Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Parkolóellenőrökre támadt egy férfi: lombseprű volt a fegyvere

Szeged - Lombseprűvel felfegyverkezett fiatalember támadt két parkolóellenőrre Szegeden. A garázda férfit elfogták. Az SZKT igazgatója szerint nem gyakori a tettlegesség.
Megvertek egy parkolóellenőrt Szegeden, a Béke utcában. Úgy tudjuk, a megtámadott fiatalember az eset után egy hétig táppénzen volt. Szerettük volna megszólaltatni, de azt mondta, főnökei utasítására nem nyilatkozhat. A Béke utcában több üzletben és háznál is érdeklődtünk, de senki sem hallott az esetről.

– Büntetést helyeztek ki a kollégák, amikor a közeli műhelyből kiszaladt egy fiatalember, és rájuk támadt. Erről videofelvétel készült, amit bizonyítékként átadtunk a rendőrségnek, és feljelentést tettünk – mondta Tóth István Tibor, a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezető igazgatója, aki további részleteket nem kívánt elárulni az ügyről.

A mentősök küzdenek, ha kell

A Szegedi Rendészeti Szakközépiskolában a közelmúltban indítottak önvédelmi tanfolyamot az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezete munkatársainak, miután a dél-alföldi régióban idén már háromszor támadtak részeg vagy begyógyszerezett emberek a segítségükre siető mentőkre. A képzést vezető rendőr őrnagy azt mondta, a magyar rendészeti képzésben eddig egyedülálló kezdeményezéssel a mentők ellen irányuló támadásokat szeretnénk megelőzni, illetve megtanítani őket a kezelésükre, akár önvédelmi fogások alkalmazásával is.

– Hála istennek, nagyon ritkán, 2-3 évente egyszer fordul elő, hogy tettlegességig fajul egy büntetés miatt kirobbant vita. Éppen ezért időnként próbálunk a rendőrökkel együtt megjelenni. Anyagi forrásaink függvényében pedig továbbképzéseken, szituációs gyakorlatokon készülnek fel munkatársaink arra, hogyan kerülhetik el az ehhez hasonló helyzeteket – tette hozzá az igazgató.

Zsolczai István krízishelyzetekkel foglalkozó szakpszichológus egy hasonló esettel kapcsolatban korábban azt nyilatkozta lapunknak, hogy az emberek jelentős részének szegényes a konfliktusmegoldó stratégiája, a legtöbb esetben az agresszióra korlátozódik.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Jászai Linda elmondta, március 13-án kora délután Szegeden, a Béke utcában szóváltás alakult ki három személy között. A megalapozott gyanú szerint B. Viktor szidalmazni kezdte a feladatát teljesítő két ellenőrt, majd egyiküket egy lombseprűvel bántalmazta. A helyszínre kiérkező rendőrök elfogták és előállították a 30 éves férfit. B. Viktor ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A parkolóellenőrök nem számítanak sem hivatalos, sem pedig közfeladatot ellátó személynek. Közfeladatot ellátó személy többek között a Magyar Honvédség szolgálati feladatot teljesítő katonája, a polgári védelmi szervezetbe beosztott személy, a polgárőr, egyházi személyek, egészségügyi dolgozók, mentősök, tűzoltók, pedagógusok és a hivatásos vadászok.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Anyádék...?

„Anyádék hol vannak?" – kérdezi a pálmafás tengerparton a férj a párjától a nagy múltú magyar utazási iroda képregényhirdetésében, a HVG-ben. Tovább olvasom