Délmagyar logó

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 26°C Még több cikk.

Kisteleki a legfiatalabb járási hivatalvezető

Kistelek - Az ügyfelek számára szinte észrevétlen maradt a járási hivatal megalakulása és néhány önkormányzati feladat átvétele Kisteleken. Ugyanazok az ügyintézők ugyanott, ugyanabban az időben dolgoznak, mint eddig. A megye legfiatalabb járási hivatalvezetője azt viszont egyelőre nem tudja, szükség lesz-e további racionalizálásokra.
A megye legfiatalabb járási hivatalvezetője a kisteleki. A 34 éves Darabos Orsolya Katalin fél évig megbízott vezetőként láthatja el feladatát, mivel a kötelezően előírt öt helyett csak négy és fél év köztisztviselői tapasztalattal rendelkezik. Tizenkét éve dolgozik azonban a közigazgatásban, ráadásul ugyanaz a területet tartozott hozzá, mint most.

Fotó: Frank Yvette
Fotó: Frank Yvette

Névjegy

Darabos Orsolya Katalin a Miskolci Egyetemen diplomázott közgazdászként, majd 2005-ben Európa-szakértőként is végzett a Szegedi Tudományegyetemen. Harmadik diplomaként a teológusit is megszerezte a Gál Ferenc Hittudományi Főiskolán. A Kistelek Környéki Települések Területfejlesztési Társulásánál vidékfejlesztési menedzserként dolgozott 2001 és 2005 között, majd a kisteleki polgármesteri hivatal tanácsosa volt három évig. 2008-tól mostani kinevezéséig a Kistelek Környéki Települések Többcélú Társulásának munkaszervezet-vezetője volt.

– Egy új rendszer felállítása mindig nehéz feladat. A lényeg, hogy az ügyfelek számára ne legyen érzékelhető. Úgy gondolom, ezt sikerült megvalósítanunk – foglalta össze eddigi tapasztalatait a járási hivatalvezető. Mint elmondta, Kisteleken minden ügyintézésre ugyanott van lehetőség, mint eddig. Az ügyintézők ugyanazok maradtak, és az ügyfélfogadási idő sem változott. A járáshoz tartozó településeken, Bakson, Balástyán, Csengelén, Ópusztaszeren és Pusztaszeren is a már megszokott napokon van lehetőség hivatali ügyeket intézni, hetente egyszer pedig egész nap rendelkezésre állnak ügysegédek.

– A gyámhivatal, az okmányiroda és a szociális ellátások kerültek el az önkormányzattól hozzánk. Szerencsére a két épület egymás mellett van, így ha valaki rossz helyre megy, átkísérik a kollégák – beszélt a mindennapokról Darabos Orsolya Katalin. Arról, hogy a működést hogyan lehet racionalizálni, szerinte még korai beszélni. – Ezt minden járási hivatalban a helyi adottságok alapján oldják meg. Egyelőre azonban a gördülékeny működtetés kialakítása volt a legfontosabb. A tapasztalatok alapján tudjuk majd meg, hol lesz még szükség változtatásokra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Befagytak a szegedi kispiacok

A Szent István téri és az újszegedi kispiac üres volt kedden, az Olajbányász téren két didergő árust láttunk. Nem megy a bolt télen. Tovább olvasom