Délmagyar logó

2018. 10. 24. szerda - Salamon 8°C | 14°C Még több cikk.

Kevés szeméttel járt a szegedi óévbúcsúztatás, de így is megtelt egy 30 köbméteres konténer

Kevés szeméttel járt a szegedi óévbúcsúztatás, de így is megtelt egy 30 köbméteres konténer
Szeged - Bár a megszokottnál sokkal többen szilvesztereztek a Széchenyi téren, mégsem termeltek iszonyatos szeméthegyeket az ünneplők. Egy 30 köbméteres konténer így is megtelt az óévbúcsúztatás maradványaival.
A belvárosban négy mázsa szemetet gyűjtött össze a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. tizenhét munkatársa szilveszter után. Koltainé Farkas Gabriella ügyvezető igazgató arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Széchenyi téri fősétányról a Szegedi Városkép és Piac Kft. tüntette el az óévbúcsúztató buli maradványait, egy 30 köbméteres konténert teljesen megpakoltak, és még egy félkonténernyi szemétért vissza kellett menniük. Ott egyébként a becslések szerint 5-6 ezer ember vett részt a koncerteken és várta a tűzijátékot.
Boldog Új Évet, Szeged! Agyeldobás és retro, retro hátán. Fotó: Török János - GALÉRIA


 Koltainétól megtudtuk azt is, hogy mindössze egy-két szemetes „esett áldozatul" a bulinak, ami a cégvezető szerint jelzi, hogy békésen ünnepeltek Szeged belvárosában. Ezt erősítette meg Németh István, a programokat szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetője is. Mint elmondta, részint a színvonalas program, másrészt az enyhe időjárás miatt a szokásosnál sokkal többen búcsúztatták 2017-et a Széchenyi téren, mint a korábbi években. Már este 8 órától hömpölygött a tömeg, míg a korábbi években általában csak 23 óra után telt meg a tér. Ám hiába volt sokkal több ember a belvárosban, ez nem látszott meg a termelt szemét mennyiségén. Összehasonlításként érdekes adat, hogy a budapesti szilveszteri rendezvények helyszínein mintegy 150 köbméternyi hulladékot takarítottak össze.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Népszerű Csongrád megyei művészeket kérdeztünk: mit várnak 2018-tól?

Bár fogadalmat nem mindenki tesz, szakmai és magánéleti vágyak mindenkiben körvonalazódnak az új év kapcsán. Nincs ez másképp a megye közismert művészei körében sem, akiktől azt kérdeztük: mit várnak 2018-tól? Tovább olvasom