Délmagyar logó

2017. 06. 24. szombat - Iván 19°C | 33°C Még több cikk.

Pálffy István: Magyarország az igazáért harcol

Szeged - A Csongrád Megyei Kormányhivatal március 15-ei ünnepségén csütörtökön Pálffy István újságíró, az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottságának alelnöke mondott beszédet a szegedi Móra-múzeum előtt. A KDNP-s képviselő szerint új kiegyezésre van szükség Európában.
Csongrád megye március 15-i ünnepsége a Móra-múzeumnál. Fotó Frank Yvette (galéria)
– Gondoljunk bele: 1848-ban a felszabadult, egységes ország volt szükséges ahhoz, hogy az áprilisi törvények közjogilag meg tudjanak szilárdulni. Hogy az Erdélyi Unióval létrejött Magyarország erős legyen és megálljon a saját lábán. Nem látó ember az, aki nem veszi észre a párhuzamokat a 164 évvel ezelőtti események és a mai helyzet között – fogalmazott Pálffy István újságíró, az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottságának alelnöke csütörtökön a szegedi Móra Ferenc Múzeum előtt.

Csongrád megye március 15-i ünnepsége a Móra-múzeumnál. Fotó Frank Yvette (galéria)

A Csongrád Megyei Kormányhivatal ünnepségének szónoka szerint „most, 2012-ben korszerű, 21. századi, globális gazdasági és politikai eszközökkel zajlik a küzdelem a magyar nemzet ellen. Az ország szuverenitásának csorbításáért, a magyar emberek termékeny földjéért, kincset érő vizéért, olcsó munkaerejének kihasználásáért".

– Magyarország mindezt bátran védelmezi és az igazáért harcol. Nem hódolunk be multinacionális cégeknek, a piaci érdekeknek és az utolsó forintig harcolunk. Példát mutatunk, ezért példát statuálnak velünk. Ma Windisch-Grätz herceg helyett egy osztrák bank teszi ránk a béklyót. Haynau helyett egy császári élelmiszerlánc mondja ki ránk az ítéletet. Ferenc Jóska portréja egy kolbászon uralkodik, és Bach-huszárok képében sokszor a kommunális cégek menedzserei fosztogatják az adófizetők, mindannyiunk zsebeit – tette hozzá Pálffy.

Csongrád megye március 15-i ünnepsége a Móra-múzeumnál. Fotó Frank Yvette (galéria)

– Most történt valami. Az osztrákok mellettünk szólaltak föl, mintha rájöttek volna, hogy egy új kiegyezésre van szükség Európában – hangsúlyozta március 15-ei beszédében a politikus, aki abban bízik, hogy az 1867-essel ellentétben erre már nem kell húsz évet várnunk.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. saturnus 2012. március 19. 15:11
  „Istenem miért büntetik ezekkel a Szegedieket?”
 • 26. Együgyű 2012. március 19. 09:53
  „,,Pálffy István: Magyarország az igazáért harcol"
  Pálffy Istvánka a múltban és jelenben, a tv-ben a saját igazáért harcolt!
  Kizsákmányolt és megalázott sosem volt és lesz! Esetleg 3/3-as volt?
  A szél fútta István bátyám oda hajlik, ahova a pillanatnyi erős légáramlat hajtja.
  OFF”
 • 25. Francois 2012. március 17. 09:22
  „T: 24. bánki
  Mért kérded?! Olyan nehezen forgott a nyelve, hogy nem lehetett érteni?! :D”
 • 24. bánki 2012. március 17. 08:03
  „,,aki a bort szereti, rossz ember nem lehet"

  Vannak politikai csoportosulások ahol felülreprezentáltak a ,,szexuálisan más" beállítottságúak és vannak akik kimondottan támogatják az ,,egyéb" tudatmódosító szerek legalizálását. ( drog )

  Valaki az ,,okostojások közül " esetleg értette miről beszélt Pálfy ?”
 • 23. Francois 2012. március 16. 15:30
  „Pálffy István: Magyarország az igazáért harcol! "Borban az igazság, borban a vigasz" nem tudom ki győz! :) :D”
 • 22. Francois 2012. március 16. 14:08
  „El akartam én is menni, azt hittem a borról tart előadást Pálffy, de aztán kiderült nem! :D Egyébként mióta Pesten hajléktalannak néztem, csak a bor jut számomra Pálffyról eszembe! Jut eszembe, józan volt?! :D”
 • 21. zehn 2012. március 16. 11:52
  „Ezt a gittegyletes ripacsot ki küldte Szegedre? Hallgatni meg felesleges időpocsékolás.”
 • 20. ferdzso 2012. március 16. 11:20
  „Inkább mondta volna el a pár éves, "betiltott jegyzet" monológját! Mára tényleg aktuális! (Miattuk...)”
 • 19. racionalitás? 2012. március 16. 11:02
  „legelőször talán a k---betűt felejtsék már....kereszténység az minőség...ha tudják mit jelent.”
 • 18. Emberségetavilágnak 2012. március 16. 07:51
  „Azért rugózok a témán, mert nagyon durva dolognak tartom a helytelen használatot.
  A coccarda italiana honlapon ugyanúgy le van írva a milyen-miért-mióta, mint a mi szabad enciklopédiánkon.
  http://www.orgogliotricolore.it/StoriadellaBandiera/LaCoccardaTricolore/tabid/59/Default.aspx
  Szimbólumról van szó, szimbólumról!
  A szokás nem érdekel, főleg, ha az rossz szokás.
  Röhög rajtunk a világ.
  Nem is tudom, a tehetetlen dühöm, vagy a szégyenérzetem nagyobb-e.”
 • 17. booo 2012. március 16. 05:20
  „6. Emberségetavilágnak - Tökéletesen igazad van! Az eredeti Magyar kokárda (1848) belső színe a piros, fehér majd a külső a zöld! Most épp fordítva használjuk, nem úgy mint akkor! Az Olaszok pont ugyanígy használják a színeket mint mi most a kokárdánkon.
  Jó lenne már helyrerakni a színeket és belátni azt, hogy a mostani kokárda színhasználat helytelen ! Pláne akkor ha ragaszkodni akarunk a régi hagyományokhoz!
  Nem okoskodni akarok de a wikipédián szépen le van írva minden ami a kokárdáról tudni kell.”
 • 16. sajtkukac 2012. március 16. 04:43
  „14. tom_peris
  Te miről írsz? Mi az, hogy a hitelt felvevők miatt tart itt az ország? Érted te, tudod te mit írsz?
  Akik felvették, annak reményében vették fel, hogy lesz fedél a fejük felett, és éveken keresztül becsületesen fizetik vissza, ahogyan azt tették a szüleik, nagyszüleik is. Mert régen sem volt kolbászból a kerítés, régen is kölcsönre tudott az átlag ember vásárolni, de becsülettel vissza is fizette, ahogyan azt tenné most is nagyon sokszázezer ember. DE! Akkor nem büntetett a bank, ha hamarabb vissza akarta fizetni az ember a kölcsönét, SŐT! Nem az embereket kell itt kritikával illetni, akik akár lakás, akár autó, vagy egyéb hitel felvételére kényszerültek, annak reményében, hogy a munkahelyükön megkeresett pénzből becsülettel kifizetik, hanem a bankokat, akik az uzsora-uzsorájával számolják el és fel a kölcsönök törlesztését! Legális uzsorázás az, amit tesznek és tehetnek, mindenféle apróbetűs, törvényi csiki-csukik és tudatlan, kiszolgáltatott emberek millióival!”
 • 15. StencilAtya 2012. március 15. 23:55
  „Pálffy úr inkább igyon még egy pohár bort és menjen aludni......későre jár”
 • 14. tom_peris 2012. március 15. 22:14
  „12. igazságkereső 2012.03.15. 21:19
  a többivel eggyet értek, de ezzel nem:

  "emberek feje fölül veszik el a lakásokat mert nem tudják, nem tudjuk már a csillagászati áron megállapított szolgáltatásokat kifizetni"
  feltéve ha ezt úgy értetted hogy vannak olanok akik bevállatak hitelt... a lehetséges következményeket messzemenően figyelmen kívül hagyva... Félreértés ne essék... sajnálom őket... (szegény kis buták)... de hihetetlenül felháborít hogy miután én nem áltam be a sorba, és nem voltam buta mint ők, nekem is kell fizetnem (adoforintjaimon keresztül) a nagyzolási mániájukért... merthogy he, simán megveszünk egy lakást ingyé... ha meg gáz van majd az állam (többiek) fizetik a törlesztőt... és mielőtt beütött a válság ezektől az emberektöl hallgathattam hogy milyen béna vagyok mert "csak" albérelek, és az milyne sza..nem jó...

  hát... köszönjük minden gondolkodás nélkül hitelfelvevőnek a válságot... grat hozzá...”
 • 13. roxper 2012. március 15. 21:40
  „Hírolvasónak is vacak volt, nem hogy politikusnak!”
 • 12. igazságkereső 2012. március 15. 21:19
  „Menne is ez az új kiegyezés Európában, ha befejeződne a fiskális spekuláció, a multikulturális simli! Ez okozza a legnagyobb gondot Európában, Magyarországon és minden olyan helyen, ahol most nagy a marakodás a koncért! Csak sajnos mindeközben Magyarországon pl. 30000 gyermek éhezik, emberek feje fölül veszik el a lakásokat mert nem tudják, nem tudjuk már a csillagászati áron megállapított szolgáltatásokat kifizetni s mindeközben még nagyobbra nőtt és nő a pénzügyi gátlástalanság! Tehát: higgadt fejjel valakinek, vagy valakiknek megálljt kellene parancsolni, mert a XXI. század második évtizedének második évében középkori szinten élnek emberek, családok!”
 • 11. 267222 2012. március 15. 20:57
  „Szerintem ez a három úriember Szegedre irányitása O.V.véleményét tükrözi a szegedi halovány Fideszesek iránti
  kritikájának.”
 • 10. klj-54 2012. március 15. 20:42
  „Mr. 17 Maligán° :)”
 • 9. tom_peris 2012. március 15. 20:40
  „csalódtam...
  Pálffy Istvánt sokkal inteligensebb embernek gondoltam annál minthogy beáljon egy vallási (=fundamentalista) párt soraiba...

  A mondanivalóról meg annyit hogy ha a magyarok nem a külföldel vívott nagy "szent" "háború" cimén nem saját polgártársaiknak ártanának, akkor az általa felvázolt célok sokkal de sokkal hamarabb teljesülnének...”
 • 8. smalltown 2012. március 15. 20:13
  „7
  a mondanivaloja? marmint erre a demagog baromsagra gondolsz, amit osszehablatyol? Hat errol mondjon velemenyt egy pszichiater!”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kossuth-kiflik kóstolása: mindegyik nyert

A „legkossuthabb" kiflit kereste a szegedi Móra Ferenc Múzeum a március 15-i ünnepen: bárki benevezhetett saját készítésű süteményével, hogy elnyerje a zsűri és a közönség tetszését. Tovább olvasom