Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Négy szegedi az év orvosa szavazás élmezőnyében

Csongrád megye - Az Év orvosa szavazás 10 legtöbb vokssal rendelkező orvosa közül négy szegedi – legalábbis a tegnapi állás szerint. Egy hétig várják még a szavazatokat a jelöltek, köztük hat szegedi szakember.
Hat szegedi orvos verseng az Év orvosa címért. Közülük négyen a 10 legtöbb szavazatot kapó szakember között szerepelnek az Astellas-díj közönségszavazásán. Tegnap délben hozták nyilvánosságra a verseny legfrissebb állását, melyből nem derül ki a pontos sorrend, az azonban látszik, hogy a Csongrád megyei szakemberek uralják a mezőnyt.

Barzó Pál idegsebész professzor 1987-ben szerzett orvosi diplomát, majd a szegedi idegsebészeti klinikán helyezkedett el, ahol először ideggyógyászatból, majd idegsebészetből szerzett szakorvosi diplomát. 2005. augusztusa óta tanszékvezetőként irányítja a klinikát. Őt egy agydaganattal sikeresen megoperált betege jelölte, aki orvosa emberségességét és kiváló csapatát méltatta.

Juhász László a szegedi gyermekklinika gyermeksebészeti osztályán dolgozik egyetemi tanársegédként. Gyermekgyógyászból lett gyermeksebész, több hónapot Bangladesben is eltöltött önkéntes orvosként. Mint mondta, sosem törekedett arra, hogy betegeinek orvosuk helyett a barátja legyen, így a jelölés is kissé váratlanul érte. Egy olyan édesanya terjesztette fel a díjra, akinek gyermekének életét születése után egy nappal megmentette, a hosszadalmas gyógyulás idején pedig végig mellettük állt.

Raskó Zoltán 2008 óta az Általános Orvostudományi Kar Arc- Állcsont és Szájsebészeti Klinikán dolgozik. Egyetemi tanársegédként az osztályvezetői feladatokat látja el, szakmailag elsősorban az arc- állcsont traumatológiai ellátásért, annak koordinálásáért, valamint graduális és posztgraduális oktatásáért felelős. Betege, aki jelölte, annak ellenére látja a tükörben most régi arcát, hogy egy autóbalesetben fején homlokcsontján kívül az összes csontja szilánkosra tört.

Udvardi Judit 31 éve házi gyermekorvos. Négy évig Makón dolgozott, azóta Szegeden működteti praxisát. Őt egy egyedülálló anya jelölte, aki szerint nincs még egy ilyen háziorvos. Mint mondta, meglepődött a jelölésen, bár igyekszik minden szülővel jó viszonyt kialakítani. – Ritkán ismerik el, ha valaki „csak úgy dolgozik" – fogalmazott.

A verseny szervezői kiemelték: a mezőny állása folyamatosan változik, nagyon csekély a különbség az egyes szavazatok között, így még mindig reális eséllyel bír a végső győzelemre minden jelölt. Megyénkből tehát várják még a szavazatokat Rudas László és Ábrahám György belgyógyászok is. A voksokat január 31-én éjfélig lehet leadni a http://www.astellasazorvosokert.hu/szavazas oldalon, ahol minden betegtörténet elolvasható. Ezekből hármat kell kiválasztani és sorrendbe állítani. Egy e-mail címről csak egy voksot fogad a rendszer.

Olvasóink írták

  • 2. szi201247 2013. január 23. 13:16
    „A cikk végén alulról a 3. sorban olvashatod az elérhetőséget”
  • 1. libip 2013. január 23. 07:58
    „Hogy lehet megnézni a szavazás állását? Remélem Raskó Zoltán vezet!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önjáró trolibuszt mutattak be Szegeden

Akár 4-5 kilométert is meg tud tenni a felsővezetéktől függetlenül az az önjáró trolibusz, amelynek prototípusát kedden mutatták be Szegeden. Tovább olvasom