Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

LMP és a Humanista Párt Szegeden

Szeged - Mintegy negyven érdeklődő előtt vitaestet rendezett szerdán Szegeden, a Milleniumi Kávéházban az EP-választáson közös listán induló Lehet Más a Politika (LMP) és a Humanista Párt.
Pinczés Bálint, az LMP választmányi tagja és EP-képviselőjelöltje politikai motivációjukról elmondta:
„cikinek" tartják, hogy inkompetens emberek hoznak rossz döntéseket, másrészt különböző civil szervezetek tagjaiként már tapasztalták, hogy saját közegükben képesek változást elérni. Azonban van egy plafon, ami fölött civilként nem lehet megfelelő módon érvényesíteni az érdekeket, ezért az önkormányzatokban és a parlamentben is szeretnék befolyásolni az ország életét. Kaufer Virág, EP-képviselőjelölt arról beszélt, hogy minden döntésükben a fenntartható fejlődést veszik alapul, és fontosnak tartják a szociális vívmányok megőrzését is. Az adóverseny megszüntetésére egységes minimum adóterhet szabnának ki az unió minden országára, az ökológiai és gazdasági válság zöld munkahelyek teremtésével oldható meg. Várady Tibor, a Humanista Párt elnöke és EP-képviselőjelöltje úgy fogalmazott: „nem hiszek abban, amit a jelenlegi politikusok mondanak, ezért indulok a választáson." A pártszövetség sikerként értékeli, hogy 27 ezer 500 kopogtatócédulát sikerült összegyűjtenie.

Olvasóink írták

 • 12. Virtuozo 2009. június 05. 08:03
  „2. hozzászólás abdul66 2009.06.03. 20:23

  "a szadesz holdudvarába tartozó csótányok újra próbálkoznak egy "új" párt bevetésével,teljesen véletlenül a választások előtt bukkannak fel."
  Nagyon tájékozott vagy és értesz a politikához :)
  1. Már vagy egy éve létezik a mozgalom, szóval nem pont az EP választások előtt alakult.
  2. Szerinted az SZDSZ-nek miért lenne érdeke, hogy egy saját maga által létrehozott holdudvarpárt révén szavazatokat vegyen el saját magától?
  Az LMP tagja többek között Schiffer András ügyvéd is, aki 2002-ben a Védegylet szervezőbizottságának tagja lett, illetve 2005-ben ő vezette a Sólyom László köztársasági elnökké választását célzó kampányt is. Ez nem éppen SZDSZ-közeliségre utal.
  Szintén tag Ivády Gábor, Ivád polgármestere, aki 2004 és 2005 között egy évig a Fidesz választókerületi elnöke volt Heves megyében, majd lemondott erről a posztjáról és kilépett a pártból. A 2006-os választásokon az MDF színeiben indult.
  Szerintem az LMP-sek egyszerűen egyfajta hippik. A magyar zöld párt. Azért is az EP zöld frakciójába pályáznak, nem pedig a liberális frakcióba.”
 • 11. Yucca 2009. június 04. 22:53
  „Gyanítom, hogy a 40 érdeklődő fele a közeli rokonokból, ismerősökből került ki....”
 • 10. Impeachment 2009. június 04. 21:52
  „Bocs, de én seholsem mondtam, hogy az LMP bármiféle sikert érhetne el. Annyit állítottam, hogy jó lenne, ha olyan sikeres lenne, mint a Jobbik....és hozzátettem, h az esély rá nulla. A többi max. egyfajta reménykedés a józan magyar társadalomban, amely a kontrollt nem a másik nagy párt, vagy egy radikális újpárt személyében látja a jelenleg hatalmon lévők felett, hanem egy mérsékelt, új időket képviselő pártban. Végül úgyis a szavazók döntenek.”
 • 9. hazaipalya 2009. június 04. 06:57
  „...A lista harmadik helyén figyel Várady Tibor, a Humanista Párt elnöke, a mindannyiunk számára szép emlékeket idéző Tarka magyar felvonulás szervezője, és annak az Amnesty International-nak a munkatársa,”
 • 8. hazaipalya 2009. június 04. 06:47
  „imp,nem értesz a politikahoz vagy nincs interneted! kizart hogy sikert érjen el,tul késön kezdték a kampányt. balekok ezek sszerint.)”
 • 7. Impeachment 2009. június 03. 22:21
  „Úgy tűnik, valakiknek nem tetszik, hogy a Jobbik mellett egy kevésbé radikális, a megújulás és megtisztulás jelszavával operáló párt is feltűnt a politikai palettán, így már jönnek is a "szadeszutópárt" és ehhez hasonlatos jelzők, élve az emberekben az szdsz-szel szembeni mély ellenszenvből adódó sztereotípiákkal. Remélem mindezek ellenére az LMP fog legalább akkora sikert elérni, mint a jobbik, még ha erre - CsImrével egyetértve - az esély gyakorlatilag a 0-val egyenlő.”
 • 6. tapsi 2009. június 03. 21:45
  „Szerintem is habi... centrum párt, mdf, jobbik, stb...”
 • 5. CsImre 2009. június 03. 20:28
  „Szurkolok nekik, bár a sikereikben kételkedem.”
 • 4. hazaipalya 2009. június 03. 20:27
  „abdul ugy van!a semmiböl jött 27 ezer kopogtato mesébe illik...”
 • 3. hazaipalya 2009. június 03. 20:26
  „felettéb gyanusss,hoyg hoyg csak 40 en voltak? 27000 kopogtato hoyg jött össze?”
 • 2. abdul66 2009. június 03. 20:23
  „Hát akkor leírom kik ezek:a szadesz holdudvarába tartozó csótányok újra próbálkoznak egy "új" párt bevetésével,teljesen véletlenül a választások előtt bukkannak fel.Mint a nemlétező Centrum Párt,jónéhány bizonytalan embert fognak megtéveszteni szimpatikus programjukkal.Lényeg,hogy a libsik és a komcsik maradjanak hatalmon,ez a tervük,de most nem fog összejönni.”
 • 1. Logaritmus 2009. június 03. 20:13
  „Minden kis pártnak, minden nem nagy párttól jövő civil kezdeményezésnek örülök. Remélem, hogy az LMP és a Humanista Párt tényleg az, aminek mutatja magát.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szívműtét után Dömötör-életműdíj

Szeged - Évtizedekig a szegedi társulat vezető hőstenorja volt Juhász József, a Dömötör-életműdíj idei kitüntetettje. A 78 éves operaénekes nemrég komoly szívműtéten esett át. Tovább olvasom