Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 21°C | 29°C Még több cikk.

Jó tanácsok a vezetéshez, ködös időben

Csongrád megye - A rossz látási viszonyok és a csúszós utak nehezítik a közlekedést - Csongrád megyében a következő napokban is ködös időre kell számítani.
Ezért fontos, hogy a járművezetők kellő körültekintéssel, felkészülten üljenek autóba. A rendőrség a következőket tanácsolja:
1. Nagyobb követési távolságot kell tartani. Figyelemmel kell lenni a megnövekedett fékútra, a megváltozott manőverezési képességre, a gumiabroncsok csökkent tapadására. Ha ezt betartjuk, egy esetleges rossz manőverezés esetén a hiba könnyebben korrigálható.
 
A ködben jobban kell figyelniük az autósoknak. Fotó: Kuklis István
A ködben jobban kell figyelniük az autósoknak. Fotó: Kuklis István

2. Nyirkos időben, amikor a járda mellett áll vagy folyik a víz, nehéz az úttesten átkelni. A gyalogos ilyenkor arra figyel, hogy ne lépjen a tócsába. Az autósoknak számítaniuk kell arra, hogy a járda szélén leszegett fejjel álló gyalogos a következő pillanatban a jármű elé kerülhet az úttesten.

3. Lakott területen kívül és belül egyaránt vigyázzanak az úttest mellett haladó gyalogosokra, kiemelten a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek és a buszmegállók környékén. Különösen figyeljenek ilyenkor a kerékpárosokra is!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Boldogságfalva az Anna-kúton: ételt és ajándékcsomagot osztottak

Boldogságfalva az Anna-kúton: ételt és ajándékcsomagot osztottak
Kígyózott a sor az Anna-kút előtt, amikor a Boldogságfalva Közhasznú Alapítvány 500 adag… Tovább olvasom