Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Októberben kezdődik a hummeres gázoló pere

Szeged – Október 22-én kezdi tárgyalni a Szegedi Törvényszék annak a 34 éves osztrák férfinak az ügyét, aki a gyanú szerint tavaly október 11-én Apátfalván Hummerjével szándékosan elgázolt egy rendőrt.
Czédli-Deák Andrea tájékoztatása szerint az ügyben a bíróság októberre még három tárgyalási napot tűzött ki.

A férfi ellen a Központi Nyomozó Főügyészség Szegedi Regionális Osztálya hivatalos személy ellen elkövetett emberölés bűntette, intézkedést végrehajtó rendőr sérelmére, felfegyverkezve, folytatólagosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette és közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat.

Thomas Robert B. – aki korábban 28 alkalommal került összetűzésbe a törvénnyel, többi között hivatalos személy elleni erőszak és fegyveres rablás miatt – intézkedés közben gázolta el Kenéz Imre rendőrmotorost a 43-as út apátfalvi szakaszán. A rendőr törzszászlós kórházba szállítás közben meghalt. Pintér Sándor belügyminiszter hősi halottá nyilvánította a járőrt, és posztumusz hadnaggyá nevezte ki.

A Szegedi Törvényszék júniusban hosszabbította meg Thomas Robert B. előzetes letartóztatását az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig. A döntés indoklásában a bíróság kitért arra, hogy a viszonylag hosszabb ideig tartó rendőri intézkedés során a vádlott mindvégig következetesen szembehelyezkedett a rendőri intézkedéssel.

* * *

Az apátfalvi rendőrgázolás dossziéja

Meghalt az Apátfalvánál elgázolt Kenéz Imre motoros járőrvezető
Megtagadta a vallomástételt a drogosan gázoló osztrák hummeres - gyertyás megemlékezés volt Apátfalván
Makói civil ütötte ki a Hummer-sofőr kezéből a pisztolyt
Miért vadult be a hummeres gázoló?
Testvérként szerették kollégái Kenéz Imrét
Már sajnálja tettét a rendőrgyilkos hummeres
A rendőrgyilkost tolószékben vihetik vissza a helyszínre
Panaszt emelt az újabb gyanúsítások ellen a hummeres gázoló
Apátfalvi rendőrgázolás: nem használtak gázspray-t a járőrök
Megvádolta elfogóit a hummeres gázoló: 29 kilót fogyott Thomas B.
Szembesítés: megtört a hummeres gázoló
Hummeres gázolás: az elmeorvosi szakvéleményre várnak

Június végéig meghosszabbították Thomas B. előzetesét
Másik börtönt akar a hummeres gázoló

Olvasóink írták

 • 5. bambulla 2013. augusztus 12. 23:25
  „kapjon chibo-t
  a legtöbb mi adható”
 • 4. ojack 2013. augusztus 12. 17:39
  „Ez a magyar jogrendszer"aki a gyanú szerint"Ha százan is látták akkor is a gyanú szerint,,nem találok szavakat az ilyen megfogalmazásokra,ezért tart itt ez az ország,mert a törvény alól bárki kibújhat,ha elegendő pénze és kapcsolata van.Felháborító,de még holnap reggelig írhatnám,hogy még mik,amik e kis ország egyszerű embereit sújtják.
  Szerintem,lehet az is,hogy nem is a hummeres gázolta el,hanem Pali bácsi aki nyugdíjas éveit tengeti.Szégyen gyalázat amit a politikusok ebben az országban művelnek,de még nagyobb szégyen,hogy mi a "többség"ezt nyugodtan türjük.”
 • 3. C6H12O6 2013. augusztus 12. 15:29
  „Nem muszáj megzavarni őket a pihenésben. Kockabálaként is le lehet adni a MÉH telepen, ha nagyon rossz helyen parkol az autó. A kilós árát 4% adó és szállítási költség levonása után megkaphatják. Budán is divat a villamos sínekre parkolni vagy a troli elé. És természetesen rendkívül felháborodnak, ha szólnak érte nekik.”
 • 2. HAJDÚKFOKOSA 2013. augusztus 12. 13:45
  „<moderálva>”
 • 1. pirosmedence 2013. augusztus 12. 11:51
  „Nem vagyunk mindannyian szakértők, jogászok, ezért nem szabad előítélettel fordulni a hír felé, csak mint egyszerű olvasó: 28x volt már összetűzése a hatóságokkal, most sem akar megbánást tanúsítani, így feltehetően egy rendkívül agresszív, öntörvényű, nehezen kezelhető és a szabályokat, normákat el nem fogadó egyéniségről van szó, akinek a társadalomba történő beilleszkedéssel komoly gondjai lehetnek - és sajnos egyre többen vannak nem csak Ausztriában. Néhány napja a Balaton partján volt szerencsém tapasztalni a magyar rendszámú 20-25 millás autók közlekedési és parkolási szokásait: a fenti jellemvonásokra lehetett ráismerni, amikor pl. a strand hangosbemondója az urak rendszámát többször harsogva kérte őket azonnal a bejárathoz!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hajléktalanok követik a víztorony árnyékát

Egyre több a hajléktalan a Szent István téri víztorony körül - vándorolnak padról padra a kánikulában. A környékbeliek ˝napóráknak˝ nevezik a jövevényeket. Tovább olvasom