Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Kenyeres Lajos: Botka ellenzéke szóban csak gyalázta a beruházásokat

Szeged - Számíthatunk-e kulturált kerékpártámaszokra Tarjánban is? Mi tesz a Csillag tér, az Űrhajós és a Kemes utca közbiztonságáért? Többek között ezeket a kérdéseket küldték olvasóink.

Köszöntünk mindenkit, aki velünk tart a ma délelőtti online interjún! A Városházán vagyunk, Kenyeres LajosTarján városrész önkormányzati képviselőjénél vendégségben. Hamarosan kezdődik az interjú.

Kenyeres Lajos: - Köszönöm a meghívást, köszöntök mindenkit! Kezdhetjük az interjút! 

egyetemidolgozó: Tisztelt Képviselő Úr! Szeretném kérdezni, hogy hogy is működik a dolog azzal kapcsolatban, hogy a volt Révai József Általános Iskola oldalán lévő garázs sornál (Pentelei sor) jó lenne ha rendeltetésszerűen lenne a garázsok előtt a garázstulajdonosok által megcsináltatott út!!!! A postás, a kukás és mindenki arra használja, hogy megfordul,egyes autók lerövidítik az utat pl. hogy az ott lévő 5 szintes házat megközelítse, áthajt a füvön!!!! és még nekik áll feljebb!!!! Kérem intézkedjen arról, hogy ez mihamarabb megszűnjön!!!!! Ja és néha játszótérnek használják....

Kenyeres Lajos: A garázs és a garázsok előtti rész magántulajdon, így az a terület kevert tulajdonban van. A garázstulajdonosok felújították, viszont elegyengette, "rendbehozta" a közterületi részt a kivitelezőjük. De miután megtekinettem a Környezetgazdálkodási Kft. helyi megbízottjával, ő közölte, hogy ott lehetetlen füvesíteni, nem vállalják a gondozását, mert nagyon sok törmelék van a földben, ezért képtelenség róla nyírni a füvet, ami az ő kötelező feladatuk lenne. Az a megoldás, hogy a kivitelező költségén a Kft. elvégzi a földcserét és utána füvesít, azt én szerepem ebben az, hogy legalább 100.000 forintot adok egy élő sövény telepítésére, hogy az em-mail küldője által felvetett probléma megoldódjon.

Trogmayer Éva beszélgetett Kenyeres Lajossal. Fotó: Frank Yvette
Trogmayer Éva és Dombai Tünde beszélgetett Kenyeres Lajossal.
Fotók: Frank Yvette

ametiszt51
:Tisztelt Képviselő Úr! Mikor történik már valami Lugas utca és Selyem utca közötti térrel? Tavaly felszedték a beton lapokat, és azt mondták, hogy megkezdődik a tér rekonstrukciója. Már eltelt egy év, és sem a térrel, sem az elavult játszóeszközökkel nem történt semmi. A felsővárosi rész amúgy teljesen elhanyagolt a tarjánival szemben. Jó lenne, ha erre a részre is már áldoznának, nem mindet Tarjánra.

Kenyeres Lajos: Részben jól látja  a kérdést, valóban igaza van abban, hogy nagy lett a különbség a Tarján rekonstrukciójában érintett területek és az ebből kimaradók között. Nem a városvezetésen múlt, hogy nem folytatódott ez a nagyszerű felújítás, ugyanis nem tudtunk olyan pályázatot találni, amelyiknek  a kritériumait az adott területen élők szociográfiai mutatói teljesítették volna, és mivel ez szinte teljes mértékben uniós támogatásból valósult volna meg, azért is lehetetlenült él, mert az idők előrehaladtával az Unió egyé beruházásokat részesített előnyben. A városnak pedig nincs saját ereje arra, hogy ilyen nagy mértékű, komplex területfelújításokat valósítson meg. Hozzáteszem, a jelenlegi a politikai konstellációban az a kibontakozó álvita, ami a körtöltésen kívüli és a körtöltésen belüliu választókerületek között bontakozik ki sajnos, lehetetlenné teszi, hogy a panel negyedekben nagyn területeket varázsoljunk újjá.Bíztatásul annyit mondhatok, hogy minden éveben próbálkozunk pénzt szerezni ezen leharcolt területek rendbetételére.

Madai Niki: Tisztelt Szerkesztőség! Tarjánban a Retek és a Bite Pál utca között van egy park-játszótér, de sajnos nagyon el van hanyagolva. A bokrok csúnyák, a játszótéri elemek rozsdásak, használhatatlanok, tele van szeméttel, ráférne a területre egy takarítás-parkosítás-felújítás. Nagyon szeretnénk, hogy ez a rész is tiszta és szép legyen, de mikor a Retek utcán vágják a bokrokat, oda soha nem jön senki takarítani. Várom válaszukat, hogy van-e esélyünk a segítségükre, itt van egy iskola is, a gyerekek miatt is jó lenne egy szebb park. (Írtam már levelet a Szegedi Környezetgazdálkodásnak is, választ nem kaptam) Üdvözlettel: Madai Niki

Kenyeres Lajos:Nem értek egyet a hozzászólóval. Ami a Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. erejéből telik azt mind a régebbi, mind az új vezetés alatt megteszi. Ilyen kifeszített költségvetés mellett képtelenség többet követelni tőlük a közterületek rendbetételére. Naponta járom a területet, tanúsíthatom, hogy takarítanak, vágják a füvet, a "csikkes" autó rendszeresen üríti a szemetesládákat, ha kérek valamit lakossági panasz folytán, azt erejükből adódóan teljesítik. De lássuk be, hogy a jelenlegi helyzet ugrásszerű javulására nincs mód, viszont elfogadom, hogy más ezt a területet másként ítéli meg.


sevenup:
Tisztelt Képviselő úr! A Retek utcában működő úgynevezett Máltai Játszótér - melynek létrehozását a szegedi önkormányzat is támogatta - közkedvelt helye a gyerekeknek. Biztonságos, kutyapiszokmentes, a játszóházban kedvükre válogathatnak a gyerekek a játékok között. Sajnos a játszótér bejárati kapuja tönkrement, így az a biztonság, mely az apróságok esetében megnyugtató volt (nem szaladnak ki az utcára a játék hevében, a kutyák sem piszkítanak oda, éjszaka nem hajléktalanok tanyáznak a játékok körül), veszélybe került. Szülői gyűjtés kezdődött egy új bejárati kapu kivitelezése érdekében, de a működtetők szerint kb. 200.000,-Ft-ba kerül ez a kis beruházás. Ugyan tisztában vagyok vele, hogy az önkormányzatok számára minden fillérnek helye van, de esetlegesen Szeged MJV Önkormányzata nem tudná anyagilag támogatni az új bejárati kapu kivitelezését?

Kenyeres Lajos: Nem köztudomású ugyan, de az EU komform játékeszközök vagy játszótéri kellékek irreálisan magas áruak, így ez a kapu is. De a kétszázezer mégsem akkora összeg, ami ne telne ki az egy, vagy több helyben megválasztott önkormányzati képviselő keretéből. A gond az, hogy én már elígérkeztem minden egyénb támogatására, így ebben az évben ez számomra megvalósíthatatlan, de jövőre az első dolgom lesz, hogy új kaput szereltetek a Máltai játszótér bejáratára.

Szegedbicaj Blog:Tisztelt  képviselő úr! A pár évvel ezelőtti városrész rehabilitáció során sajnálatos módon olyan kerékpártározók kerültek ki, amelyek csak az első kereket támasztják meg, így nem alkalmasak biztonságos tározásra. Azt szeretnénk kérdezni, hogy a közeljövőben számíthatunk-e jobb, a kerékár vázát megtartó támasztókra, olyanokra, mint például a Nagyáruház előtt látható fordított U vagy Semmelweis utcában lévő P tározók? A Magyar Kerékpárosklub készített ehhez műszaki ajánlást, célszerű lenne figyelembe venni: http://kerekparosklub.hu/kerekpartarolashoz-muszaki-ajanlas Illetve, szeretnénk, ha Tarján széle a kerékpárosok számára kétirányúsítva lenne. A Retek utca és a Budapesti körút között nincs máshol átjárás és az túl nagy kerülő egy átlagkerékpárosnak.

A másik probléma: A Retek utca Csillag tér és Bite Pál utca közötti szakasza egyike a legrosszabb kerékpáros infráknak a városunkban, olyan rossz állapotban van. Számíthatunk-e arra, hogy a jelenlegi helyzet helyett európai színvonalú, az úttesten kijelölt kerékpáros infra (nyitott kerékpársáv vagy kerékpáros nyom) lesz kialakítva, a kerékpárút (újjá)építési árának töredékéből, ezzel párhuzamosan jelentősen növelve a biztonságot is? Üdvözlettel:Szegedbicaj Blog

Kenyeres Lajos: A kerékpártárolókkal kapcsolatos kérdést gyorsan meg tudom válaszolni. Jó hírem van: a csodálatosan felújított Víztorony téren hamarosan épül egy kerékpár depó.Egyébként ne kábítsuk egymást, a kerékpárosok mindig megtalálják a legrövidebb utat. ( A immár legendává vált Tour-kommentátor megfogalmazásában "Erre rövidebb, arra hamarabb)Naponta találkozom kerékpáros szabálysértések tucatjaival. Komolyra fordítva a szót, a kerékpárutak kiemelt fontoságúak nem csak az Unió projektjeiben, de a szegedi városvezetés számára is. Ezért, ha most nincs is pályázat benyújtva a Retek utcai kerékpár út újjáépítésére, előbb-utóbb ez is rendeződni fog. De azért megjegyzem, hogy az a megállaoítás, hogy lehetetlen rajta kerékpárral közlekedni, nem fedi a valóságot.Ugyanis, ahol nem lehet kerékpárral közlekedni, annak a neve kukoricaföld vagy M43-as autópálya.

Nagyné a Selyem utcából: A képviselőtől kapott növények kb. felét a kutyások elintézték és épp a mai reggelen a maradékból ellopták az egyik kis boróka bokrot.

Kenyeres Lajos:Ez pont olyan megoldhatatlan helyzet, mint a hajléktalanoké, a padrongálóké, a kukaborogatóké, ezzel sajnos együtt kell élni. Ennek megoldására nemhogy az önkormányzati képviselő, de maga az önkormányzat sem képes. Ez egy hosszú tanulási folyamata a társadalomnak, melynek folytán tagjai megtanulják tizstelni saját közös értékeiket. Én optimista vagyok ebben a vonatkozásban.Megjegyzem: ez nem tántorít el engem attól, hogy amennyiben kérik, minden ház elé adjak virágot és, ha elhasználódott az altalaj, komposztot szállíttassak a helyszínre.

Papdi Ágnes: Kedves képviselő úr! A tarjániak nagyon nehezményezik, hogy kiközösítik őket az új alacsony padlós villamosokról. Erre is sok az idős ember, aki nehezen tud felszállni a magas lépcsőjű villamosra. Tudom, rövidebb a felszállóknál a kiépített megálló, de egy pár métert meg lehetne hosszabbítani. A felújítás alkalmával erre is lehetett volna gondolni. A szegény idős, beteg nyugdíjasokat mindenhonnan kiközösítik. Ez szégyen a városnak.

Kenyeres Lajos: Nagyon jó észrevétel, alkalmat ad nekem arra, hogy képviselői időszakom legnagyobb szívfájdalmát megosszam a tarjániakkal és a fölsővárosiakkal, jelesül, hogy még mindig nem járnak az alacsony padlós trolik a Víztorony térről a klinikákig. Ismét ne menjünk politikai bozótharcba, hogy miért, a lényeg az, hogy a kérdezőnek már nagy könnyebséget jelentene tavaly novembertől 21. századi elektromos járműveken közlekedni. Ami  a villamost illeti, a pálya a Dugonics térig tökéletesen megfelel az alacsony padlós villamosoknak, egyszerűen csak kevés a jármű. Nem állom meg, hogy pikírten meg ne jegyezzem, képviselőségem alatt szóban Botka ellenzéke mást sem csinált csak gyalázta ezeket a beruházásokat, a Mars ter fejlesztésével együtt, miközben ellene szavazni azért nem mert.

Délmagyarország: A Csillag téri és Kemes utcai hajléktalanok ügyében mit lehet tenni? Mi lehet a megoldás az Olajbányász téri kis piacon uralkodó áldatlan állapotok ügyében? Ott az egymással hangoskodó nepperekel kapcsolatban azt a választ kapták az őstermelők, hogy a rendőrörs járőrei és a körzeti megbízott munkaideje nem fedi le azt az idősávot, amikor ők ott vannak. De problémát okoznak az Űrhajós utcai hangoskodók is...

Kenyeres Lajos: Ha cinikus akarnék lenni, azt felelném, hogy ezzel együtt kell élni, mint a magas vérnyomással vagy a cukorbetegséggel, ami kellemetlen, de csak ritkán pusztít el. De természetesen nem gondolom, hogy ez a nyegle válasz bárkit is kielégítene, ezért próbáljunk a probléma mélyére nézni. Kicsit egszerűbb a rendőrségi kérdés, én teljesen meg vagyok elégedve a tarjáni rendőrök munkájával, annyit tudok tanácsolni, hogy amennyiben egy cselekmény á- esetünkben a neppereké - kimeríti a garázdaság szabálysértési vagy bűntetti törvényi tényállását, akkor jogosultak intézkedni. Ám, ez csak akkor lehetséges, ha bejelntést kapnak és időben  a helyszínre érve lehetőségük nyílik az intézkedésre, és ez vonatkozik sok egyéb apróbb bűncselekményre is a területen. Értem ez alatt a kisebb lopásokat, utcabútorok rongálását, egyebeket és itt kötnék át a hajléktalanokra. Közhely, de a tarjániak és felsővárosiak közérzetét a bűncselekményeket illetően bizonyosan nem  ahelyi események határozzák meg, hanem az, amit  a média sugároz nekik. Egy-egy elhíresült szándékos emberölés bizonytalanná teheti az idősebb korosztály nagy részét saját biztosnágát illetően, ilyenkor mindig visszakérdezek a néniknél, bácsiknál, hogy hány pofont láttak az elmúlt tíz évben közterületen. Majdnem mindig nulla a válasz. Én például két hónapja egyet, akkor egy hajléktalant ütött meg a Csillag téren egy biciklis, mert az véletlenül elé tántorodott.Erőszakos halál a körzetben legjobb emlékezetem szerint csak öngyilkosság révén volt, illetve számos hajléktalan halt meg 30-40 éves korában késszúrás, ütlegeles és kihűlés miatt, azokról már nem is beszélve, akika  ageriátrián végeték. Tanulság nincs, egyszerűen el kell fogadnunk, hogy ők is emberek, közöttünk elnek és még sokáig nem fog változni ez a helyzet, ami nem jelenti azt, hogy ne törekedjünk sorsuk jobbá tételére és ne óvjuk a lakosságot az őket ért atrocitásoktól.

Online interjúnk véget ért, köszönjük a kérdéseket!

Kenyeres Lajos: Köszönöm az érdeklődést, a kérdéseket!

Vendégünk megígérte, hogy a kommentekben feltett, meg nem válaszolt kérdésekre írásban válaszol nekünk. Amint megérkezik emailje a válaszokkal, akkor azokat is megjelentetjük. 

Korábban írtuk:

Elhanyagolt a Retek és a Bite Pál utca közötti park és játszótér, várható-e változás? Számíthatunk-e kulturált kerékpártámaszokra Tarjánban is? Mi tesz a Csillag tér, az Űrhajós és a Kemes utca közbiztonságáért? Többek között ezeket a kérdéseket küldték olvasóink a Városrészek fóruma címmel indított sorozatunk következő szereplőjéhez. A sorozat jelenlegi helyszíne Tarján. Ma Kenyeres Lajos önkormányzati képviselőt faggatjuk a delmagyar.hu-n, kérdéseiket várjuk az online@delmagyar.hu címre.

Olvasóink írták

54 hozzászólás
 • 54. Léni 2012. október 07. 13:11
  „Szeretném Kenyeres Lajost emlékeztetni, hogy " AZ ELMÚLT NYÓC ÉVBEN" kik is gyaláztak mindent,
  kik is akadályoztak meg mindent amit csak lehetett?
  Nézzen - nézzenek már magukba és legjobban teszik, ha ilyen ügyben meg sem szólalnak!”
 • 53. ketyosz 2012. augusztus 12. 16:42
  „Jó ez az újra és újra fellángoló vita a villamosokról: Kellene még valóban pár, mint ahogy sok-sok kilométernyi füvesített pálya is, no és persze az örök élet-ingyen sörről se feledkezzünk meg!
  Azt azért érdekesnek tartom, hogy senki - de valóban, SENKI - nem tud érdemben szólni, hogy Szegeden nincs munkahely, a régiek pedig sorra szűnnek meg. A környező városok és kistelepülések sorra elhúznak mellettünk, függetlenül attól, hogy milyen az infrastrukturális fejlettségük. Mi lesz veletek később szegediek - megeszitek majd a villamosokat meg a felújított köztereiteket?
  Erre mit szólnak a képviselő "urak", oldaltól, ellenézi vagy kormánypárti szereptől függetlenül?!”
 • 52. CsImre 2012. augusztus 09. 10:08
  „49. szegedivagyok:

  Az úttest az szerinted mi, ha nem kerékpáros infra? Min zajlik a kerékpáros közlekedés, ha nem valamilyen kerékpáros infrán? Amúgy, ha sokan nem értenek, elgondolkodhatnál, hogy esetleg Te nem fogalmazol pontosan.”
 • 51. ifj. Nagy Gábor 2012. augusztus 09. 09:49
  „50. szegedivagyok

  Jó, akkor legyen igazad, okos enged...”
 • 50. szegedivagyok 2012. augusztus 09. 08:15
  „46. ifj. Nagy Gábor 2012.08.08. 17:38

  Azt hiszem nyelvtan órára neked lenne inkább szükség. Akkor még 1x olvasd el amit írtam és talán a 10. próbálkozás után rájössz mit is írtam. Egy mondat értelmezése nem a szavak elolvasását jelenti pusztán.Hihetetlen mennyire nem értesz hozzá!!”
 • 49. szegedivagyok 2012. augusztus 09. 08:09
  „48. CsImre 2012.08.08. 22:59

  gyerek, te a saját szavaidat csűröd csavarod.kerékpáros infrastruktúráról és kerékpáros közlekedésről volt szó.a kettő nagyon nem ugyanaz, nem ártana utánanézni.ne mindenáron a te igazad keresd, hanem nézz utána, vagy ha ez nem megy, kérdezz meg egy szakembert.”
 • 48. CsImre 2012. augusztus 08. 22:59
  „41. szegedivagyok:

  Ellentmondásban Te álltál magaddal. Azt írtad, hogy nem alkalmas, majd azt, hogy max. kerékpáros nyomot lehetne, vagyis arra akkor mégis alkalmas? Én meg azt írtam, hogy alkalmas az úttest jelenleg is a biciklis közlekedésre, tehát így különösebb beruházás nélkül, akár már holnapra megoldható lenne a probléma. Ha mást nem, kerékpáros nyommal, ahogyan írtad.”
 • 47. ifj. Nagy Gábor 2012. augusztus 08. 17:41
  „45. lj510126
  "Még mindig hobb egy sz*r kerékpárúton kerekesszékezni, mint az úttesten közlekedve hajtani a széket"

  Ezt nem is vitattam, arra bátorkodtam célozni, hogy kerekesszékesként is tudhatná, hogy <moderálva> a kerékpárút.”
 • 46. ifj. Nagy Gábor 2012. augusztus 08. 17:38
  „44. szegedivagyok

  Hiába kispajtásozol, ez a szöveg:

  "A Retek utcai kerékpárúthoz írta valaki, hogy az út alkalmas biztonságos kerékpárosbarát infrastruktúra kiépítésére. Nem alkalmas!!!Az út keresztmetszetét figyelembe véve kerékpárforgalmi nyomvonalat nem lehet kialakítani jelenlegi méreteivel, max. egy kerékpáros nyomot."

  akkor is azt jelenti (hiszen szó szerint benne van), hogy az út (pontosabban az úttest, ha már szőrszálat hasogatunk) nem alkalmas biztonságos infrastruktúra kiépítésére. Kerékpáros nyomra igen. Akkor tehát a kerékpáros nyom ezen két mondat alapján nem biztonságos. Szerintem meg igen.”
 • 45. lj510126 2012. augusztus 08. 14:33
  „39. ifj. Nagy Gábor

  Még mindig hobb egy sz*r kerékpárúton kerekesszékezni, mint az úttesten közlekedve hajtani a széket (ahogy Kenyeres elvtárs szokta tenni), életveszélynek téve ki saját magát és az autósokat is (ráadásul hatalmas dugót is okozva a szabálytalan közlekedésével)!”
 • 44. szegedivagyok 2012. augusztus 08. 13:00
  „43. ifj. Nagy Gábor 2012.08.08. 12:39

  öcsém!!szerinted ez mit jelent: "...jelenlegi méreteivel, max. egy kerékpáros nyomot."
  Olvasás és szövegértés, fogalmazás általános iskola!!kispajtás”
 • 43. ifj. Nagy Gábor 2012. augusztus 08. 12:39
  „40. szegedivagyok

  Azt írtad: "írta valaki, hogy az út alkalmas biztonságos kerékpárosbarát infrastruktúra kiépítésére. Nem alkalmas!!!"

  Én azt írtam: "De alkalmas."

  Szerintem tehát nem ugyanazt írtuk. Abban igen, hogy kerékpáros nyom fér csak el, de nálad úgy tűnt, hogy te azt nem tartod biztonságosnak.”
 • 42. szegedivagyok 2012. augusztus 08. 11:41
  „35. ifj. Nagy Gábor 2012.08.08. 10:26

  még egy: egyetértek, hogy a szakmai kérdésekkel és szabályokkal kellene foglalkozni.De erről szólt a kommentem!!! Nem az okoskodásnak kellene dominálni mnit általában (nem kifejezetten rád gondolok), és a döntéshozónak nem politikusnak kellene lennie.Ezért nem fog semmi érdemben változni.”
 • 41. szegedivagyok 2012. augusztus 08. 11:38
  „37. CsImre 2012.08.08. 10:59

  ha figyelmesen elolvasod még 1x amit írtam: "A Retek utcai kerékpárúthoz írta valaki, hogy az út alkalmas biztonságos kerékpárosbarát infrastruktúra kiépítésére. Nem alkalmas!!!Az út keresztmetszetét..."

  erre te azt írod: " Az úttest tökéletesen alkalmas most is a biciklis közlekedésre, sokan ott mennek, mert nem akarják, hogy tönkremenjenek ők, meg a biciklijük. Annak a Retek..." Vagyis ha értelmezed az én írásom arról szól, hogy a kerékpáros infrastruktúra kiépítésére nem alkalmas, szemben a te írásoddal, amely szerint alkalmas a kerékpáros közlekedésre. Persze, hogy alkamas, hiszen lehet rajta kerékpározni, de erről van szó!!!Arról van szó, hogy egy kimondottan kerékpárosoknak szánt beruházás jelenleg nem valósítható meg.

  Egy kicsit több figyelemmel olvass, értelmezz.Utána szívesen veszem hozzászólásod.”
 • 40. szegedivagyok 2012. augusztus 08. 11:34
  „35. ifj. Nagy Gábor 2012.08.08. 10:26

  figyi csak mit írtam: "A Retek utcai kerékpárúthoz írta valaki, hogy az út alkalmas biztonságos kerékpárosbarát infrastruktúra kiépítésére. Nem alkalmas!!!Az út keresztmetszetét figyelembe véve kerékpárforgalmi nyomvonalat nem lehet kialakítani jelenlegi méreteivel, max. egy kerékpáros nyomot."

  erre te: "De alkalmas. Ugyanis ott egy kerékpáros nyom teljesen megfelel a biztonságos kerékpárosbarát infrastruktúra kritériumainak." ugyanazt írod.akkor miért ellenkezel?”
 • 39. ifj. Nagy Gábor 2012. augusztus 08. 11:29
  „36. Bandi78
  "Aki meg azt kívánja Kenyeres képviselőtől, hogy üljön biciklire, az gondolja át, vagy cseréljen helyet vele legalább 1 hónapra."

  Szerintem egy sz*r kerékpárutat kerekes székkel használni legalább olyan rossz, mint kerékpárral...”
 • 38. czindi 2012. augusztus 08. 11:21
  „Már vagy fél órája nézem a képet, és még mindig nem tudom eldönteni, melyikük az Éva és melyikük a Tünde?”
 • 37. CsImre 2012. augusztus 08. 10:59
  „33. szegedivagyok:

  Az úttest tökéletesen alkalmas most is a biciklis közlekedésre, sokan ott mennek, mert nem akarják, hogy tönkremenjenek ők, meg a biciklijük. Annak a Retek utcai reteknek semmi érelme, legyen inkább fű, és virág a helyén. Legvégső esetben hozzák szintbe az úttesttel, és akkor az szélesebb lesz.”
 • 36. Bandi78 2012. augusztus 08. 10:53
  „A szegedi kerékpárosoknak csak azt tudnám javasolni, hogy tanulják meg a KRESZ -t, és ne a járdán biciklizzenek, ha van kerékpárút. Pl: Szilléri sgt. De ha már mégis ott közlekednek, akkor ne szóljanak be a gyalogosnak, ha nem férnek el. Aki meg azt kívánja Kenyeres képviselőtől, hogy üljön biciklire, az gondolja át, vagy cseréljen helyet vele legalább 1 hónapra.”
 • 35. ifj. Nagy Gábor 2012. augusztus 08. 10:26
  „33. szegedivagyok
  "A Retek utcai kerékpárúthoz írta valaki, hogy az út alkalmas biztonságos kerékpárosbarát infrastruktúra kiépítésére. Nem alkalmas!!!Az út keresztmetszetét figyelembe véve kerékpárforgalmi nyomvonalat nem lehet kialakítani jelenlegi méreteivel, max. egy kerékpáros nyomot."

  De alkalmas. Ugyanis ott egy kerékpáros nyom teljesen megfelel a biztonságos kerékpárosbarát infrastruktúra kritériumainak.

  Ugyanakkor ha valaki annyira szereti a Retek utcai kerékpárutat, akkor annak a táblái is meghagyhatók a kerékpáros nyom felfestése után és akkor lehet továbbra is használni azt is.

  "Most ezt kéri a kommentelő, aztán ha egy ilyen nyom elkészül jön a reklamáció, hogy "de hát ez életveszélyes, elsodornak az autók, miért nem körültekintőbben építették és miért ilyen sok pénzért?" Vagyis mindig az a sz..r ami éppen van."

  Mindig nyilván lesz olyan, aki fikázza azt, ami éppen van.

  Csakhogy nem ezzel kell foglalkozni, hanem hogy a közlekedésszakmai elveknek megfelel-e a létesítmény! Ezt nem ártana szem előtt tartani.”
54 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

8 és fél millió forintos idegenvezetés a fővárosban

Sokan örültek, hogy felvették őket, még az önköltséges helyeknek is - mennyit kell majd fizetni? Tovább olvasom