Délmagyar logó

2017. 05. 23. kedd - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Péktanulók vizsgáztak a Csillag-börtönben

A Szegedi Fegyház és Börtön 19 péktanuló fogvatartottja vizsgázott a Nagyafa-Alföld Kft. Cserzy Mihály utcai sütödéjében hétfőn.
Kenyereket, brióst, sóskiflit, kuglófot, pogácsát, zsemlét, kenyérlángost, hot-dog kiflit és fonott kalácsot is sütöttek a Szegedi Fegyház és Börtön péktanuló elítéltjei. Többségük a szabad életben is szeretne pékként elhelyezkedni, motiválja őket, hogy hiányszakmáról van szó. - Nagyon jó volt a tanfolyam, barátokkal megbeszéltük, hogy jelentkezünk egy szakmaközi tréningre, ezután jött a lehetőség, hogy péknek lehetett tanulni. Egy szakma mindig jól jön, mondta a 2004 óta fogvatartott Roland a Délmagyarországnak.

- A jelöltek magaviselete és felkészültsége is megfelelő, megkaphatják a szakmunkás bizonyítványt - mondta Juhász Károlyné, a háromfős vizsgabizottság elnöke, aki először vizsgáztatott büntetés-végrehajtási intézményben.

Tikász Sándor, a Csillag-börtön parancsnoka elmondta: a négyhónapos tanfolyamon elméleti és gyakorlati oktatást is kaptak a péktanulók, akik szabadulásuk után a bizonyítvány segítségével esélyt kaphatnak visszailleszkedni a társadalomba. Az OKJ-s bizonyítványon nem látszik, hogy a börtönben szerezték. A péktanulók által készített finomságokat a Szegedi Fegyház és Börtön és a nagyfai menekülttábor lakói fogyasztják el.

A Szegedi Fegyház és Börtönben jelenleg az elítéltek 75 százalékának adnak valamilyen munkát, többnyire olyat, amivel a civil életben is lehet boldogulni. Tikász Sándor szerint Szegeden megvalósítható a kormányzati cél, amely szerint minden fogvatartottnak dolgoznia kell a jövőben.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A buszülésre kakilt egy utas

A busz ülésén végezte el nagydolgát, majd a függönybe törölte fenekét egy utas vasárnap hajnalban Szeged és Csongrád között. Az ülést újra kell kárpitozni. Tovább olvasom