Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Jótékonysági zumba az ünnepre várva

Nem csupán adventi programok várnak bennünket ezen a hét végén, lesz jótékonysági zumba és mézespálinka koncert is.
Magyarok Karácsonya

december 20., péntek
Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

A Magyarok Karácsonya elnevezésű rendezvény a magyar nemzet jelképes, közös karácsonya. A rendezvény évről évre olyan üzenetet, felhívást, kérést fogalmaz meg, amely minden magyarhoz szól, és segíti a nemzeti egység megteremtését. Idén az ünnep díszvendége Kárpátalja lesz: bemutatkozási lehetőséget biztosítanak az onnan érkező művészeknek, civilszervezeteknek.

11.00-tól: Ünnepség – Árpád Terem. Mezővári gyermekkórus és a Borzsa-Vári Népi Zenekar: Karácsonyi dalcsokor. Kertész Péter, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark ügyvezető igazgatója mond köszöntőbeszédet. Rozsdamaró zenekar: Karácsonyi kántálás. Farkas Sándorországgyűlési képviselő ünnepi beszéde, salánki református betlehemes játék, Himnusz a Mezővári gyermekkórussal, Gulácsy Lajos püspök igehirdetése, Szózat a Mezővári gyermekkórussal, Mezővári gyermekkórus és a Borzsa-Vári Népi Zenekar: Népi dallamú zsoltáros énekek.


14.00–14.40:
„Karácsonykor éjféltájba…" – koncert a nap vendégművészeivel (Árpád Terem). A „Karácsonykor éjféltájba…" kezdetű betlehemes ének kifejezi mindazt a komplex élményt, amelyet a több mint ezer éve a keresztény kultúrkörben élő, ugyanakkor a téli napfordulóhoz, a fény megszületéséhez ezer szállal kötődő pusztai ősei hagyományát szokásaiban is tovább éltető magyar ember még ma is pontosan érez ilyenkor.

Egész napos programok a Rotunda épületében: kézműves-foglalkozások, Ókörös Trió – háttérzene, hangszerbemutató, mozgásos gyermekjátszó, táncház, Rozsdamaró zenekar – karácsonyi koncert és táncházi zene. A rendezvényen való részvétel ingyenes, azonban a Feszty-körkép megtekintéséért egységesen 1000 forintos belépőjegyet kell váltani. Az ünnepségen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Regisztráció: info@opusztaszer.hu; 62/275-133.

Mindenki karácsonya

december 20., péntek
Kiskundorozsma, Petőfi Sándor Művelődési Ház

15.00-tól: kézműves-foglalkozás, 16.45-kor közösen meggyújtják az adventi koszorú utolsó gyertyáját. 17 órától a Csiga Duó zenés gyermekműsora látható, és többek között lesz Pál Dénes-koncert is.
A programok alatt: karácsonyi ajándékok vására, betlehemi jászol.


„Mézespálinka" – ünnepi koncert

december 20., péntek
Szeged, Piarista templom

18.00: Mézespálinka a december 20-án a Dugonics András Piarista Gimnáziumban megrendezésre kerülő karácsonyi népzenei nagykoncert címe, amelyre idén a magyarországi énekmondók legerősebb csapatát sikerült meghívni. Vendég a Misztrál együttes, amely a magyar költeményeket olyan csodálatos módon gondolja tovább, hogy lendületes énekelt verseikkel egy új zenei műfajt körvonalaznak. A Kátai Zoltán–Róka Szabolcs duó történelmünk századaiból elevenít fel historikus dallamokat régi hangszereken. A Mentés Másként Trióban a gimnázium művészeti iskolájának népzenész tanárai alkotnak. A rendezvény ingyenes.

Jótékonysági zumba

december 21., szombat
Szeged, Festő u. 6., a Táncentrum tánctermében

18 órától: egy-másfél órás jótékonysági zumbapartit rendeznek. Az itt befolyó összeget 100 százalékban a kübekházi Sipka családnak szeretnék felajánlani a Délmagyarország alapítványán keresztül. Jegyár: 1000 forint/fő.
A jegy elővételben is megvásárolható a Festő u. 6. szám alatt kedden 17.45–19.15 között, csütörtökön 19.15–20.45 óráig, illetve szombaton a helyszínen. Természetesen egy dobozkát is kitesznek, ha valaki szeretne pluszban adományozni, akkor itt is megteheti. Zumbainstruktorok: Páncsics Nikolett, Szögi Barbara, Horváth Péter.

(Képünk illusztráció.)
Képünk illusztráció

Gyertyakészítés


december 22., vasárnap
Szeged, Napsugaras Tájház

10.00–11.00: „Üdvöz légy, Jézus! Pásztorok pásztora" – bábjáték. Fellépők: Zombori Györgyi és Krisztin Róbert. 11.00–16.00: Karácsonyi kézműves mézeskalácssütés, gyertyamártás, méhviasz gyertya készítése. A foglalkozás ára: 400 Ft/fő. További információ: 30/501-2822, www.napsugarashaz.hu.

Felragyog a negyedik láng

December 22., vasárnap

10.00: A Mars téri piac adventi koszorúján felragyog a negyedik láng. Műsor: A Szeged–Kálvin Téri Református Egyházközség Lelkészi Hivatalának ifjúsági csoportja tart előadást, és Fazekas János Sándor mond verset.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Galambürülék a Belvárosi hídon: már tisztítják

Hetek óta borítja galambürülék a Belvárosi híd járdáit. A szakértő szerint közegészségügyi kockázat nincs. A bűz és a kosz is zavarja a járókelőket, a környezetgazdák csütörtökön takarítottak. Tovább olvasom