Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Kegyeletsértő tolvajt fogtak polgárőri segítséggel

Szeged - Már szeptember óta rendőrségi nyomozás folyt néhány Szegeden környéki településen kegyeleti tárgyak eltulajdonítása miatt. Akkor a domaszéki temetőből raboltak el bronzvázákat, de több, Szeged illetékességi területéhez tartozó település temetőiben is követtek el hasonló lopásokat.
A nyomozás során az üllési polgárőrség segítségével megállapítást nyert, hogy a fenti bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható egy 39 éves battonyai lakos. Barna Dániel, az Üllési Polgárőr Egyesület elnöke szólt be ugyanis november 17-én hajnalban a Mórahalmi Rendőrősre, hogy gyanús, autós idegent látott a temetőben. A község temetőjében már a nyár vége óta rendszeresen járőröztek a polgárőrök, mivel a lakosság jelezte, hogy temetések után, a koszorúkból valaki kilopja a virágokat. Barna Dániel ezért a reggeli munkába menetkor általában tett egy kört a temető környékén, egy ilyen alkalommal fedezte fel a gyanúsan viselkedő ismeretlent. A férfi ugyan sietve távozott, amikor meglátta, hogy figyelik, de a polgárőr egyesület elnöke felírta az autó rendszámát, ez alapján tudták elkapni a rendőrök a régóta keresett személyt.

A battonyai férfivel szemben 21 rendbeli üzletszerűen szabálysértési értékre elkövetett lopás vétség, 1 rendbeli kisebb értékre elkövetett lopás vétség, 2 rendbeli kisebb értékű kegyeleti tárgyra elkövetett lopás bűntett, valamint 4 rendbeli dolog elleni erőszakkal kisebb értékre elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Szeged Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében jár el.

Olvasóink írták

 • 5. Írástudatlan-Tdi. 2008. november 23. 11:17
  „Hát nem valami nagy szabálysértési eljárást indítottak ellene! Talán a kezeit kellene levágni az ilyen sírrablónak! Akkor talán csökkenne az ilyesfalyta lopások száma!”
 • 4. dodó 2008. november 22. 16:19
  „Színes fémtolvaj”
 • 3. zsazsanéni 2008. november 22. 11:05
  „A mórhalmi temetőben tavaly óta valaki lopkodja a sirokról a szép selyemvirág csokrokat.Ahogy kiteszik,nemsokára lába kel. Az idén is úgy jártak,mert lába kelt ismét a csokornak.Eddig még nem bántotta senki,nem tudtuk elgondolni,hogy ki is lehet a gyűjtő és mi a célja az ellopott csokrokkal.Elég ronda dolog,hogy a halottakat megröviditik egyesek.Az ember kijár a szeretteihez,üres kézzel nem illik menni és lassan itt is az a mondás állja---mindent visznek ami nincs lebetonozva. - Szégyelje de nagyon magát a tettes!”
 • 2. molotovkoktél 2008. november 21. 19:18
  „Biztos ez a tolvaj is egy norvég volt...”
 • 1. netuddki 2008. november 21. 19:00
  „Bátor polgárőr vagy balga újságíró.Én nem szerettem volna ha leközlik a nevemet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megasztárok egymásról: horkolós és telefonálós

Szeged - Lakatos Krisztián, Bencsik Tamara, Király Viktor és Fekete Dávid barátok. Mindig csak jókat mondanak egymásról. Vagy mégsem? Tovább olvasom