Délmagyar logó

2018. 10. 19. péntek - Nándor 11°C | 22°C Még több cikk.

Országos áramszolgáltatót indítana a Démász

Idén már a nemzeti közmű-szolgáltatási rendszerhez tartozik a Démász, az áramszolgáltató országos egyetemes szolgáltatói engedélykérelmet nyújtott be.

Az idén már a nemzeti közmű-szolgáltatási rendszerhez tartozó Démász országos egyetemes szolgáltatói engedélykérelmet nyújtott be a Magyar Energia és Közmű-szabályozási Hivatalhoz (MEKH). Ha az engedély átmegy, több mint négy és félmillió fogyasztóval gyarapodik a nemzeti közművek áramszolgáltatását használók száma - írja az index. A országos kiterjesztéssel a szabad szolgáltató-választás lehetőségét mindenkinek meg akarják teremteni, így a vállalkozások mellett a lakosság számára is elérhető lesz a szolgáltatás. 

A Démász elosztó társasága 11 milliárd forintos hálózatfejlesztési beruházásba kezdett februártól, amióta a nemzeti közműszolgáltatás rendszer része lett. A Démász jelenleg az ország délkeleti részén, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, illetve Pest megye déli részében mintegy 775 ezer fogyasztót lát el árammal.

A társaság Kecskeméten, Békéscsabán, Hódmezővásárhelyen és Szegeden a hálózatbővítések mellett jelentős közvilágítás-fejlesztésre és -bővítésre is készül.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Befejezik végre az algyői bicikliutat, nem kell kihajtani a 47-esre

Befejezik végre az algyői bicikliutat, nem kell kihajtani a 47-esre
Nyár közepére várhatóan elkészül a Szeged és Algyő közötti kerékpárút még hiányzó középső, 1,3 kilométeres szakasza, legalábbis erre számít a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. Tovább olvasom