Délmagyar logó

2016. 12. 06. kedd - Miklós -5°C | 3°C

MOL Mester-M Díj Natalia Gorbunovának

MOL Mester-M Díj Natalia Gorbunovának
MOL Mester-M Díjat vehetett át csütörtökön a fővárosban tíz, példamutató munkát végző pedagógus. Egy Csongrád megyei díjazott is volt: Natalia Gorbunova hárfaművész-tanár, a Szegedi Szimfonikus Zenekar szólamvezetője, akinek tanítványai országos és nemzetközi versenyeken is szép eredményeket érnek el. Két tanítványa 2014-ben az MTV komolyzenei tehetségkutató műsorában, a Virtuózokban a döntőig jutott.
– Nagyon örültem a díjnak, szép volt az ünnepség is – mondta az orosz hárfaművész, aki bízik benne, továbbra is lesznek hasonló sikerei. – Az, hogy egy gyerek egy programmal ki tudjon állni a színpadra, legalább öt év munka. Sokat kell tehát dolgozni ezért.

A MOL Új Európa Alapítvány 2006 óta támogatja a fiatal tehetségeket és a velük foglalkozó pedagógusokat. Eddig 75 utánpótlásedző és tehetséggondozó tanár részesült már az elismerésben, amelyet azok a pedagógusok kapnak meg, akik jó eredményeket értek el több évtizedes munkájuk során, és akiket környezetük emberileg és szakmailag is példaként szeretne a fiataloknak felmutatni.
 

A 2015-ben beérkezett több mint 700 jelölés közül a kuratórium választotta ki azt a három művésztanárt, négy természettudományos szaktanárt és három utánpótlásedzőt, akik átvehették a díjat, mellyel egymillió forint tiszteletdíj jár. Natalia Gorbunova azt mondta, gondolkozik, hogy ezt az összeget félreteszi, ugyanis egy új hangszert szeretne vásárolni. Az egyötöde ezzel már meg is van.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gitárosok örömzenélnek a piaristáknál

Idén nyolcadik alkalommal rendezi meg a Tavaszi Gitártalálkozót a Dugonics András Piarista Gimnázium és a Karolina Művészeti Iskolája szombaton és vasárnap. Tovább olvasom