Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Ital nélkül is jól érzik magukat a tinik

Szeged - Még Charlie is hiába könyörögne a whisky-ért a Széchenyi téri Retro Klubban rendezett tinibuliban. Kéthetente itt a fiataloké a terep, akik alkohol nélkül is hatalmasat buliznak.
Bambiparty – így jellemezte az egyik vendég a szerda esti tinibulit, utalva arra, hogy alkohol helyett minden bulizó csak üdítőt kortyolgatott. A Széchenyi téri Retro Klubot kéthetente péntek este hattól fél tizenegyig tomboló tinik veszik birtokukba. A partit ezen a héten az őszi szünet miatt tették át szerdára.

A klub biztonsági emberei a kasszánál ellenőrzik a fiatalokat, aki még nem töltötte be a 14-et, és aki már betöltötte a 20-at, annak azt tanácsolják: kívül tágasabb. Pedig az idősebbek sokat tanulhatnának a fiataloktól, s megtapasztalhatnák, amit mi: a tinibuli báját. Nincs füst, nincsenek lökdösődő kemény gyerekek. Vihogó lányok szaladgálnak kézen fogva, s fülig pirulnak, ha egy fiú rájuk néz. Ilyenkor még a bárpult mellett sem olyan nehéz vállalkozás végigmenni. A fiatalok ugyanis a felnőttekkel ellentétben nem a pultot támasztják italukat őrizve, hanem önfeledten ugrálnak a diszkózenére.

Alkohol nélkül is önfeledten ropják a táncot a fiatalok a Széchenyi téri Retro klub tinibulijában. Fotó: Schmidt Andrea
Alkohol nélkül is önfeledten ropják a táncot a fiatalok a Széchenyi téri Retro Klub tinibulijában. Fotó: Schmidt Andrea

Alkoholizálásra esélyük sincs. Aki megpróbálja becsempészni a szeszt – s minden buliban előfordul ilyen –, attól már a bejáratnál elveszik az üveget, s csak hazafelé menet adják vissza. Rafinált próbálkozások azért előfordulnak: például olyan barátjukat küldik italért, aki már elmúlt 18. Csalódniuk kell: ilyenkor még Charlie is hiába könyörögne a dupla whisky-ért. Senkinek sem adnak italt. Persze az aggódó szülők kételkedhetnek: ezt tette az az anyuka is, aki felhívta a hely üzletvezetőjét, Erdélyi Anikót, hogy biztos minden úgy van-e, ahogy csemetéje otthon előadta. Anikó megnyugtatta: a fiatalok náluk kulturált környezetben szórakozhatnak.

S hogy kinek köszönhetik ezt? Erdélyi András Edének, a bulik szervezőjének, aki szinte még maga is tinédzser, így nem csoda, hogy könnyen eltalálja, mi kell a fiúknak, lányoknak. – Fontos, hogy a fiataloknak is biztosítsunk teret a szórakozásra. Eljöhetnek ide, nem kell az utcán, padokon bandázniuk, vagy rosszabb esetben kocsmákban ülniük – magyarázta a 22 éves szervező.

Gercsó Zsófi, Papp Vivi és Katona Lilla mindig kikönyörgi szüleitől, hogy engedjék el őket a péntek esti tinibuliba.
Gercsó Zsófi, Papp Vivi és Katona Lilla mindig kikönyörgi szüleitől, hogy engedjék el őket a péntek esti tinibuliba.

Gercsó Zsófi és barátnői is hálásak neki. A 15 éves lányok minden buliban ott vannak. Zsófi a jó hangulatot emelte ki, amikor arról kérdeztük, miért szeret ide járni. S persze az sem elhanyagolandó vonzerő számára, hogy a dizsiben pasizni is lehet. Papp Vivi a koripálya mellett a péntekenkénti retrós bulit várja a legjobban. Barátnője, Katona Lilla pedig elárulta: apukája csak nagy nehezen engedte el először a tinidiszkóba, de mára engedékenyebb, hiszen tudja: kislánya jó helyen van.

Minden alkalommal telt ház van

A Széchenyi téri Retro Klubban szeptember 11-e óta rendeznek kéthetente pénteken tinibulit. Szinte minden alkalommal telt ház van: öt-hatszáz, 14 és 19 év közötti fiatal jön el. A belépő 600 forintba kerül.

Olvasóink írták

51 hozzászólás
 • 51. énkehh 2009. december 05. 00:45
  „ohh yeahh rerto!! (L)”
 • 50. énkehh 2009. november 08. 17:57
  „áhh ez mekkora habi nincs füst hihetöö még mindig a cigifüstöl büzlik a kabátom a pénteki buli után
  meg amikor az egyik kis 13éves csaj majdnem az orromba nyomta a cigijét hát az is jo volt.deh am jo pöri volt jo hely a retro a legjobb csak nem kéne mindent habizni rola olyan amilyen deh kurva jo”
 • 49. monsterkill 2009. november 06. 15:53
  „Hát szerintem pedig ez az egész cikk sz@r fele sem igaz.
  1. ,,Ital nélkül is jól érzik magukat a tinik"- a mai fiatalság minden buli előtt bevásárol a piákból bőségesen a közértekben, nem azért mert, hogy "Juj nem adják ki", hanem mert k˘rva drága a szórakozó helyeken, és a nem adják ki részt szeretném megcáfolni mert ha van pia azt igen is kiadják!

  2.,,ellenőrzik a fiatalokat, aki még nem töltötte be a 14-et, és aki már betöltötte a 20-at,"- egyáltalán nem ellenőriznek semmit se, ebből következik, hogy tele van 12-13 éves picsákkal, a húszon éveseknek (kivétel szervezők) eszük ágába sincs egy ekkora rakás sz@arra elpazarolni a péntek estéjét!

  3.,,Nincs füst"- ááááá dehogy : )

  4.,,Vihogó lányok szaladgálnak kézen fogva, s fülig pirulnak, ha egy fiú rájuk néz."- ehhez két dolgot szeretnék hozzáfűzni! Az egyik a 2. pontban megtalálható a másik pedig, hogy nem kéne ennyire lenézni mert én nem így látom a helyzetet.

  5.,,Aki megpróbálja becsempészni a szeszt - s minden buliban előfordul ilyen -, attól már a bejáratnál elveszik az üveget,"-így van, pofátlanul,-személyiségi jogokat megsértve- beletúrnak a táskákba, ami cseppet sem szimpátiát keltő érzés, hozzátenném, hogy más helyeken csak áttapogatják.

  Lehet kötözködni, ez csak az én véleményem! : )”
 • 48. xcbcr 2009. november 04. 14:01
  „Mi a baj miniszoknyával és a mélyen dekoltált ruhával nelly? Ilyen alapon a nap szépe rovatot is lehetne szidni, ahol tinilányokat enyhe prostis beütésű luvnyává alakítanak át, nem beszélve azokról a érdekes pózokról ahogy a fotográfus beállítja őket. Persze én nem nézegetem, meg különben is fúj fúj.”
 • 47. nelly. 2009. november 02. 18:19
  „"Vihogó lányok szaladgálnak kézen fogva, s fülig pirulnak, ha egy fiú rájuk néz."
  Milyen idilli kép... azokról a vihogó lányokról beszél, akik miniszoknyába és mélyen dekoltált ruhákban szaladgálnak a fiúkból álló particsürhe után?”
 • 46. török 2009. november 02. 09:43
  „46, tényleg az kéne már”
 • 45. djkrizs07 2009. november 02. 08:43
  „Nem alkoholmentes szórakozóhely kellene, hanem FÜSTMENTES!!! Így-is úgy is isznak, jó esetben csak isznak....de a cigiből még lehet ciki-t csinálni....várom már a füstmentes szórakozóhely rendeletet...mármint ez most konkrétan nem ide a cikkhez tartozik, hanem úgy általában a szórakozóhelyekre...”
 • 44. skunkfun 2009. november 01. 18:31
  „Szerencse, hogy Szegeden egy színvonalas - ha tud alaki jobbat, jelezze, de mindenki tudja, hogy nincs - szórakozóhelyre beengedik a tiniket, hiszen a Retro az! Ezzel kialakul bennünk az igényesebb szórakozóhely igénye - nem a "sarki kocsma" lesz számukra az etalon -, és megtanulják azt is, hogy pia nélkül is lehet bulizni! Az, hogy vannak felelőtlen boltosok, akik kiadják nekik az italt, nos, az nem az ő bűnük. Tekintettel arra, hogy itt profi személyzet dolgozik - nem csak a szervezők, hanem a Retro alkalmazottai is -, így garantált, hogy nem vihetnek be piát, és részegek sem próbálkoznak a bejutással!
  Emberi irigység szól azokból, akik a cikk tartalmát kétlik, vagy a kezdeményezést leszólják!
  További jó munkát a szervezőknek!”
 • 43. KolomparBeyonce 2009. november 01. 18:20
  „33. elszivsz egy eksztazisos cigit, arra radobsz egy andaxint meg egy paprika paleszt oszt man indul is a nap!
  36. Teged hogy engedtek be, vagy ott dolgozol? Vegul is egy jo tinidiszkoban elkell egy rendszergarazda.Hany vodkanarancsert cumiztatsz? :-D”
 • 42. k.dia 2009. november 01. 16:38
  „mennyire ráértek. :D Csodálom, hogy a politika még nem jött fel témának... de ami késik az nem múlik. Ugye flexsnake? Mutass szegeden a retronál színvonalasabb szórakozóhelyet! Várom!!!”
 • 41. senkiházi 2009. november 01. 13:01
  „ja itt látszik milyen a magyar, van egy cikk melyben öröm és bódottság van erre van pár majom aki et is fikázza.
  részemről sok sikert kivánok a szervezőknek. aki meg egy pozitiv dologra is negativan reagál annak kicsit magába kéne fordulni! sok van belőletek senki nem kiváncsi rátok!”
 • 40. maci52 2009. november 01. 12:03
  „Előtte azért jó magyarszkij szokás szerint a boltban bevásárolnak fiataljaink!”
 • 39. THEBOSS01 2009. november 01. 12:02
  „SOK AZ IGÉNYTELEN EMBER, AKI ÜL OTTHON IS KILÁTÁSTALAN A HELYZETETE! SAJNOS EZ ÍGY VAN ÉS CSAK A KOMMENTÁLÁS MARADT NEKIK, AZ BIZTOS KÖNNYEBB DOLOG MINT VALAMIT LÉTREHOZNI ÉS LERAKNI AZ ASZTALRA CICA! A RETROROL ANNYIT, HOGY SZEGED EGYIK LEGSZÍNVONALASABB SZÓRAKOZÓHELYE. HA TUDSZ MÁST MONDANI, AKKOR HAJRÁ :) MENNYI OKOS VAN FLEXSNAKE PROGRAMOZOKA :)”
 • 38. flexsnake 2009. november 01. 10:50
  „Na hát igen, ha retró, mindenképpen említsük meg a jól megközelíthető mosdót amihez át kell furakodni a táncoló embereken. A pultnál a számlaadás nem túlságosan elterjedt, a levegőztetés rossz, a higiéniára oda kellene figyelni.... lehetne sorolni. Persze nem soroljuk mert ez egy reklám akar lenni.”
 • 37. Yossarian 2009. november 01. 10:29
  „ez a cikk sima marketing semmi más. úgy tünik reklámozni kell a Retrót.
  méghogy kultúrált környezet?! hol?
  a Retróban?! na ne vicceljünk. ez már megint egy délmagyaros trágya.
  arról meg ne is essenm szó, hogy minek az alkohol, ha van extasy? a tablettához elég egy üveg ásványvíz is.”
 • 36. yvan16 2009. november 01. 10:17
  „http://www.youtube.com/watch?v=9BOpSuToWz8

  Keressétek a jó lánykákat, van egy pár ^^. :_D”
 • 35. flexsnake 2009. november 01. 10:03
  „35. persze ha valaki beakarja vinni a piát, elveszik tőle... és az ekit miért nem veszik el? persze, kell tinibuli, pesten is van. csak a hülye reklámnak nincs értelme. A másik hogy alkotmányos jogokat sért a nemi megkülönböztetés belépőnél. Ezt éppen most vizsgálja az ombuckaman. Egy ribi aki ingyen meg be és még fizetik is a piáját ne nagyon játssza az agyát, azért keményen cumizni kell :D”
 • 34. k.dia 2009. november 01. 03:12
  „Flexsnake te meg szerintem menj, pihenj egy kicsit, mert úgy látszik megártott ez a sok kommentelés. Már azt sem tudod, hogy mit beszélsz... :) Sok volt mára az okosság.”
 • 33. k.dia 2009. november 01. 03:07
  „hogyne...azért ott még nem tartunk! Nézz körül. Ez a korosztály tényleg az, aki még pia nélkül is jól tudja/tudná magát érezni. És ha rá vannak kényszerítve, hogy csak üdítőt igyanak (függetlenül attól, hogy előtte ott és azt isznak ahol és amit akarnak) megérzik talán, hogy milyen jót lehet alkohol nélkül is bulizni...”
 • 32. Juhi 2009. október 31. 22:49
  „Kinek kell a pia, ha be vannak lőve?!”
51 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bontják a kendergyár kéményét

Megkezdték a kendergyár 30 méter magas kéményének bontását tegnap reggel az alpinisták. Tovább olvasom