes 2745 forintos előfizetéssel számolva pontosan 3 millió 458 ezer 700 forintot kellett volna fizetnie.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meglepetéskoncert a víztoronyban Pély Barnával

Vízügyes szakmai konferencián adott meglepetéskoncertet a Bourbon Street nevű formáció. Tovább olvasom