Délmagyar logó

2016. 12. 03. szombat - Ferenc, Olívia -2°C | 5°C

Pólós osztályfőnöki óra

Szeged – Sportág- és csapatnépszerűsítő túrába kezdett a Szeged Beton férfi vízilabdacsapata és utánpótlásbázisa, a Szeged Vízipóló Suli.

Mód Péternek, az SZVPS elnökének nem kellett sokáig győzködnie a magyar bajnokságban jelenleg élen álló Tisza-parti együttes vezetőedzőjét, Vincze Balázst, és annak három játékosát, Molnár Tamást, Varga Pétert és Török Bélát, hogy vegyenek részt azon a rendhagyó osztályfőnöki órán, amit kedden kora délután Szegeden, a Ságvári általános iskolában tartottak.

Az órán, amely a „Legyél te is a bajnok" nevet viseli, közel 40 alsó tagozatos gyerek vett részt. A kis tornaszoba csurig telt, a gyerekek megismerkedhettek a trénerrel, a három nagyszerű játékossal, a sportág alapjaival, a Szeged Beton sikereivel.

Osztályfőnöki órát tartott a Szeged Beton a Ságvári általános iskolában. Fotó: Frank Yvette (galéria)

Interaktív volt az osztályfőnöki óra, a kicsik kérdezhettek is. Nagyon kíváncsi volt mindenki, egyfolytában jelentkeztek a kisfiúk és kislányok. Molnár Tamás elmesélte, hogy amikor élete első gólját szerezte, akkor a szünetben megkérdezte, hogy mi lesz az ebéd. Török Béláról kiderült – amikor felállt a 205 centiméter magas játékos, a következő volt reakció: „Hűűű!" –, hogy kapusként kezdte pályafutását, de az első meccsen már a 8. másodpercben gólt kapott, mert kijjebb helyezkedett el a kaputól, így átívelték felette a labdát. Varga Péter csapatkapitány elmesélte, mi kell ahhoz, hogy valakiből jó vízilabdás váljék, Vincze Balázs pedig elárulta, hogy milyen feladatok szerepelnek egy-egy edzésen.

Az óra végén Molnár Papesz – minden idők legeredményesebb szegedi férfi sportolója – meglepetésként megmutatta három olimpiai aranyérmét, amit a gyerekek a kezükbe vehettek, többen pedig a nyakukba is akaszthattak.

Búcsúzásként – előtte matricát kapott mindenki, illetve a kérdésekre jó válaszokat adók dedikált kis vízilabdát nyertek – egy hatalmas kört alkottak a gyerekek és a betonosok, és egy közös csatakiáltással zárták az „oszifőnökit": „Hajrá Szeged Beton!"

Szerdán délben a Juhász Gyula gyakorlóban tart toborzót a férfi vízilabdacsapat.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerdán Bengáli-nap Szegeden

Ötven évvel ezelőtt, 1961 októberében indult útjára a fővárosi Ganz-gyárból az FVV típusú villamos prototípusa. Bumfordi alakjáról kapta a közismert Bengáli nevet. Tovább olvasom