Délmagyar logó

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 17°C Még több cikk.

Mesés Varázsfuvolát játszottak a gregorosok

Kisiskolások töltötték meg a Bálint Sándor Művelődési Ház nagytermét és karzatát szerda délelőtt: a Gregor József Általános Iskola nyolcadikosai Mozart Varázsfuvoláját adták elő saját, színpadi átdolgozásukban.
Az előadás ötletgazdája Kónya Zsuzsanna 8. a osztályos diák, aki a teljes szövegkönyvet összeállította.
– Nem volt ősszel több diákönkormányzatos feladat, így hát gondoltuk, kezdjünk bele egy újba – mesélte Zsuzsi az indulásról. – Másnap már kész díszlettervvel és jelenetekkel álltunk a tanárnő elé, és körülbelül két nap alatt készült el a szövegkönyv.

A tizenkét emberrel induló társulat október elején kezdett próbálni – azóta a létszám és az összetétel változott, de a lelkesedés maradt a régi.
Mesés Varázsfuvolát játszottak a gregorosok. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA

– Szerencsére minden tanárunk támogatott minket – mondta Öövel Johanna, aki a diákönkormányzat elnöke és egyben a darab Paminája. – Segítettek a jelmezek, a díszlet elkészítésében, és elengedtek bennünket az órákról, ha próbáltunk. Furcsa lesz, hogy nem kell többet időpontra jönni a művelődési házba, kitöltötte a napjainkat a Varázsfuvola. Folytatásként év végére egy paródiát is tervezünk belőle.

Pocsai Blanka igazgatónő végtelenül büszke a diákjaira. Szerinte most tapasztalhatták meg a gyerekek, milyen az igazi osztály- és iskolaközösség, ami hagyja őket repülni. Az előadást kétszer játszották, először az alsósok, majd a felsősök nézhették meg iskolatársaikat a színpadon saját készítésű jelmezekben és díszletek között.
– Először csak a névadónkra emlékezve kellett volna díszlettervet kitalálni, de úgy néz ki, ismét sikerült túlteljesíteni a feladatot – jegyzi meg nevetve Johanna.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepeltek a Gemmában - jövőre már a szállításban is tudnak segíteni a családoknak

Ünnepeltek a Gemmában - jövőre már a szállításban is tudnak segíteni a családoknak
Karácsonyi ünnepséget tartottak szerdán a Gemma Fejlesztő Iskolában a szülők és a gondozott fiatalok… Tovább olvasom