Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 4°C Még több cikk.

Mind a 7 gyermekét tervezte a Joób-család: Melodit mindenki dédelgeti

Szeged - Melodit mindenki dédelgeti. Joób Márton háromszoros világbajnok, olimpikon kenus, önkormányzati képviselő hetedik gyermeke decemberben született. A családnak komoly napi menetrendje van, a szülők mégis mindennap szakítanak időt egymásra.
Egy hónapja, december 14-én megszületett Joób Mártonék hetedik gyermeke. A kis Melodit testvérei kézről kézre adják, babusgatják, dédelgetik.

– Minden gyerek tervezve volt. Mindketten sok gyereket szerettünk volna, én ötöt, Dóri hatot. Kezdünk belejönni, szeretnénk még gyereket, mert jó nagycsaládban élni – magyarázta Joób Márton kenus olimpikon.

Ahogy növekszik a létszám, újszegedi házukat úgy bővítik. Minden gyereknek saját birodalma van: Gréti a legidősebb, lassan 10 éves lesz, őt követi három fiú, Martin (8), Noel (6) és Kevin ( 4,5), majd három kislány született, Doroti (3), Goldi (1,5) és Melodi.

Hétköznapi menetrend

– A neveket sokszor összekeverem – nevetett a vállalkozóként és jelenleg önkormányzati képviselőként is dolgozó édesapa. – Dórival 6.30-kor kelünk, kávézunk, az első 20 perc csak kettőnké. Majd felkeltjük a gyerekeket, a reggeli után indul a készülődés. Ez a fél óra nagyon feszített, mert még mindenki álmos, nyűgös, de 7.30-kor már indulok az öt nagyobb gyerekkel az iskolába és az óvodába. 8 órakor kezdem a munkát az irodában – mondta a 32 éves Joób Márton.

Napközben Dórival marad Goldi és az újszülött Melodi. Elvégzi a házimunkát, mos, takarít, bevásárol, a mindennapi teendőkben évek óta segítségére van napi 2-3 órában egy hölgy. – Naponta két-három alkalommal megy a mosógép, így napi kétórányi vasalnivaló gyűlik össze, és a nagybevásárlásra is kétnaponta sort kell keríteni, mert egy-egy étkezés alkalmával tetemes mennyiségű élelmiszer fogy el – mondta a 34 éves édesanya.

A délutáni program szintén nagyon feszített, mivel 14.30 és este 8 között számtalan különórán, edzésen vesznek részt a gyerekek, ahová a 9 személyes családi autóval szállítja őket Dóri. Van olyan nap, amikor több mint 10 állomást kell útba ejtenie, mivel a nagyobbak zongora- és gitártanulás mellett sportolnak is. A szülés utáni időszakban előfordult, hogy a gyerekeket véletlenül az óvodában felejtették, mert Marcinak kellett volna értük mennie, de mivel általában nem az ő dolga, kiment a fejéből. A logisztika, a háztartás Dóri kezében van, ő a lelke, a mozgatórugója a családnak. – Azért van az a pillanat, amikor úgy érzem, hogy muszáj 5 percre leülnöm. Olyankor csinálok magamnak egy tejeskávét, és az az 5 perc csak az enyém – mosolygott.

Minden gyerek tervezve volt, a szülők nagycsaládot szerettek volna. Fotó: Schmidt Andrea (Galéria)

Közös programok, beszélgetések

A hétköznapi dolgok, mint például a fürdetés, futószalagon működnek. – Mi sem hét gyerekkel kezdtük, fokozatosan nőttek a feladatok – magyarázta az édesanya. – A közös vacsora alkalmat ad arra, hogy megbeszéljük, kivel mi történt aznap, és jut még idő játékra is. Nemrég elkezdtük a nagyobbakkal, hogy esténként Bibliát olvasunk, beszélgetünk róla és együtt imádkozunk. Igyekszünk mindenkivel eltölteni egy kis időt, csak rá figyelni, vele foglalkozni. Este kilencre már minden gyerek ágyban van – árulta el Joób Márton, aki a szegedi Hit Gyülekezetének tagja, feleségével, családjával együtt. Miután lefeküdtek a gyerekek, a fiatal pár beszélgetéssel tölt még 1-2 órát, mivel a kölcsönös egymásra figyelésre mindkettőjüknek igénye van. – Hétvégenként közös családi programokat szervezünk, eljárunk biciklizni, sétálni, kirándulni, uszodába vagy moziba – mesélte az édesapa.

Együtt a család: (az óramutató járásával megegyező irányban) Joób Márton, Gréti, az édesanya, Dóra, a legkisebb gyerek, Melodi, valamint Goldi, Doroti, Kevin, Noel és Martin. Fotó: Schmidt Andrea
Együtt a család: (az óramutató járásával megegyező irányban) Joób Márton, Gréti, az édesanya, Dóra, a legkisebb gyerek, Melodi, valamint Goldi, Doroti, Kevin, Noel és Martin. Fotó: Schmidt Andrea

Dóri egyre szebb!

– 19 éves kamasz voltam, amikor megkértem Dóri kezét az érettségi után – emlékezett vissza az olimpikon. – 21 éves voltam, amikor megnő-
sültem. És képzeld, Dórin kívül nem volt más nő az életemben, és ez fordítva is igaz. Élsportolóként sokszor hülyének néztek engem a többiek, hogy miért nem használom ki az adandó lehetőségeket a lányokkal, de már akkor is határozott véleményem volt ezzel kapcsolatban. Gyermekkorom óta nagycsaládról álmodtam, és az igazit kerestem. Meg is találtam. Most nézz rá! Ahogy jönnek a gyerekek, Dóri egyre szebb!
– mutatott a feleségére.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bicskával szúrt a tolvaj prostituált

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a nőt, aki január 8-án az E75-ös számú főúton… Tovább olvasom