Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Gyilkosság Szatymazon

Szatymaz - A fészerben találta meg anyósa holttestét szerda délután Farkas Szilveszterné. A 84 éves asszonyt a boncolás szerint halála előtt bántalmazták. A gyilkos és tettének oka egyelőre ismeretlen.
- Természetes halállal halt meg? – érdeklődött tőlünk tegnap délelőtt a szatymazi Rózsa utca végén álló takaros ház előtt Farkas Szilveszterné, aki szerda délután a házhoz tartozó fészerben holtan találta 84 éves anyósát. Miután közöltük vele, hogy a csütörtök éjszakai boncolás eredménye szerint Irénke néni bűncselekmény áldozata lett, nagyon elszomorodott.

– Ettől tartottam. Furcsa testhelyzetben leltem rá, de eddig megpróbáltam bemesélni magamnak, hogy természetes halállal halt meg. Ha egy ember 84 éves korában elmegy, azt el lehet fogadni. De ezt nem tudom! – kesergett. A nő már kedden sem tudott beszélni anyósával. – A lányom paradicsompalántát hozott neki, de hiába csengetett a kapun. Ezután többször telefonáltam, de nem vette fel a kagylót. Szerdán már a rokonokkal együtt néztük körbe a házat. Mivel be volt zárva az ajtó, a szúnyoghálón át pillantottunk be a szobákba, de senkit nem láttunk. Ekkor mentem hátra a fészerbe, ahol megtaláltam az anyósomat. A lakáskulcs a zsebében volt – elevenítette fel a történteket Farkas Szilveszterné.

Farkas Szilveszterné anyósa házának kapujában. Először azt gondolta, Irénke néni természetes halállal halt meg – csak tegnap délelőtt tudta meg, hogy gyilkosság áldozata lett. Fotó: Veréb Simon
Farkas Szilveszterné anyósa házának kapujában. Először azt gondolta, Irénke néni természetes halállal halt meg – csak tegnap délelőtt tudta meg, hogy gyilkosság áldozata lett.
Fotó: Veréb Simon

Hogy a gyilkosság valószínűleg már kedden megtörtént, azt Irénke néni szembeszomszédja is valószínűnek tartja. – Utoljára hétfő este láttuk, éppen a földjét művelte. Idős kora ellenére hihetetlen ereje volt, egymaga vetette be a földjét kukoricával. A gyerekeim néha átmentek hozzá megsimogatni az állatokat, mindig nagyon kedves volt velük. Szeretett itt élni, azt mondta, ez egy nyugodt környék. Nagyon sajnálom, ami vele történt – mondta komoran a 3 gyermekes fiatalasszony. Irénke néni közvetlen szomszédja is értetlenül állt a szörnyűséges tett előtt.

– Semmi gyanúsra nem figyeltünk fel az előző napokban, és segélykiáltást sem hallottunk. Félek – mondta az idős nő, majd eltűnt háza ajtaja mögött. A családtagok, a környékbeliek, de még a rendőrök is csak találgatják, hogy miért kellett meghalnia az idős asszonynak. A házban erőszakos behatolásnak nincs nyoma, az elsődleges adatok szerint onnan semmi nem tűnt el.

– Pénzt nem tartott soha magánál. Utoljára múlt csütörtökön találkoztam vele. Jókedvű volt, készült a közelgő családi esküvőre. Boldogan újságolta, hogy már az ajándékot is megvette – mondta megtörten Irénke néni menye.

Csongrád megye idei első gyilkossági ügyében a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomoz.

Olvasóink írták

 • 11. 1513 2010. május 02. 09:27
  „Miért kezelik ténynek??Bárki írhat ide dolgokat..És nyílván azok fűznek hozzászólást akiknek véleményük van..és tudnak is vmit nem???”
 • 10. 1513 2010. május 02. 09:25
  „Talán azért írtam, hogy nem valószínű,mert Kedden még látták,de keverhetik is a napokat...”
 • 9. SP 2010. május 01. 17:04
  „A gyanúsított nem esik minden esetben egybe a bűnössel.
  pl: Futballhuligán azt állítja, hogy eltörted a kezét a vita hevében és rendőrségi ügy kerekedik belőle. A vizsgálat lezártáig súlyos testi sértés gyanúsítottja vagy akkor is, ha hamis a vád.
  A nyomozás előtt már a bulvárcikk csámcsog rajtad, mint garázda, pedig igazából az ügy még feltáratlan.
  A gyanúsított tehát nem esik minden esetben egybe a bűnössel.”
 • 8. szilléri 2010. május 01. 14:52
  „hoppá!!!!!!!!!!!
  ,,Egy 38 éves egyiptomi férfi volt az áldozat. A rendőrség szerint a bizonyítékok alapján egyértelműen ő gyilkolt meg egy idős házaspárt és két unokáját a Bejrúttól 25 kilométerre délkeletre fekvő Ketermaja településen. Csütörtökön a helyszínre szállították, hogy rekonstruálják az esetet, de a feldühödött helybeliek kirángatták a rendőrségi autóból, ütötték, verték, késekkel halálra szurkálták, majd felakasztották a vérző tetemet egy villanypóznára."

  Nem ritkulunk csak tisztulunk! Tényleg vissza kéne állítani a likvidálást ! Olaszliszka vagy a Cozma ügyre gondolva meggondolandó döntés lenne.”
 • 7. noname00 2010. május 01. 10:13
  „1513: Miből gondolod, hogy "nem valószínű"?! Pont az ilyen állítások szülik a találgatásokat, amit mások már később tényként kezelnek!!!”
 • 6. noname00 2010. május 01. 10:11
  „Nekem nem kell mondani, hogy milyen egy falu, de egy nyomozót akkor is köt a titoktartás!!!
  Aki meg nem tudja tartani a száját, az ne legyen nyomozó...”
 • 5. yvan16 2010. május 01. 00:03
  „noname00..ez egy olyan pletykás falu h azt te nem is tudod elképzelni..ha vki vmit csinált a falu egyik végén..azt fél óra múlva már a falu másik végén is tudják..”
 • 4. 1513 2010. április 30. 19:18
  „A rendőrök körbe jártak minden utcát...Egyáltalán nem valószínű, h Keddem ölték meg...”
 • 3. alex007fl 2010. április 30. 15:46
  „Vissza kell állítani a halálbüntetést. Ne gyertek most az EU-val!”
 • 2. noname00 2010. április 30. 11:35
  „A cikkíró nem gondol a személyiségi jogokra? A családra, és a hozzátartozókra? Vajon hozzájárultak a cikk és a kép megjelenéséhez?!
  Továbbá ha jól tudom, a a nyomozásban résztvevőket köti a titoktartás. Hogyan lehetséges az, hogy egy a nyomozásban résztvevő szatymazi nyomozó felesége már csütörtök reggel, amikor még a kihallgatások folytak, információval tudott szolgálni a falubélieknek?! Akkor amikor még a hozzátartozók sem tudtak biztosat az idegenkezűséget illetően!!!

  Felháborító mind a rendőrségi dolgozók, mind a média hozzáállása!!!”
 • 1. KolompárRómeó 2010. április 30. 10:05
  „"Hogy a gyilkosság valószínűleg már kedden megtörtént, azt Irénke néni szembeszomszédja is valószínűnek tartja."

  De csak valószínűleg, nem?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Temetői fosztogatót fogtak a szegedi rendőrök

A sírokat megrongálva majd 150 ezer forint értékben lopott el bronzvázákat és egyéb kegytárgyakat… Tovább olvasom