Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 09. 04. péntek - Rozália

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Szeged hírei > Kütyüfarm és intelligens otthon a Szegórában

Kütyüfarm és intelligens otthon a Szegórában

Szeged - A Szegórába költöző négy egység közül az Informatóriumot mutatták be tegnap. Minden lesz, kütyüfarmtól az intelligens mintaotthonig.

Gonda Zsuzsanna - 2012.06.29. 10:10
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Képzeljük el, hogy bejön egy gimnáziumi osztály, és a 30 gimnazista fejére EEG kütyü kerül. A gyerekek az iPhone-jukon láthatják a különböző ingerekre reagáló agymintázatukat, és követhetik, hogy a kutató a 30 agymintázatból milyen következtetést von le – a neuromarketing témakörébe tartozó interaktív kísérletről Z. Karvalics László, az SZTE egyetemi docense beszélt az Informatórium bemutatásakor tegnap a TIK-ben. A Szegedi Tudományegyetem Szegórába költöző programjáról a meglévő és leendő partnereknek tartottak előadásokat, majd Z. Karvalics László, és Orbán Hedvig, a Százszorszép Gyermekház igazgatója a helyszínen is körbevezette az érdeklődőket.

Kütyüfarm és intelligens otthon a Szegórában. Fotó: Frank Yvette (galéria)

Az épülő 4 szintes kulturális centrumban 400 négyzetmétert kap két szinten az Informatórium. Lent többek között kütyüfarm, fogyatékos informatikai központ, screen wall, a teraszon több szabadtéri munkaállomás lesz. Terveznek egy digitalizáló sarkot, ahol például a családok cipős dobozban őrzött emlékeinek digitalizálását és rendszerezését is elvégzik. Fent egy intelligens mintaotthont mutatnak be, a hálószobában például e-egészségügyi megoldásokkal. Az eszközöket folyamatosan cserélik az újabb és újabb fejlesztésekre.

50-féle tevékenységtípus, főállású alkalmazottak, és animátorkodó egyetemisták, látványelemek, látogatható munkatér. Számítógépes művészet és olyan komplex kísérleti programok, mint a már létező közösségi animációs filmkészítés – ezekkel találkozhat az Informatóriumban az évi 300 ezer látogató. Az agyak, eszközök, szolgáltatások áramlásának ilyen tere sehol máshol nem lesz – mondta Z. Karvalics.

A Szent-Györgyi Albert Agóra szeptemberre készül el. A műszaki átadás után az eszközök közbeszerzése következik, majd 6–8 hetet vesz igénybe a az Informatikatörténeti gyűjtemény berendezése. Mivel a házat egyben nyitják meg, ezt a munkafolyamatot megvárja a többi egység is, ezért számolnak a januári nyitással – közölte Orbán Hedvig. Az első emeletet foglalja majd el a gyermekház. Itt 300 ember befogadására alkalmas konferenciaterem található – kétszer akkora, mint a gyermekház mostani nagyterme. Helyet kap 15 nyilvános számítógép-állomás, építettek egy 100 fős hangszigetelt hangversenytermet, tánctermeket, filmes szobát, játszószobát is.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!


Moderálásra küldöm 6. bánki 2012.07.01. 21:16

Mekkora baromság !

Totál pénzkidobás !

Akkor már inkább lovas szobor forgatás vagy x-y tér átépítése !

Ja ! A ,,JÚNIÓ" erre ad pénzt !

Moderálásra küldöm 5. CsengeleMSN 2012.07.01. 18:46

Be vannak már töltve az álláshelyek vagy lehet még jelentkezni?

Moderálásra küldöm 4. marieklein 2012.06.30. 21:25

nem lepődnék meg, ha már most be lennének töltve az álláshelyek...:-I
de biztosan nagyon klassz lesz!:-)

Moderálásra küldöm 3. CsengeleMSN 2012.06.30. 15:03

Hány embert fognak felvenni dolgozni? Hol lehet tájékozódni az álláslehetőségekről?

Moderálásra küldöm 2. mammer 2012.06.29. 17:46

De igenis SZÉP, mint a 4-es blokk. ( szegora ? ) De lehetne bérmunda3szög is

Moderálásra küldöm 1. Bendegúz007 2012.06.29. 12:04

A funkciók betöltésére teljesen alkalmas az épület,de mint régebben is írtam ,se kívül se belül nem egy szépség.Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...