Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

Profi táncosok táboroznak

Kistelek - Tíz ország versenytáncosai gyűltek össze a kisteleki nemzetközi tánctáborban. A profi sportolók egész napos komoly szakmai munkát végeznek. Azt mondják: megéri a feszített tempó, hiszen a legjobbaktól tanulhatnak.
Egy hétre a standard és latin táncok központjává vált Kistelek: elkezdődött a Pro Art Táncstúdió nemzetközi tánctábora, amely immár hagyomány a városban. Idén 10 országból közel 50 pár érkezett a rangos felkészítőre – gyerekektől a felnőttekig –, mindannyian igazolt versenyzők és sportolók.

– A nemzeti bajnokságok kategóriadöntőseinek fele itt van – büszkélkedett az egyesület vezetője, Törökgyörgy József, aki egyben a tábor szervezője is. Neves oktatókat nyert meg erre a hétre. Alberto Pregnolato olasz, és Hans Galke német bajnok mellett a résztvevők órákat vehetnek Carmen Vincelj többszörös profi latintánc-világbajnoktól is.

A táborban kemény munka folyik: a táncosok egész nap gyakorolnak. Fotó: Frank Yvette (galéria)

A táncosoknak nem sok idejük van kikapcsolódásra: edzések, elméleti oktatások és különórák váltják egymást reggeltől késő estig. Míg a társaság egyik része a sportcsarnokban gyakorol, a többiek angol nyelvű órán vesznek részt. Az oktatókkal közös privát táncórákra egyesével osztották be a párokat – ottjártunkkor éppen a kisteleki világ- és Európa-bajnok Törökgyörgy Melinda és párja, Andrej Skufca mozdulatait tökéletesítette Carmen.

– A nyári időszakban nincsenek nagy versenyek, ezzel a táborral készülünk fel a következő évadra – magyarázta a szegedi Balogh Csongor. Partnerével, Szabó Anitával ekkorra már teljesen leizzadtak, pedig még alig múlt dél. A magyar bajnoki döntős pár standard táncokat gyakorolt. Hozzátették: nagyon jó oktatóktól tanulhatnak itt, tudásukat aztán továbbadhatják saját növendékeiknek is.

És hogy külföldről miért éri meg Kistelekre utazni a táncosoknak? Törökgyörgy József szerint az itt folyó, szakmailag átgondolt munka miatt. Kistelek ad majd otthont a 2012-es junior világbajnokságnak.

Gálaműsor

A nemzetközi tánctábor pénteken látványos gálával zárul. Az este 7 órakor kezdődő műsor nyilvános, a fellépők a felkészítő hét résztvevői lesznek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gutenberg utca: csúszik az átadás

A Gutenberg utcát szeptember közepe helyett előreláthatólag egy hónappal később fejezik be. A kivitelező esőre, föld alatti meglepetésekre és közműszolgáltatókra hivatkozik. Tovább olvasom