Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

Novák Tata megszelídítette a nyüzsgő gyerekeket

Szeged - Hogyan lehet több mint száz zsizsegő gyereket összefogni, és néhány óra alatt színpadképes produkciót betanítani nekik? Ezt mutatta be szombat délelőtt Novák Ferenc, aki a Szegedi Szabadtéri Játékok Hegyen-völgyön lakodalom című darabjának első próbájára érkezett Szegedre.
A Topolya sori sportcsarnok csak úgy zengett délelőtt 10-kor a zsivajtól, de a rendező egyetlen szavára csend lett. – Drága gyermekeim, szeretett dédunokáim – szólította meg őket a Kossuth-díjas művész, majd átadta őket Neuwirth Annamária koreográfusnak, akivel átvették a dalokat. Egyből ki is derült: jó néhányat más hangmagasságra kell beállítani – ez pár fülsértően hamis magas és szinte hallhatatlan mély hang után egyértelművé vált.

Aztán Novák Tata elkezdte megálmodni a nyitókép koreográfiáját, amelyet többször módosított.

Novák Tata instruál.
Novák Tata instruál.
Fotó: Frank Yvette

– Ma meg kell csináljuk a lagzit, aztán majd gyakoroljátok – mondta, majd az egyre növekvő hőségben végtelen türelemmel kezdte terelgetni a sokszor hangyabolyra emlékeztető gyereksereget. Ebben segítségére voltak a produkcióban részt vevő tánccsoportok vezetői is, akiknek instrukciói kellettek is, hogy például az ellentétes irányban forgó körök szereplői ne ütközzenek egymásnak.

– Most már azt sem bánom, ha nem zenére lépnek – adta lejjebb az igényeket háromnegyed óra elteltével a rendező. Természetesen az első próba után senki nem számított színpadkész produkcióra, a hangyabolyt azonban sikerült megszelídíteni. Innentől pedig csak a szorgalmuk kell ahhoz, hogy július közepén a Dóm téri nézőközönség egy fergeteges lagzit láthasson.
Fotó: Frank Yvette

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szupercella tombolt Szeged közelében

Látványos vihar érte el szombat este Szegedet. Nézegessen és küldjön szupercella vagy éppen villámfotókat!
Tovább olvasom