Délmagyar logó

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 1°C

Látogatási tilalom a dél-alföldi régióban

Szeged - Az influenzás megbetegedések számának növekedése miatt négy kórházban látogatási tilalmat rendelt el a regionális tiszti főorvos a dél-alföldi régióban mától.
Látogatási tilalom van érvényben január 16-ától visszavonásig a szentesi Kórházban és a hódmezővásárhelyi Erzsébet-Kórház fekvőbeteg-ellátó osztályain, valamint a békéscsabai Dr. Réthy Pál Kórház-Rendelőintézetben és a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban. A tilalommal a Kórházban fekvőket próbálják megvédeni a fertőző látogatóktól.

A járványküszöb a százezer lakosra jutó kétszáz megbetegedés. Hódmezővásárhelyen az elmúlt hetekben a küszöb körüli értéket tapasztalt a figyelőszolgálat, ez azonban a múlt héten 330-ra nőtt. Szentesen hirtelen ugrott meg a megbetegedések száma – tájékoztatott Tombácz Zsuzsanna régiós járványügyi osztályvezető. Szegeden a határérték körül mértek, ezért az ÁNTSZ egyelőre nem rendelt el látogatási tilalmat, de lehet, hogy jövő héten már igen.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs pénzünk olcsó autókra

Szeged - Éppen azoknak nincs pénzük új autót venni, akiknek a legolcsóbb típusokat kínálják: az alsó kategóriás személygépkocsik eladása 12-13 százalékkal csökkent tavaly Csongrád megyében. Tovább olvasom