Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Ötvenhat kilót fogyott, még 28-at akar

Szeged - Nyolcvannégy kilót akar lefogyni a Mars téri palacsintás asszony, 56 kilogrammot már sikerült. A sándorfalvi Vasné Hegyi Mária azt mondja, hosszú évek után végre ismét tud sétálni.
– Már ismét járok! Amikor 184 kiló volt a súlyom, csak alig néhány lépést tudtam megtenni. Épphogy megbirkóztam a házunk és az autóm, illetve a munkahelyem és az autóm közötti pár méteres távolsággal. A lábaim már nem bírták el a rájuk nehezedő iszonyú súlyt. Ahhoz tudnám hasonlítani, mintha valakinek két teli cementes zsákkal a vállán kellene a mindennapi életet élni. Most, már 56 kilóval könnyebben, sétálok, vásárolok. A karácsonyi bevásárlást is én intéztem. Az a legjobb, hogy már tudok menni. Egészségi problémáim nem voltak, és nem is csak esztétikai okok miatt döntöttem a fogyókúra mellett. Persze az is közrejátszott – mondja Vasné Hegyi Mária.

Már 56 kilótól megszabadulva a mars téri palacsintázóban. Fotó: Segesvári Csaba

A kétgyermekes sándorfalvi asszony „vállalkozása" azért is különleges, mert Szegeden, a Mars téren övé az az üzlet, ahol a környék talán legfinomabb palacsintáját és lángosát sütik. Pontosabban ő süti. Azt mondja, „megtanult" az illatokkal együtt élni. Bár szereti a hasát, de ha akarna, sem tudna enni és inni, mivel ebben megakadályozza a gyomorszájat szűkítő gyűrű. Kenyeret, péksüteményt másfél éve nem vett a szájába. Elismeri, amióta megkezdte a fogyókúrát, nem ivott és nem evett jóízűen.

Vasné Hegyi Mária még 184 kilósan. Fotó: DM/DV

– Soha nem voltam vékony, szülés után azonban jöttek rám a pluszkilók. Az elmúlt években többször és különböző módszerekkel próbáltam lefogyni, de nem sikerült. Most is nehéz volt, mivel 160 kilónál „megállt" a mérleg nyelve. Az első 24 kiló gyorsan lement, utána azonban hónapokig egyetlen grammot nem fogytam. Az előző próbálkozásaim miatt ismerős volt ez a helyzet, és tudom, mások is járnak így, a többség ezért adja fel. Én ez ellen úgy védekeztem, hogy inkább nem mértem magam – folytatja Vasné Hegyi Mária.

A gyűrű és a műtét mintegy hatszázezer forintba került. Az asszony azt mondja, családtagjai, férje, két lánya és édesanyja biztatja, mindenben segítik. Ruhatárát jószerivel ki kellett cserélni, de nem bánja. Összesen nyolcvannégy kilót akar lefogyni! Addig nem hagyja abba, amíg a mérleg nyelve 100 kiló fölött áll meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Télen sem alszik a Szegedi Vadaspark

Szeged - Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően az állatok kilencvenöt százaléka a téli… Tovább olvasom