Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Harmincfős ovis csoportot nem akarnak létrehozni

Szeged - Átlagosan 23 gyerek kerül jövőre egy óvodai csoportba - reagált cikkünkre Kardos János. Az önkormányzat művelődési osztályának vezetője elmondta: az óvodák többségében nem használnak ki minden férőhelyet.
Pénteken tárgyal a közgyűlés öt szegedi óvoda bezárásáról – erről szóló előterjesztést nyújtott ugyanis be Kardos János, az önkormányzat Humán Közszolgáltatási Iroda Művelődési Osztályának vezetője. Ennek kapcsán tegnapi lapunkban kiszámoltuk: a férőhelyek alapján mekkora lehet jövőre az egyes óvodákban a maximális csoportlétszám. Cikkünk után az osztályvezető arról tájékoztatott: a számok ilyen olvasata félrevezető. A férőhely ugyanis csupán az épület maximális befogadóképességét mutatja.

– Jelenleg az óvodákban a csoportok átlaglétszáma 21,3 fő. A 201 csoportból mindössze kettő van, amely 29 fővel működik. Harmincfős csoport most sincs, és a jövőben sincs szándék ilyet létrehozni.

Kardos János elmondta: a tervezett óvodabezárások után is több lesz a férőhely, mint az óvodás korú gyerek. Így ha a közgyűlés pénteken elfogadja javaslatát, jövőre is csupán 23 körül lesz az óvodai csoportok átlagos létszáma. Ez megfelel a 2012–2013-as nevelési év adatainak.

– Természetesen továbbra is lesznek népszerű óvodák, a létszámot ugyanis a szülői igények erősen befolyásolják. Azonban mindenkinek az az érdeke, hogy egyenletesen legyenek a gyerekek elosztva az intézmények között – mondta az irodavezető, aki egy, a cikkünkben szerepelt állítást is visszautasított az óvodák nevében. Egy szülő azt mesélte: az óvodában előre megmondták neki: ne számítsanak másra, csak gyerekmegőrzésre.

– Nem tudom elképzelni, hogy óvónő ilyet mondott volna. Ha mégis, úgy ő nem való a pályára – tette hozzá Kardos János.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munkába állnának, de nincs hová

Jelszó: közfoglalkoztatásból a versenyszférába. Tovább olvasom