Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Krisztin András a díszpolgár

Ásotthalom - Az augusztus 20-i falunapon a község korábbi polgármestere, Krisztin András vette át az Ásotthalom díszpolgára kitüntető címet utódjától, Petró Ferenctől.
A díjazott 1944-ben született Ásotthalmon, a szegedi egyetemen szerzett jogi diplomát, majd a Volán jogtanácsosaként dolgozott 20 éven át. A rendszerváltáskor iskolatársa meggyőzte, hogy szálljon versenybe az ásotthalmi polgármesterségért. Heten voltak jelöltek, Krisztin András győzött. 1993-ban agyvérzést szenvedett, mégsem adta fel, mert úgy érezte, van még dolga. Újra jelöltette magát, és nyert. Két ciklust követően Petró Ferenccel szemben maradt alul a politikai küzdelemben.

– Nagyon örültem az elismerésnek, egy kicsit, bevallom, már számítottam is rá, hogy elismerik a községért végzett munkámat – kommentálta a kitüntetést Krisztin András. Kiemelte: azzal tette le a névjegyét, hogy sport- és piaccsarnokot építtetett, fejlesztette az utakat és járdákat, a nevéhez fűződik, hogy a Kiss Ferenc utcából az aszfaltozással körút lett. Legemlékezetesebb számára Ásotthalom címerének megalkotása volt, amely a kezdeményezése nyomán indult közös gondolkodás eredménye lett. 1996-ban bevezette a falunapot; azóta a község az augusztus 20-i kenyéráldáshoz kapcsolódóan megünnepli saját magát is.

Előttem az utódom. Krisztin András (balról) átveszi a kitüntetést Petró Ferenctől. Fotó: DM/DV
Előttem az utódom. Krisztin András (balról) átveszi a kitüntetést Petró Ferenctől.
Fotó: DM/DV

Krisztin András 1998-ban visszavonult, Szegeden él, ideje nagy részét sándorfalvi birtokán tölti kertészkedéssel, ahol – mondta derűsen – ő a király, polgármester és minden, ami kell. Felépült a betegségből, és kigyógyult a politikából – tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hőség: ingyen víz a városban!

Nézze meg térképünket, a belvárosban merre talál ivókutakat a nagy hőségben. Tovább olvasom