Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 17°C | 26°C Még több cikk.

Három hópárduckölyök a Szegedi Vadasparkban

Szeged - Nézze meg galériánkat, és segítsen Ön is nevet adni a Szegedi Vadaspark hópárduckölykeinek.
Három évet kellett várni, hogy újra hópárduc szülessen a Szegedi Vadasparkban. Május 30-án három kölyök, két hím és egy nőstény látta meg a napvilágot Szegeden.

Csütörtökön délelőtt sajtónyilványos mérlegelést tartottak a vadaspark dolgozói: fényképezőgépek és kamerák kereszttüzében ismerkedtek a ketrecen kívüli világgal a hópárducok. A kis jövevények igazi kincsek, ugyanis a hópárduc az egyik legveszélyeztetettebb nagymacska, annak ellenére, hogy óriási területen, közel 3 millió négyzetkilométeren él. Viszont csak kis egyedszámban, ami a probléma fő oka: mindössze 4000-6500 közötti egyed él már csak vadon.


Adjunk nevet a hópárduckölyköknek!

Mivel a kicsiknek még nincs nevük, a vadaspark névadó pályázatot is hirdet: a két hímnek és a kis nősténynek nevet lehet adni a kép alatt található űrlapunkon. A nyertesek állatkerti ajándékcsomagot kapnak.

Három hópárduc kölyök a Vadasparkban. Fotó: Segesvári Csaba - galéria

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. dendri 2012. július 21. 21:43
  „20. csiperke73

  Fürdeni is minek, az is csak egy külső társadalmi elvárás, egy üres dogma. A belülről szép embernek még fürdenie sem kell. Jutazsákból varrja magának a puritán ruháit, amit nem mos ki, hiszen minek. A belső szépség átüt a büdös koszos vásznon is. A gyerekeit nem taníttatja, hiszen a belső szépséget nem segíti a lexikális tudás. Munka nélkül pedig a természettel összhangban él, levegőből és fényből táplálkozva.

  Köszönöm, hogy felnyitottad a szememet, ezen túl én is követem a példádat, hiszen a belső értékeket nem szabad ilyen börtönbe zárni. A kedves gondozó hölgy meg szégyellje magát, hogy azt csinál a testével, amit akar. Skandallum!
  (A biztonság kedvéért azért ideírom, hogy itt van vége a hozzászólásnak és az iróniának.)”
 • 25. Apátfalvi** 2012. július 21. 04:05
  „20. csiperke, te nyomorék, takarodj innen!

  hihetetlen, hogy az ilyen szájszagú prolik ideokádhatják mocskaikat, és a DM online stábja asszisztál ehhez.

  Tudod te mennyi kiváló tetovált ember van, te nyomorék?”
 • 24. Queenmargareth 2012. július 20. 17:54
  „milyen gyönyörűek, fantasztikus lehet kézben tartani őket.És, hogy fújnak, húzzák a pici orrukat....

  valakit tetkó alapján ítélni:) az emberi hülyeség határtalan.”
 • 23. penilili 2012. július 20. 16:10
  „Ez a Lucia nevű hozzászóló irtó buta,kötözködős személy lehet, én csak az állatokat figyeltem, mert róluk szólt ez az egész.”
 • 22. vári 2012. július 20. 16:09
  „csiperke73
  Ezen logika alapján az is óres belülről, aki sminkeli magát, festi a haját, bármilyen ékszert hord, fodrászhoz jár, jó minőségű ruhát vásárol etc., mert biztos csak "kompenzál".”
 • 21. hoppárézimi 2012. július 20. 14:51
  „18-ra:
  Tudod, az állatok szeretetéhez, ismeretéhez lelek kell. Az emberekkel való kommunikációhoz színészi képességek. Ahogyan magad adod egy állat előtt, ezért szeret és elfogad, úgy nem adhatod ezt a valódat az emberi társadalom felé, mert nem passzol a klisébe. Amúgy nem nagyon értem, kivel beszéltél. Jó sok embert ismerek onnan, és nem vettem észre, hogy gondjuk lenne a kommunikációval, nagyon is kedves, nyílt emberek. Ha te velük nem találtál hangot, akkor lehet, benned van a hiba, nem bennük.

  20-ra: fülbevaló, gyűrű, frizura, trendi ruházat, smink, nyaklánc, mindennapos dolgok, amiket az emberek "magukra aggatnak", vajon azért, mert belül üresek? Igazad lehet...
  Holnap azt hiszem, kipróbálom, tetőtől talpig IQ, EQ, SQ, PQ-ba öltözve megyek el bevásárolni...
  Amúgy sajnos ez a való világ. Ha nem vagy kifestve, egyszerű a hajad, ruhád, nem hordasz ékszert, lehetsz belülről bármilyen értékes, intelligens, a hajadra kenheted, gyakorlatilag a cuccod, fukszaid, kinézeted alapján rangsorol be mindenki, aki nem ismer. Lásd a tetovált gondozó hölgy...”
 • 20. csiperke73 2012. július 20. 14:17
  „Tetkó= Aki belülről üres (önálló mosolya sincsen) az kivülről aggat magára minden olyat amitől nagyobbnak érzi önmagát.
  Belső érték = IQ,EQ,SQ,PQ”
 • 19. alfa258 2012. július 20. 10:41
  „Nem hiszem el!!! A cikk a három édes állatkölyökről szól, erre a hsz-ek fele arról hablatyol, hogy tetkó van a csajszi kezén!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!??????????????????????? Miért ne lenne?????????
  Ebgondolat: 100 % egyetértek veled!!!”
 • 18. vinczeattila 2012. július 20. 09:54
  „Volt szerencsém részt venni személyesen a sajtótájékoztatón, a gondozók szakmaiságát egyáltalán nem kérdőjelezem meg, viszont sajnos az emberekkel történő kommunikációjuk sajnos hagy kívánni valót maga után. NEM a tetkó az oka, egyszerűen csak a kedvesség, a türelem az emberek felé hiényzik belőlük! Tisztelet a kivételnek. Az állatokkal biztosan jól bánnak, csak ilyenkor elmegy a kedvem, hogy elmenjek csak úgy az állatkertbe...”
 • 17. Ebgondolat 2012. július 20. 09:15
  „8. Lucia 2012.07.19. 21:05
  Attól valaki miért ne lenne (lehetne) normális, mert tetkója van? Nem hinném, hogy az a tetkó (vagy bármelyik) akadályozná a munkavégzésben. Arról nem is beszélve, hogy manapság már az az unikum, ha valakinek nincs tetkója.
  Tényleg a tetkó alapján ítélsz meg valakit, hogy alkalmas-e az adott munka elvégzésére?
  Te nagyon buta vagy!”
 • 16. Deedes 2012. július 20. 08:25
  „Aki nem ismeri a képen látható lányt, az fogja be a száját és fogja le a marhaságokat írogató kezét! Szakmáját nagyon érti, de nem kell ezt bizonygatni neked Lucia! Nem ismered, ne ítéld el!”
 • 15. hoppárézimi 2012. július 20. 08:09
  „Figyu, Lucia... Az összes ott dolgozót van szerencsém ismerni. Robi nagyon megfontolt és szigorú, amikor az állatokkal foglalkozókat alkalmazza, igaz, nála nem a külsőségek számítanak, hanem az ember, a lélek, aki mögötte van. Ezek a hölgyek, a nagymacskákkal, igenis nagyon jó szakemberek, és rendkívüli EMBEREK. Kivétel nélkül, ahogyan a többi ott dolgozó is. Ha legközelebb mész, szólítsd meg valamelyiküket, beszélgess velük, azonnal kiderül számodra, milyen emberek, és miért lehetnek ott. A tetovált karú hölgy benne volt a hópárduccal, majd a kis párducokkal foglalkozó teamban, remek gondozó, és teljesen jogos, hogy a képeken rajta legyen.
  A Vadaspark titka, hogy a vezetője "politikamentesen" vezeti a létesítményt. Sehová nem kötelezi el magát, pláne nem dörgölőzik, így egyetlen párt sem lát benne ellenséget... Viszont az Unió összes, ide vonatkozó pályázatát kihasználják, példaértékűen. Amit kapnak, adományt, támogatást, azt az állatokra, a Vadasparkra költik. És ez látszik is. Egy megjegyzés tőle: "Mindig csak annyit kérünk, amiből az adott projektet meg lehet valósítani, és ezzel az összeggel az utolsó fillérig el tudunk számolni".”
 • 14. comment 2012. július 20. 08:03
  „Kedz eltérni a csevegés a kis hópárduckákról! Nekem sem tetszenek a tetoválások, de mit tegyünk, ez van. Ha a hölgy így jobban érzi magát és munkáját eredményesen végzi (ami a képeket elnézve szerintem 150%-os!) bánja csuda ha az egész karját kidekoráltatja. A lényeg, hogy az állatpark gondozottjai rendesen el legyenek látva!
  11-es.
  Igazad van ! De nem kellett volna felhívnod figyelmed ezeknek az alapból búldózer pártiaknak figyelmét a kommenteddel, még szegény Veprik Róbert a kerítésen kívül találja magát nagy gyorsan :(((

  Ígérem nagylétszámú családommal mi is ismét (idén immár harmadszorra) kimegyünk a vadasparkba, s megnézzük a kis jövevényeket. A családunk minden évben ide ajánlja fel 1%-os adóját, látszik, hogy mire fordítódik.
  Tisztelt Veprik Úr, Tisztelt Állatgondozók és Vadasparki Alkalmazottak: elismerésem áldozatos munkájuk miatt, kívánom a jövőben is örvendeztessenek meg hasonló jó hírrel! Köszönöm!”
 • 13. Simon87 2012. július 20. 00:43
  „8. Lucia
  Imádom mikor egy ember az alapján állapítja meg valaki szakmai hozzáértését, hogy pl. van-e tetoválása. Remélem ezt Te sem gondolod komolyan.
  Van olyan szegedi mentős aki végig van tetoválva, és kiváló szakember. Ha ne adj´ isten történik veled valami és ez a mentős megy ki hozzád, hogy megmentse az életedet akkor mi lesz? Elzavarod mert tetovált? :D
  Nevetséges...”
 • 12. Lucia 2012. július 19. 22:43
  „9.
  Nem hiszem! Akkor nem így nézne ki!”
 • 11. Ebgondolat 2012. július 19. 22:14
  „Napi cukiság! :)
  Mekkora szerencse, hogy egy narancsos tróger nem nézte ki magának az állatkert vezetését, így legalább egy professzionálisan működő cége maradt a Városnak!
  A Vadapark az egyetlen, ahol SZAKMAI munka folyik! Szerencsére ezt (még?) nem verték szét a fülkeforradalmárok.”
 • 10. honecker601 2012. július 19. 22:11
  „Lucia! A többi embert pedig Te zavarod a bunkó hozzászólásoddal!”
 • 9. nyomdasz63 2012. július 19. 21:45
  „8. Lucia 2012.07.19. 21:05
  Az a gondozó SOKKAL "normálisabb",mint gondolnád! A tetkó ellenére is.”
 • 8. Lucia 2012. július 19. 21:05
  „Veprik R. nagyon jól végzi a dolgát! Tündériek a "kismacskák". Jók a fotók, engem csak az a ronda tetkós csukló zavar a képeken (főleg a 12-esen). Normális gondozót nem találtak volna a fényképezkedéshez?”
 • 7. antiorange 2012. július 19. 18:15
  „Látnom kell őket! :-) Öröm az ilyen hír!”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőr kísérheti a csellengő diákot az iskolaigazgatóhoz

Január elsejétől rendőrkézre kerülhet az a 14 év alatti diák, aki nem tudja igazolni, miért cselleng az utcán. Tovább olvasom