Délmagyar logó

2016. 12. 10. szombat - Judit 0°C | 9°C

Megnyitott a sándorfalvi mini Balaton

Sándorfalva - Olyan minőségű a víz, mint a Balatonban – mondta a 25 hektáros Nádastó Szabadidőpark horgásztó és strand tegnapi megnyitóján Kakas Béla polgármester.
A sándorfalvi tónak nemcsak a vize idézi a Balatont, de a köré telepített szolgáltatások is. A bejáratnál autó- és kerékpárparkolót alakítottak ki, innen viakoloros sétány vezet a strandra. A fürdőtó köré tengerpartra emlékeztető, 3000 négyzetméteres homokos "miniplázst" építettek. A legkisebbek gyerekpancsolóban strandolhatnak. Van hinta, strandröplabdapálya, öltöző, tusoló, vécé, kivezettették a városból az ivóvizet is. A büféhez napernyős asztalok tartoznak, jéghideg sört és üdítőt is lehet kapni. Később hot dogot, gyrost, palacsintát is árulnak majd – a strandot üzemeltető önkormányzat ehhez vállalkozók jelentkezését várja.

Homokos part és hűsítő habok – idilli környezet várja a strandolókat a sándorfalvi tavon. Fotó: Frank Yvette
Homokos part és hűsítő habok – idilli környezet várja a strandolókat a sándorfalvi tavon.
Fotó: Frank Yvette

A tavakon a már 2008 óta biztosított horgászati tevékenység is megmarad. Rendszeresen telepítenek 10 kilogramm feletti pontyokat, de akár rekordlistás 8–10 kilogrammos csukák is horogra akadhatnak. Az egész napos felnőttbelépő 500 forintba, a gyermekjegy 300 forintba kerül, a családi jegy 1400 forint, 16 óra után kedvezményes jegyet lehet vásárolni. Reggel 8 és 9, valamint este 7 és 8 óra között 200 forintos úszójegyet lehet venni. A horgász- és fürdőtó nyújtotta lehetőségekről bővebb információt a Sándorfalva Városüzemeltető Kft. 62/250-232-es vagy 62/250-233-as telefonszámán lehet kérni.

Olvasóink írták

42 hozzászólás
 • 42. csiperke73 2011. július 05. 01:25
  „Ezért is csak pénzt kérnek a rablók !
  Érdekes a komcsi rendszerben ingyen fürödhettünk benne.
  Fújj szemét kapitalizmus!!!”
 • 41. tibor22 2011. június 21. 22:58
  „Ha a horgászatot is ennyire fejlesztenék.”
 • 40. boboka 2011. június 21. 15:28
  „http://www.sandorfalva.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=228&Itemid=127”
 • 39. orhidea2011 2011. június 20. 09:00
  „34. Neszemetelj! 2011.06.19. 12:56
  " Csodálatos madárvilág található a környéken, hiszen Tájvédelmi Körzet veszi körül ezt a valóban értékes környezetet!
  Csak tudni kellene használni és Szeretni, mert hatalmas kincseket rejt a környék!"

  Erre kellett volna a városvezetésnek alapoznia. A tájvédelemre, a madárvonulásra. a madárgyűrűzésre, a csendre és a néhol érintetlen természetre. Kilátókat és tanösvényt kellett volna létre hozni. Gyerekeknek táborokat szervezni, felnőtteknek, családoknak, akár hétvégi programként madárgyűrűzéssel, túrázással, bográcsozással egybekötött egész napi családi programokat kínálni.
  Hozzánk rendszeresen járnak le Pestről, csak azért,hogy élvezzék a csendet , a festői kilátást a madár -növényvilágot. Itt pihennek és feltöltődnek.”
 • 38. úgyistudod 2011. június 20. 08:47
  „Mi voltunk...nem volt rossz! Nagyon kedvesek voltak, szerintem máskor is eljövünk: de amikor megérkeztünk még tiszta volt a mosdó, WC-papírral...később már egyik sem volt! Néha lehetne ellenőrizni! A kukákat ürítették... És hajrá! Tényleg megfizethető!”
 • 37. kunagota 2011. június 19. 23:45
  „Valahogy, nem vágyom ide. Fotó alapján, elég szutykos - pocsolyásnak tűnik a víz. A homokos part azt takarja, hogy a járda mellett jobbról - balról 3 méteres sávban homok van leterítve? Még ingyén sem mennék ide, nem hogy pénzért.”
 • 36. embör 2011. június 19. 21:23
  „amit a fotón látni kritikán aluli. Sörös napernyő, fémdoboz-konténer árudák, homokos-latyakos partszakasz. Mi köze ennek a balatoni színvonalhoz.....”
 • 35. Esovaro 2011. június 19. 20:20
  „Ez a hely azert jo mert meg uj, sziksosto is akkor volt jo.”
 • 34. Neszemetelj! 2011. június 19. 12:56
  „33. orhidea2011 2011.06.19. 10:10!

  Így is van, és éppen ezért kellene támogatni és nem elűzni a vállalkozókat, mert ők inkább a környező településeket választják valamiért.
  Nem is fognak turisták jönni, mert nem színvonalas egyik szolgáltatás sem. Mórahalom már lassan olyan, mintha Ausztriában sétálgatna az ember...
  Egy értelmes, igényes bolt nincs Sándorfalván, de minden sarkon kocsma van és vendégben nincs hiány. Ez szomorú és lehangoló!
  Az ivóvizet kivezették a városból a strandig, de a Kővágó dülőben lakó-, és kert tulajdonosoknak már nem jut ebből a XXI.századi "luxusból". Hogyan tudnának az emberek panziókat üzemeltetni a környéken, amikor fúrt kutak vannak és annak a vizét isszák. Nem sok város és község van a közelben, ahol a külterület ilyen módon el van hanyagolva. Mórahalom, Zsombó és Forráskút vezetése megértette hogy a külterületeken lakóövezetek kell megvalósítani, mert így növekszik a bevétele a városnak. Több ember, több üzlet, több fogyasztás, több helyi adó...
  Tiszta parlagfű a környéken minden, és a Városvezetés azt sem fogja fel, ha megbünteti a tulajdonost a gondozatlan portája miatt (első felszólítás után, ha nem reagál érdemben), akkor bevételt produkál az Önkormányzat, és a polgárocska rájön hogy jobban teszi ha rendbe tartja a telkét, kertjét mert egyébként sokba kerül neki.
  Ez sem érdekli a vezetést, mert valahogy nem szúrja a szemüket, és átsiklanak a szemetes, gondozatlan környezet felett, ami körülveszi őket :(

  A "várost" átszelő 3 km-es kerékpárút említést sem érdemel, olyan balkáni... Azt el sem tudom képzelni hogy lesz-e valaha kerékpárút Szeged és Ópusztaszer között.
  Az út minősége pedig NO COMMENT, tele kátyúkkal és azok törmelékeivel, de ez már a Közútra tartozik...

  A természetvédelemről, és a környezetvédelemről alig vagy egyáltalán nem tudnak, vagy nem akarnak tudomást venni, mert a Kastély felújításánál keletkező építési törmeléket, a közeli nádasokba és a külterületek útfeltöltéséhez szállítatták. Voltak ott lakók akik elzavarták a teherautó sofőrjét a sittel együtt, még mielőtt billent az IFA platója! Amikor megkérdezték a sofőrt hogy honnan hozza az építési törmeléket, akkor azt a választ kapták hogy a Kastélyból származik és az Önkormányzat vitette ki a sittet, hogy töltsék fel vele a dülőket (Ezt egy ismerősöm mesélte, akinek ott van kertje). Majd a sofőr azt mondta hogy kiviszi a közeli nádasba :((
  Építési törmeléket letenni TILOS, és több milliós büntetést von maga után... Mit is várhatunk egy olyan város lakóitól, ahol az Önkormányzat szennyezi a környezetet...

  Én és a családom, nagyon szeretünk Sándorfalván vendégeskedni a barátainknál (szinte minden hétvégén ott vagyunk), és a közeli tavakban lubickolni. Csodálatos madárvilág található a környéken, hiszen Tájvédelmi Körzet veszi körül ezt a valóban értékes környezetet!
  Csak tudni kellene használni és Szeretni, mert hatalmas kincseket rejt a környék!”
 • 33. orhidea2011 2011. június 19. 10:10
  „31. Neszemetelj! " Több látogató jönne Sándorfalvára, és fellendülne talán a tanyasi turizmus, és napokra itt tartaná családokat, fürdőzni vágyókat és a természet szerelmeseit! "

  A városvezetés célja is ez lenne vagy lett volna, ezért vett fel 1 milliárdot és lett belőle felújított Kastélyunk,Emlékházunk, építettek egy ifjúsági központot , buszállomást.
  Csak valahogy a turisták nem jönnek és kihasználatlanul üresen kong minden!!!
  Az ide látogató családokat és vendégeket sem tudnánk itt marasztalni mert nincsenek erre alkalmas szálláshelyek.

  Pedig Sándorfalva egy értékes,jó adottságú település rengeteg TERMÉSZETI KINCCSEL, Ópusztaszer - Szeged tengelyén.
  -”
 • 32. macusnéni 2011. június 19. 09:42
  „Indulásnak nem rossz,biciklivel se nincs messze a strand. Évekig hetente kétszer kijártam Sándorfalvára és vissza Szegedre.Az igaz,hogy elég veszélyes volt az út,a száguldozó autók miatt.Némelyik még kitolásképp elég közel jött,ijeszteni.A vezetés majd szépen fel fogja fejleszteni a fürdőt.Akinek vastag a pénztárcája az mehet Újszegedre,biztos nem lesz tömeg ott.”
 • 31. Neszemetelj! 2011. június 19. 04:04
  „Csatlakoznék az előttem szólóhoz, miszerint szemetes az valóban kevés van, olyan mintha egy sem lenne. Sajnos az egész "falu" arról híres hogy nincs szemétgyűjtő kosár kihelyezve a buszmegállókba! A külterületi buszvárókról már nem is beszélek, mert nem érdemes.
  Felületesen csinálták meg az egészet, mert kapkodtak..., nem maximalista vezetésről árulkodik a végeredmény.

  Az illetékeseknek:

  - Több szemeteskosár kihelyezése erősen ajánlott
  - Több parkoló kialakítása
  - Igényesebb és bővebb választékkal ellátott büfé
  - Kerékpárút Szegedről, és Ópusztaszer irányából!
  - Strandot jelző tábla kihelyezése beérkezve Sándorfalvára, mert amit áthelyeztek a régi helyről, az sem a legjobb helyen van...
  - Ópusztaszer irányából is illene kihelyezni egy Strand jelző táblát, mert nem csak Szeged felől érkeznek fürdőzők!
  - A gazos környékre ráférne egy kis renoválás, mert elég lehangoló a látvány
  - Amennyiben minőséget produkálnak, kevés lesz a most kialakított hely és bővítésre szorul a strand. Viszont ha ilyen alapszinten marad a szolgáltatás, akkor sajnos kis idő és be is lehet zárni ezt a nem kicsit gyerekcipőben járó strandot, ami valójában bányató!
  - Továbbá egy kis reklámot megérdemelne a környéken található Tájvédelmi Körzet is...

  Szóval ha ügyes a városvezetés, akkor kihasználják a hely adottságait, és bővítik a tavat a teljesség igényével, és addig meg sem álljanak amíg legalább minimum nem lesz olyan színvonal, mint a Soltvadkerti tó! Több látogató jönne Sándorfalvára, és fellendülne talán a tanyasi turizmus, és napokra itt tartaná családokat, fürdőzni vágyókat és a természet szerelmeseit! Ennek a városnak erre kellene pénzt és energiát fordítani, mert ha így halad a csőd szélére kerül, mint sok-sok kis város a környéken!
  Virágokat kihelyezni a kandeláberekre, és a strandhoz vezető útra, mert így olyan mintha egy kietlen, sivatagi tájon mennénk át a célig...

  Remélem valamit sikerül kamatoztatni és megvalósítani a fentiekben leírtakból! Sok sikert hozzá!”
 • 30. kiokushyn 2011. június 18. 20:27
  „Hagy még kívánnivalót maga után, de azért kezdetnek nem is rossz.
  A parkoló ingyenes,csak az a baj, hogy az ottlakók már ma örjöngtek, hiszen aki nem fért a parkolóba, az a házaik elé állt.
  Az elején igaz,hogy homokos a stradrész,(a kép is azt mutatja),de a többi részén felszántották a földet nagy göröngyök vannak mindenhol, alig lehet feküdni rajta.
  Nemsoká tele lesz csikkekkel, mert 3 db szemetes van.
  Büféből egy található-az árukínálat igen sekélyes.
  Lesz ez jobb is,csak nagyon hevenyészve lett csinálva, de majd fejlesztik.”
 • 29. Moon 2011. június 18. 20:10
  „Sziasztok!
  A mi családunk tavaj előtt volt kinn(tavaj ki sem nyitott) mindenkinek bátran merem ajánlani.
  Aki költséghatékonyan szeretne kikapcsolódni az nem fog csalódni. Mindenképpen meglátogatjuk az idén is ezt a helyet.
  Úgyvélem az árak önmagukért beszélnek.
  Akinek puccos néplavor kell az menjen az aquaparkba csak ott kissé mélyebbre kell nyulni a péztárcába.”
 • 28. varadipal 2011. június 18. 17:48
  „Kedves Bobkó Anna, és B. szerkesztő társai: Ha megtisztelnék a nyájas olvasót egy pici kis térképpel is a megközelíthetőségről, az mág hálás is lenne. Nem mindenki bennszülött sándorfalvi vagy szegedi, de a természetet azért szereti. A térkép kurkászásához viszont a nagyrésze-velem együtt-lusta. Előre is köszönöm, úgy látom nem csak én.”
 • 27. szpirigonzálesz 2011. június 18. 17:37
  „14. sugerabugera 2011.06.18. 11:05

  Az internetes újságírás műfaja ilyen esetekben igényli a képeket.
  Ez nem lehet vita tárgya, csak a léhaságé.
  - Én ismerem azt a helyet, bringával is, bár elég veszélyes Szegedről Sfalvára kibringázni.-”
 • 26. Sandman 2011. június 18. 16:19
  „Nekem is tetszik, hogy a randa balesetekről 10-20 kép is fönn van, hullazsákostól, véres karosszériástól, stb., itt meg egyetlen tisztességes kép se került föl. Bulvár a DM, mint már többször jeleztem!”
 • 25. smalltown 2011. június 18. 16:16
  „ezt a kepet latva nem tul hivogato hely.....:)”
 • 24. Kuszkusz 2011. június 18. 16:11
  „Kotyogó ott a pont! :DDD”
 • 23. atomboy 2011. június 18. 15:22
  „Topless csajok vannak?”
42 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győrben kanyarog a szegedi városnéző kisvonat

A tavalyi kimaradt szezon után idén sem jár Szegeden a városnéző kisvonat. Sokan hiányolják a város egyik meghatározó látványosságát. Tovább olvasom