Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Március 15-i kitüntetettjeink

Szeged - Nemzeti ünnepünk alkalmából állami kitüntetéseket, szakmai díjakat adtak át. Több Csongrád megyei személyiség is elismerésben részesült március 15. alkalmából, köztük lapunk, valamint kiadónk vezetője is.
Széchenyi-díjas lett Závodszky Péter biofizikus, az MTA rendes tagja, az MTA Szegedi Biológiai Központ budapesti Enzimológiai Intézete igazgatója, kutató professzor az enzimek stabilitása, flexibilitása és működése közötti összefüggések feltárásában végzett négy évtizedes tudományos és kutatói munkásságáért, tudományos-közéleti tevékenysége elismeréseként. A március 15. alkalmából átnyújtott állami kitüntetések közül a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést vehette át Székhelyi József, a Szegedi Nemzeti Színház Jászai Mari-díjas színművésze.

A Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét kapta Majó Zoltán egyetemi docens, a Szegedi Tudományegyetem igazgatója; Penke Botondné dr. Jancski Olga, az SZTE egyetemi tanára; Lele András ezredes, a szegedi katonai ügyészség vezetője; Szammer István, a Kisalföldet, a Délmagyarországot és a Délvilágot is kiadó Lapcom Kft. ügyvezető igazgatója; Szetey András újságíró, a Délmagyarország és a Délvilág főszerkesztője.

A Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült Demeter Anna, az Oktatási Hivatal Dél-alföldi Regionális Igazgatóság referense; Pataki András, a Szegedi Kortárs Balett igazgatója; Balogh Imre közlekedési üzemmérnök, a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. szakmai vezetője; dr. Szigeti Sándor, a Csongrád Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságának igazgató főállatorvosa. A Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt kitüntetést kapta Masopust Péter, az SZTE főiskolai docense; Piri József, Algyő polgármestere. A Magyar Köztársasági Bronz Érdemkereszt elismerésben részesült: Dévay Istvánné, a szentesi Kertvárosi Óvoda, Rákóczi Ferenc Utcai Tagóvoda általános vezetőhelyettese; Tóth Margit, a szegedi Csonka János Műszaki Szakközépiskola és Szakiskola tanára, munkaközösség-vezető.

A Magyar Köztársasági Érdemrend Középkereszt a Csillaggal (polgári tagozata) kitüntetést vehette át: eredményes oktatói és diplomáciai tevékenysége elismeréseként Vastagh Pál, az állam- és jogtudomány kandidátusa, a Magyar Köztársaság ottawai rendkívüli és meghatalmazott nagykövete.

Kiemelkedő színművészeti és színháztudományi tevékenységéért Jászai Mari-díjban részesült Bodolay Géza, a Szegedi Nemzeti Színház rendezője. Bánffy Miklós-díjban részesült Nyári Sándorné, a Szegedi Szimfonikus Zenekar gazdasági vezetője.

A Márciusi Ifjak díjas tizenöt fiatal, 35 év alatti művész, kutató között volt a csongrádi Losonczi Áron építészmérnök, az üvegbeton feltalálója.

Olvasóink írták

 • 10. Agyalapi 2010. március 16. 19:41
  „A DM-től távozó főszerkesztő és győri főnöke igazán megérdemelte. Vajon melyiket melyik miatt tüntették ki? Vagy közösen hozták létre a mai színvonalú újságot?”
 • 9. benq 2010. március 16. 10:03
  „érdekes a mezei paraszt dolgos ember, és a városlakó polgár akik rendes adófizető emberek, nem lopnak csalnak azok soha sem kapnak jutalmat kitüntetést az államtól... képmutatás az egész az adókból....”
 • 8. deszkás 2010. március 16. 08:58
  „Gratulálok a művész urnak!”
 • 7. Mignon 2010. március 15. 22:42
  „lenyegtelen--

  bocsanat az elirasert.”
 • 6. Mignon 2010. március 15. 22:41
  „Na, megtalaltam!

  Szekhelyi ur par honapja egy "Olvasoi levelet" irt a Delmagyarban.
  Hogy miröl, az most legyen nyegetelen.

  De, en mondom Nektek, ebben az "Olvasoi level"-ben
  nincs egyetlen szo többlet, vagy
  egyetlen szo, ami hianyozna!!
  Egy kis remekmü!

  De, ez a sajat velemenyem, ugysem erdekel senkit, megis leirom.”
 • 5. Mignon 2010. március 15. 22:25
  „Szivemböl gratulalok Szekhelyi Jozsef szinmüvesz urnak!

  Öszinten szolva, nem is ismerem müveszi tevekenyseget.
  De, Öt olvastam 2-szer. Itt a Delmagyarban.

  Amilyen szepen Ö fogalmaz, gondolatait kifejti, szepen, helyesen, izesen, ügyesen,
  talpraesetten, humorral de komolyan gondolva,
  engem meggyözött!!
  Ahogy Ö ir, meg sokan tanulhatunk Töle.

  Nem is ertem, miert lett szinesz, miert nem iro-ujsagiro?

  Mindegy.

  Gratulaciom.”
 • 4. zsazsanéne 2010. március 15. 22:21
  „Nyalóversenyben elsők között lenne a DM.Kiváncsi leszek 26 nap múlva is olyan jól müküdik majd.Székhelyi üvész Úrnak gratulálhatunk,mint szinmüvész sok,szép darabban láthattuk az évek alatt.”
 • 3. neolvasdel 2010. március 15. 21:37
  „A Délmagyar most boldog lehet.

  Világbajnoki cikkeket írt Székhelyiről (a politikai botránykeverőről)!

  Szóval világbajnok a Délmagyar! A s....nyalóversenyben!”
 • 2. asztenoszsz 2010. március 15. 20:31
  „"a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést vehette át Székhelyi József.." - ez elég gáz, pont a nemzeti ünnepen..”
 • 1. Manyi61 2010. március 15. 19:22
  „Minden kitüntetettnek szívből gratulálok és a lehető legjobbakat kívánom.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jótékonysági tavaszbál

Egy pezsgővel telipakolt kukát is kisorsoltak a tombolán, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. Jótékonysági Tavasz Bálján. Tovább olvasom