Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 14°C | 24°C Még több cikk.

Közös okmányirodába nem fér szegedi tabló

Szeged - Vihar egy kanál vízben, amit az önkormányzat és a kormányhivatal a szegedi uniós beruházások tablói körül kavar. És mégsem, hiszen a két hivatal majdnem egy éve küzd egymással.
Levették a szegedi Huszár utcai okmányiroda faláról azt az öt színes tablót, amely a szegedi uniós beruházásokat hirdette. Ezeken az önkormányzat terveihez, a Kölcsey utca–REÖK előtti tér–Gutenberg utcához, a Dugonics térhez, a Mars térhez kapcsolódó látványterveket, adatokat, valamint az ISPA-s hulladékgyűjtő rendszer főbb elemeit tüntették fel.

– A kormányhivatal elvette az önkormányzattól az okmányiroda épületének egy részét, ahol januártól a járási hivatal működik. Mivel nem önként és dalolva adtuk át az ingatlant, a kormányhivatal olyan egyoldalú határozatot hozott, amelyben kötelezte a várost, hogy az épületet ingyenesen adja át használatra. A kormányhivatal Szegedi Járási Hivatala jelölte ki a közös használatú helyiségeket, többek között azt a kapubejárót és a földszinti folyosórészt, ahol az információs táblák voltak – mondta Szabó Sándor, a polgármesteri hivatal kabinetvezetője. – Állítólag Szabó Erika területi közigazgatásért felelős államtitkárnak nem tetszettek az önkormányzat fejlesztéseit népszerűsítő információs táblák, amikor tavasszal Szegeden járt, lehet, hogy ezért kellett eltávolítani azokat. Még márciusban levelet kaptunk B. Nagy László kormánymegbízottól, hogy vegyük le az öt tablót. Az önkormányzat levélben hárította el a kérést, megírtuk, hogy az információs táblák az uniós fejlesztések részeként azért készültek, hogy a szegedi lakosságot tájékoztassák, van, amelyiket az uniós előírásoknak megfelelően 5 évig kint kell tartani. A kormányhivatal a napokban leszedte a táblákat, vagyis egyoldalúan intézkedett a közös használatú helyiségekben – közölte a kabinetvezető. Kérte, helyezzék vissza a táblákat, hiszen oda zömében szegediek járnak ügyet intézni, és joguk van tudni, milyen fejlesztésekre költötte az önkormányzat az Unió, az állam és a város pénzét.

Ebek harmincadjára kerültek a projekteket népszerűsítő táblák. Fotó: Karnok Csaba
Ebek harmincadjára kerültek a projekteket népszerűsítő táblák.
Fotó: Karnok Csaba

A Csongrád Megyei Kormányhivatal kommunikációs vezetője, Varga Márta hangsúlyozta: a tablók eltávolításakor jogszerűen jártak el. Azok az önkormányzat pályázataival kapcsolatos információkat tartalmaznak, és semmiképp nem kapcsolódnak az okmányirodához, így jelenlétük ott nem indokolt. A pályázati előírások szerint a tájékoztatást oda kell tenni, ahol a beruházás megvalósult. Az ISPA-beruházás 2007-ben indult el, a paravánjának megőrzési ideje letelt. A táblák a kormányhivatal kizárólagos használatában álló épületszárnyban voltak; a kormányhivatal sem helyez ki hirdetményeket az önkormányzat használatában lévő terület folyosóján. Többször felajánlották segítségüket a táblák áthelyezésénél, de a legutóbbi április levelükre válasz sem érkezett. A levétel előtt 3 nappal a járási hivatal vezetője ismét jelezte az önkormányzatnak, hogy ha a táblákat nem veszi le, akkor ők eltávolítják. Szabó Erika államtitkár látogatásakor szó sem esett a táblákról.

Olvasóink írták

 • 10. waterbear 2013. szeptember 15. 13:02
  „Na ilyen az, ha a hatalom a hülyeséggel párosul, meg némi akaraterővel....”
 • 9. _csutak_ 2013. szeptember 14. 09:46
  „Oda süllyedt a kormányhivatal, hogy már lejjebb nem lehet!
  Én hétfőn adom be a legfőbb ügyésznek a feljelentésemet ellenük, mert tegnap az unokáimat valaki elvitte az iskolából!
  A portás, akit a nevezett intézmény alkalmazza, elküldött a pi..ba! "Nem az én dolgom a gyerekek felügyelete!"
  Nos, a rendőrségi feljelentést ott előtte telefonon megtettem és mint írtam ezt nem hagyom annyiban, ugyanis az üzenő füzetben rögzítve lett ki mehet értük!
  Ez csak annyiban függ össze a cikk tárgyával, hogy ott is a magosságos kormányhivatalnok eltévesztette a dolgát.
  Neki a város LAKOSSÁGÁT kellene kiszolgálni és nem a vezérét!”
 • 8. sikan 2013. szeptember 13. 23:10
  „A képen látható "Eb bejelentő gyűjtődoboz"-ba bedobott bejelentőlapok sorsa bizonytalan, akár el is tűnhetnek (nem adnak róla igazolást!), s akkor az Önkormányzat (a fenyegetését beváltva) megbüntethet, mondván, hogy nem jelentette be az ebet a gazda! Ha levélben adja fel valaki a bejelentést, annak sincs nyoma, csak ha drága ajánlottként küldi! Egy rendeletet úgy kellene megalkotni, hogy a végrehajtása ne legyen tele hibalehetőségekkel! De az Önkormányzat erre ezek szerint alkalmatlan?!”
 • 7. queenmargareth1 2013. szeptember 13. 20:12
  „úgy fááááááááááj ez már fáááááááááááááj”
 • 6. Léni 2013. szeptember 13. 13:58
  „A kormányhivatal vezetője Szegeden igencsak igazodó tipus! Lásd az augusztus 20.-i tűzijáték
  elmaradását! Most is csak igazodik, nekem ugyan nem mondott igazat a panelprogrammal kapcsolatban
  a választások előtt egy lépcsőházi választási kampánya során. Nem lett ingyenes a panelprogram, sőt
  szinte meg is szüntették. Oszt jó napot.”
 • 5. csmano 2013. szeptember 13. 13:05
  „A sügér csak sügér?
  Minden ilyen pályázat alapfeltétele, egy megfelelő méretű információs tábla, amin közölni kell kitől jött a pénz, milyen céllal, és mennyi.
  Sok oka van, de többek között ezért tudtak háborogni a csánytelekiek is, mert a Pesti cégnek ki kellett tenni, hogy 35 milliót lenyúlt a vidékfejlesztési pénzekből.”
 • 4. kowalsky 2013. szeptember 13. 12:35
  „Kell a hely a kátyúzási fotóknak meg a stadion látványterveknek.”
 • 3. sügér63 2013. szeptember 13. 12:17
  „Nem információ, hanem hivalkodás volt a tábla. Az természetes hogy a fejlesztésre kapott pénzt arra is használják fel amire kell, az nem az önkormányzat dicsősége. Viszont az elkótyavetyélt pénzek hol léte érdekelne.”
 • 2. Ebgondolat 2013. szeptember 13. 12:15
  „A kicsinyesség magasiskolája. Abszurdisztán, így szeretlek!”
 • 1. Elendur 2013. szeptember 13. 11:25
  „Laár András: Elnevezések

  A burgonya csak krumpli,
  egy ostoba nagy gumó.
  A karotta csak répa,
  gyökérnek mondható.
  A paraj pusztán spenót,
  mit utál a sok gyerek.
  Téged politika minek nevezzelek?

  A hulladék csak szemét,
  a bélsár pedig kaki.
  A politika nevét végre ki mondja ki?

  A hurut az meg csula,
  köpjed ki ezerrel!
  S a politikával mit kezdjen az ember?

  http://www.youtube.com/watch?v=Stbj59M6JwY”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nézők támogatták az István, a királyt

A jegyeladásokból fedezték az Alföldi Róbert rendezte István, a király-produkció több mint 300 milliós költségeit. Tovább olvasom