Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Pelczné: családellenes a szegedi városvezetés

Szeged - Szeged városvezetése nem készült fel, hogy a Gyurcsány-Bajnai-csomag okozta szociális problémákat megoldja. Nincs elérhető szociális bérlakás-hálózata, csak átmeneti megoldásai – mondta délutáni sajtótájékoztatóján a Fidesz nőtagozatának elnöke, Pelczné Gáll Ildikó országgyűlési képviselő.
Hozzátette, a gyes és a gyed megkurtításával sokkal több bölcsődei helyre és állásra lenne szükség, ezzel szemben a szegedi városvezetés családellenes és felelőtlen. Emiatt például 120 százalékos telítettséggel működteti bölcsődéit. Jelenleg 15 intézményben 1130 gyereket fogad, és ezt mindössze 23 hellyel bővítik.

Mátrai Márta, a nőtagozat alelnöke, országgyűlési képviselő bemutatta Igen, Magyarország többre képes programot, ami közép- és hosszú távra is megoldásokat nyújt. Ehhez kérik a szavazatokat a június 7-ei uniós parlamenti választásokon. Gál Kinga európai parlamenti képviselő elmondta, az uniós szociális alap forrásainak lehívása kormányzati felelősség. Magyar Anna, a megyei közgyűlés elnöke kiemelte, a gyerekek nem lehetnek rubrikák, hogy pénzelosztáskor összeszámolják. Farkasné Pocsai Blanka, Fideszes önkormányzati képviselő kijelentette: nem a mostani látványberuházások kellenek Szegednek, hanem valódi programokra van szükség.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. joy 2009. május 28. 09:16
  „Ildikó!
  Job lett volna, ha előbb tájékozódik.
  Az önök kormányzása, és városvezetése alatt zártak be több bölcsödét, óvodát a gyes-gyed befagyasztása mellett.

  Tudja a nép olyan, mint a kiselefánt:
  Lassan tanul, de SOHASEM felejt!”
 • 23. Lyoola 2009. május 27. 11:22
  „Kicsit elüt a témától, de valamennyire még is idevág.
  Meglepődve olvastam két adatot Szegedről, az egyiket Haszon (független) magazinban; a másikat pedig egy szegedi médiumban.
  A Haszon magazin szerint Szegeden az átlagkereset magasabb, mint Debrecenben, Miskolcon, Pécsett, illetve Sopronban.
  Egy kutatás szerint pedig Szegeden a lakosság közel 70%-a elégedett a városban zajló folyamatokkal.”
 • 22. klj_54 2009. május 27. 08:53
  „21. hozzászólás AN 2009.05.27. 08:34

  Ebben az országban ne csodálkozz, ha mindenki párt (oldal) szimpátia alapján gondolkodik.
  Viktor elérte azt, amit még a kommunistás sem, a családokat is megosztotta!
  (Az orosházi Dumitrás -ból lett Dinnyés elvtárs ugyan otthon is elvtársnak nevezte a családtagokat, de nem nevezte őket hazaárulónak!)

  Ez a szédült Cassadra megjárja az országot s hinti a gyűlölet magját ott, ahol meg van kicsi összefogás. Én már Heijenből (Holland) írok, tehát nekem lesz hat nyugodt hetem.
  És nektek otthon?
  Meddig tűritek, hogy egy hatalommániás kiskakas ugráltassa az országot?

  Aki a 2002-es szavazás elcsalásáról ír, az elmebeteg!
  Akkor ugyanis Első Viktor volt hatalmon, s ők ugye mindent tökéletesen csináltak.
  Vagy mégsem?
  Esetleg ezért lettek leváltva?”
 • 21. AN 2009. május 27. 08:34
  „Tiszta hülék vagytok! Egyszerűen nem tudtok elvonatkoztatni pártállástól (pro és kontra).
  Az utóbbi években szerintem Szegeden épült legtöbb bérlakás, aztán meg vettek is hozzá 50-et.
  A kismamák közül legalább 70-80 % eddig is visszament dolgozni a gyed után, csak közben felvette a gyest is.
  Az igaz, hogy kevés a bölcsőde, de az kevés nyugaton is, ott is a dolgozó nők jelentős része nem bölcsibe hordja a gyereket, hanem olyan kis házi "megőrzőkbe", amit itt sem ártana bevezetni, mert nem kerülne az államnak pénzbe, és megoldaná a gondok egy részét.”
 • 20. frakk 2009. május 27. 08:04
  „Szomorú, hogy mindenhez ennyire politikai síkon tudtok csak hozzászólni.
  Bérlakásokra igenis szükség van! A sokkal fejlettebb nyugaton sokkal több a bérlakás, mivel az emberek nem a lakáshoz kötöttek hanem a mindenkori munkahelyhez. Az meg nyugaton, lehet két hét múlva csak 300 km-re lesz. Mit tehet a polgár, feladja eddigi bérlakását, és a 300-km-re levőbe költözik.
  No Szegeden se munkahely, se fizetés. se bérlakás. Itt az egész városra kiterjesztett parkolás, és a lépten nyomon következő körforgalmakat kell elviselnie a polgárnak. Itt csak ezek a beruházások+ további improduktív fejlesztések történnek.Ország legmagasabb csúszdaparkja (uszoda nélkül), szabadstrand a döglött tehénnel szemben( IH kezelésben) , Partfal lebontás, majd alumium partfal építése milliárdokért. Kellene már egy újabb bevásárlóközpont is (már egy éve nem épült semmi) Sehol egy produktív termelő vállalat, mely valós folytonos munkát biztosíthatna 500 embernek. Erre nem képes a város vezetés, de nincs szándékában sem, mert arról nem tudja leszedni a saját sápját. Mig egy aluminium partfal 500-millát hoz a zsebbe legalább.”
 • 19. hazaipalya 2009. május 27. 05:19
  „<moderálva off>”
 • 18. hazaipalya 2009. május 27. 05:17
  „kjl,én tudom:pécs utan szeged felé tekint a fidesz!nagyon hejesen!itt is bukta lesz . hehe. alazat hianya?ezt gyurcsányi pistánál láttam,meg a libatolvajnal látom.”
 • 17. flexsnake 2009. május 27. 01:57
  „A fidex visszatolja a lovasszobrot ugye... :D hogyne....”
 • 16. Logaritmus 2009. május 27. 01:53
  „Ez is egy jele az alázat hiányának.

  http://w.blog.hu/2009/05/26/az_orszag_a_hatalom_es_a_dicsoseg

  "Érdemes viszont, mielőtt a mellény hétmérföldesre nőne, közelebbről szemügyre venni ezt a kétharmadot. Ilyen eredmények mellett a beteg esetleg azt képzeli, hogy nemcsak a parlamentben, hanem az egész országban ekkoranagy támogatottsága van, sőt az égben is. Ettől elbízza magát, magaviselete és szorgalma romlik, káros szokásokat vesz föl, rossz társaságba keveredik. Elnöktől a mezei drukkerig azonosítják magukat a nemzettel, és ezen az alapon hülyének néznek mindenkit, aki nem egyháztag. Sőt, még meg is sértődnek. Ezen aztán nemhogy a kétharmadot, hanem a győzelmet is el lehet bukni, mivel az agresszív köcsögöket kevesen szeretik.

  Az ilyen viselkedészavar nem újkeletű náluk, hiszen régóta úgy képzelik, hogy ők a ,,nemzeti oldal", vagyis a többiek nyilván valami mások. Ennek a betegségnek a tünetei rohamosan súlyosbodnak, ha nem kezelik őket, pillanatok alatt belemondja a tévébe valamelyik idióta altiszt, hogy szerinte milyen zenét nem illik hallgatni, meg hogy a buzik a bőrtangájukkal ne ugráljanak már. Mert az illető káplárnak fogalma sincs arról, hogy például fűszívogatóból van kábé félmillió, buziból szintén, és hopp, máris dobott egymillió szavazót az ellenségnek, olyat, aki addig szart bele a politikába, de ha az az ígéret, hogy őt baszogatni fogják, akkor tiltakozik."”
 • 15. klj_54 2009. május 26. 23:55
  „<moderálva sértő>”
 • 14. Logaritmus 2009. május 26. 23:33
  „"Nincs elérhető szociális bérlakás-hálózata, csak átmeneti megoldásai."
  Magyar a Fidesz szerint a "rászorulókat" nem csak átmentileg, hanem életük végéig kellene etetni, itatni, lakást adni? A Fidesz ezek szerint a tücskök országát akarja elhozni, ahol csökkentik az adót, mindenkit békén hagynak, és az önkormányzatok boldog-boldogtalant eltartanak, ingyen, örökre. :D

  10. hozzászólás 9-es: szerintem te egy meghibbant SZDSZ szavazó vagy.

  7. hozzászólás madeinhungária: ezt inkább hagyjuk, nézzük a tényeket: Pécsen hány % ment el szavazni?

  http://w.blog.hu/2009/05/26/az_orszag_a_hatalom_es_a_dicsoseg
  "A szoci armageddont sejtető pécsi választáson a választópolgárok többsége nem vett részt. A Fidesz 66 százalékos győzelme a választók alig harminc százalékának szavazatából képződött, ez nincs egyharmada azoknak, akiknek lapot osztottak, nemhogy kettő. Az abszolút többség otthon maradt; ha lenne alapértelmezett érték a választáson, mint az egyszázalékos adófelajánlásnál a gyermekszegénység, akkor a Nem Tudja/Nem Szavazna Párt nyert volna. A Pécsett induló pártok összes esze és praktikája a választók többségét egyáltalán nem mozgatta meg, sem a helyi hatalom, sem az országos véleménynyilvánítás lehetősége nem volt elég ahhoz, hogy elmásszanak ikszelni. Ennél is alacsonyabb részvétel várható az EP-választáson, amiből aztán megint ki lehet számolni hihetetlen támogatást és sosemvolt méretű legitimációt, és mögöttük megint ott szuszog majd az otthon maradtak tömege, akik ezen az étlapon semmi fogyaszthatót nem találtak."”
 • 13. zehn 2009. május 26. 21:57
  „No, ez olyan, mintha én elmennék Debrecenbe, vagy Győrbe és méltatlankodnék, mit csinálnak rosszul.
  Pelcné söpörjön a saját háza táján. Ott is van mit.”
 • 12. FűzfaVessző 2009. május 26. 21:11
  „bgrozália!
  Természetesen ha Kósa Lajos lenne a Fidesz miniszterelnök jelöltje,akkor Őt sároznák egyesült erővel. Aki eddig nem józanodott ki attól már nem is várjuk el.
  F.V.”
 • 11. maci52 2009. május 26. 20:56
  „Ha valaki még hisz ezeknek a kommcsiivadékoknak az elmebeteg.”
 • 10. 9-es 2009. május 26. 20:46
  „6-nak!
  O.V.nem kétszer elvesztette a választásokat,hanem kétszer elcsalták a komcsik,a nyakamra a rozsdás bökőt!
  Nem kell O.V-ra szavazni,szavazz a MIÉP-re,vagy a zöldekre,csak ne az MSZ(M)P-re.
  Nekem se szimpi se O.V.,se Bajnai,se L.Ildi néni,de elmegyek szavazni,de nem mondom meg senkinek,kire húzom az x-et!
  <moderálva sértő>”
 • 9. h65535 2009. május 26. 20:46
  „Pelczné rohadtul képben van Szegedről. Szerintem azt se tudja, hogy az ország melyik szegletében van, mert annyira sötét. Kicsi indián királyfi egyik udvari bolondja ő is....”
 • 8. CsImre 2009. május 26. 20:34
  „"Farkasné Pocsai Blanka, Fideszes önkormányzati képviselő kijelentette: nem a mostani látványberuházások kellenek Szegednek, hanem valódi programokra van szükség."

  Pl?”
 • 7. madeinhungária 2009. május 26. 20:25
  „Ennek némileg ellentmond a következő felmérés:

  http://www.szazadveg.hu/kutatas/alap.php?id=872

  "Az általános közhangulat hónapok óta mélyponton van, de ez nem jár együtt a szavazói hajlandóság csökkenésével. Az elmúlt hónaphoz viszonyítva gyakorlatilag nem változott a biztos szavazók aránya, a megkérdezettek 61 százaléka mondta azt, hogy ha most vasárnap országgyűlési választásokat rendeznének, akkor biztosan elmenne szavazni."”
 • 6. bgrozalia 2009. május 26. 20:19
  „Talán egy céljuk van, mindenkit, és mindent lejáratni__egyébként jól csinálják--de vajon miért nincs szavazási hajlandóság az emberekben?---talán unják, amilyen színvonaltalan a politikai elit minden oldalon---Orbán már kétszer veszített, hogy is van ez???--nem kellene átadni a helyet, pl. Kósának?--de gondolom, arról szó sem lehet---a hatalom szép illúziója --az állandó harcban olyan szépen öregednek!!!”
 • 5. persona 2009. május 26. 20:14
  „lehet, hogy te nem szavazol a fideszre, ne én sem szavazok az mszpre. tele van velük a hócipőm, minden napra jut egy mese. meghozták az iskolabuszos törvényt, de mivel nincs pénz a biztonsági övekre, így a buszokat egyszerűen csak átkeresztelik tanulókat szállító buszokra, és a probléma megoldva. ezért kár volt a papírt pazarolni. ma azzal jöttek elő, hogy lesz elég bölcsődei férőhely. a KSH közölte, hogy ma minden 10. gyereknek van helye a bölcsiben, erre az mszp nagylelkűen közölte, hogy megduplázzák a számot. röhej az egész! hogy menjen vissza az anya dolgozni, ha nem tudja bölcsibe adni a gyerekét? mindig azzal takaróznak, hogy más országokban is ennyi a család-támogatás. arról persze mélyen hallgatnak, hogy pl Angliában a babysitter és a magánbölcsi díját le lehet vonni az adóból. Mocsok banda!”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Délmagyarország első otthona a Bokor-palota volt

Szeged - Évszázada, hogy a szegedi Bokor-palotában első szerkesztőségét és nyomdáját berendezte a Délmagyarország kiadója. Szétnéztünk az 1910-ben Korona, ma Hajnóczy utca 15. szám alatti, két térre néző palotában. A lépcsőházi levélládákon 54 nevet számláltunk. Tovább olvasom