Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Hárman jelentkeztek igazgatónak az algyői iskolába

Algyő - Hamarosan döntenek az algyői Fehér Ignác Általános Iskola új igazgatójának kinevezéséről. Az első pályázat sikertelen volt, az előző igazgatónőnek mennie kellett. Most hárman jelentkeztek vezetőnek, de a tantestület csak két jelöltet támogat.
Egyhangúlag nem támogatja a közalkalmazotti közösség Gondáné Pál Ildikó pályázatát az algyői Fehér Ignác Általános Iskola igazgatói tisztségére – derült ki a nagyközség honlapján közzétett igazgatói pályázatok véleményezéséből. Rajta kívül még ketten szeretnék elnyerni február 20-ától az öt és fél évre szóló vezetői pozíciót. A pályázatot már másodjára írta ki az emberi erőforrások minisztere.

Az elsőt – ahogy írtuk (2015. július 14.: Húsz év után akarják leváltani az algyői iskola igazgatóját) – még tavaly márciusban tették közzé, amire Pál Ildikón kívül az iskolát akkor húsz éve vezető Iván Zsuzsa jelentkezett. A korábbi igazgató pályázatát a tanárok, a szülők és a diákönkormányzat is támogatta, amit az EMMI végül indoklás nélkül elutasított. Pál Ildikó pályázatát akkor azért nem találták megfelelőnek a véleményezésre jogosultak és a minisztérium, mert nem volt pedagógusszakvizsgája. Ezt a mai napig sem szerezte meg. A támogató- és ellenszavazatok alapján egyértelmű: az iskolában emiatt továbbra sem szeretnék, hogy ő legyen az igazgató.
 

– Korrekt meghallgatáson vettem részt a KLIK-nél, a végső döntést pedig úgyis az Emberi Erőforrások Minisztériuma hozza meg – mondta Gondáné Pál Ildikó. Egyebekben nem akarta kommentálni az előzetes véleménynyilvánításra jogosultak szavazását.

A sikertelen első pályázat után Iván Zsuzsának az iskolából is távoznia kellett. Pál Ildikó akkor még nem volt tagja az intézmény tanári karának, ám mostani intézetvezetői pályázatában már az áll, hogy tavaly novembertől tanítóként dolgozik a Fehér Ignác Általános Iskolában.

– Úgy érzem, beilleszkedtem a közösségbe, jó viszonyt alakítottam ki munkatársaimmal. Korábban több iskolában voltam tanító, egy kis kitérő után mindig visszavágytam ebbe a közegbe – mondta. Pál Ildikó a pedagógus-szakvizsgáját a közoktatásivezető-képzéssel együtt pályázatának melléklete szerint előreláthatólag 2017. január 31-én szerzi meg.

Az iskola vezetésére Gondáné Pál Ildikón kívül még ketten pályáznak. Horváthné Kunstár Andrea jelenleg természettudományi szerkesztő egy szegedi tankönyvkiadónál, Talla Szilvia az algyői iskola technika–informatika szakos tanára. Mindketten rendelkeznek pedagógusszakvizsgával, pályázatukat a közalkalmazotti közösség támogatja. Az EMMI heteken belül dönt az algyői iskola új vezetőjéről.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Botka olyan, mint Orbán?

Szegényellenes, és kommunikációs trükköket vet be a baloldali városvezetés, amely olyan, mint az Orbán-kormány - állítja a szegedi LMP. Tovább olvasom