Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Kozma Péter: a szabadtéri rengeteg energiát ad

Kozma Péter rendező felhőtlen szórakozást ígér A víg özvegy nézőinek amellett, hogy komolyabb kérdéseket is felvetnek az előadásban.
„Egészen különleges érzés úgy nézni egy előadást, hogy közben jár a levegő, a madarak esetleg még csiripelnek, vagy egy repülőgép húz el a színpad fölött – ecseteli Kozma Péter, a Szegedi Szabadtéri Játékok előadásának, A víg özvegynek a rendezője, miért imádja a szabadtéri színházak és különösen a szegedi fesztivál hangulatát. – Az ember úgy érzi, része a természetnek. A színház energia, a természet pedig rengeteget ad hozzá ehhez."

A víg özvegy július 15-én, 16-án, 22-én és 23-án kerül színre, parádés szereposztásban. Haumann Péter, Molnár Piroska, Hernádi Judit, Csákányi Eszter, Szacsvay László, Bajor Imre mellett olyan kitűnő operisták szerepelnek benne, mint Herczenik Anna, Kálmán Péter és Keszei Bori. A rendező – mivel évek óta az USA-ban dolgozik – csak néhányukat ismeri személyesen.

Nem ez azonban az egyetlen, ami miatt izgatottan várja a próbaidőszakot. Utoljára kilenc éve dolgozott Magyarországon, ráadásul ez lesz az első operettrendezése. „A víg özvegyben azt szeretnénk megmutatni, hogy a különböző korosztályok képviselői hogyan élik meg a szerelmet, milyen problémákon mennek keresztül. A férfi és nő közötti örök háború a legfontosabb szál. Miután egy operettről van szó, felhőtlen szórakozást ígérhetek a nézőknek."

Kozma Péter rendezi a Lehár-operettet a Dóm téren.
Kozma Péter rendezi a Lehár-operettet a Dóm téren.

Kozma kiemeli Zeke Edit díszlettervét, mivel a gigantikus, felborult és szétcsúszott Eiffel-torony jelképezi azt is – a helyszín, vagyis Párizs mellett –, hogy az előadásnak a fentiek mellett lesz egy komolyabb vonulata. „Úgy gondolom, a darab egy kicsit arról szól, hogy az emberek egy felfordult, széteső világban is emberek maradnak, humorral és szerelemmel pedig túl lehet élni sok mindent."

A víg özvegy csapata ma reggel kezdi meg a produkció próbáit a nagyszínházban. Július 6-ától pedig már a Dóm téren dolgoznak azon, hogy egy tökéletes előadással várhassák a közönséget a bemutatón, így aki oldalról meg szeretné lesni a sztárokat, annak érdemes kijönnie a térre. Kulisszatitkokról videók a szegediszabadteri.hu-n és a Facebookon láthatók. Jegyeket venni üdülési csekkért is lehet.

Hétfőtől próbál a Tragédia is

Hétfőn kezdi meg szegedi próbáit az idei szabadtéri ünnepi nyitóelőadásának alkotócsapata. Ónodi Eszterék délután már a Dóm téren állnak színpadra, őket is meg lehet lesni munka közben. A Tragédia július 1-jén nyitja a 80 éves szabadtérit.

(x)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Építik a hotelt a sörkert helyén

A Somogyi-könyvtár mögötti foghíjteleken, a volt sörkert helyén hétfőn kezdik el a tervezett 5 szintes üzleti hotel építését. Tovább olvasom