Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 08. 30. vasárnap - Rózsa

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Szeged hírei > Sasok és sárkányok Szatymaz egén

Sasok és sárkányok Szatymaz egén

Szatymaz – Látványos légi parádéban gyönyörködhettek mindazok, akik vasárnap kilátogattak az V. szatymazi repülőnapra: sasok és sárkányok mellett vitorlázók és ejtőernyősök színesítették a programot.

Kiss Gábor Gergő - Délmagyarország napilap - 2012.09.09. 14:03
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Román sasok és forráskúti sárkányok szállták meg Szatymaz egét az V. repülőnapon vasárnap. A sasok négyes kötelékbemutatót tartottak a több ezer kilátogatónak, amely mutatvány a helyszíni szakértő kommentár szerint világviszonylatban is ritkának számít. A pilóták igencsak rózsás kedvükben voltak: a jó negyedórás bemutató végén repülőikkel egy rózsát rajzoltak a szikrázóan kék égboltra.

Nézz az ég felé! Repülőnap Szatymazon. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

És hogy mire elég negyed óra? Pontosan ennyi idő alatt értek volna a pilóták Szatymazról Aradra repülőjükkel. Bukarestet légi úton csúcsteljesítményű gépeikkel 2 óra alatt érték volna el. A pilóták 300-zal hasították a levegőt, miközben az is kiderült, hogy ha valaki egy hasonló repülőt szeretne vásárolni magának, annak 300 ezer eurót kellene kipengetni érte.

A román sasok műsora után a nézők is a fellegekben érezhették magukat: a vendégeket többek között a szúnyogirtó repülővel vitték fel a levegőbe. A román gépek nagy sebessége után úgy tűnt, mintha a szúnyogirtó csak lebegne az égbolton. A forráskúti sárkányrepülősök megpróbálták lehűteni a kedélyeket: vízzel teli léggömbökkel célozták meg néhány 100 méter magasról a kifutópályát. Hosszú ideje tart az aszály, a reptér pázsitjának ez a néhány csepp friss víz is jót tett.
A lelkesen tapsoló tömegben láttuk Ványai Éva volt szegedi önkormányzati képviselőt, aki minden évben kilátogat a repülőnapra. – Repülős családból származom, a testvérem többszörös bajnok sportrepülő – mondta.

Nézz az ég felé! Repülőnap Szatymazon. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

Nemcsak az égen, a földön is zajlottak az események: a pörköltfőző versenyre 15 csapat nevezett. A zsűri egyik tagja Lázár Szvetozár alezredes, a Szegedi Rendőrkapitányság helyettes vezetője volt. Most nem kellett elővennie zsaruszimatát, hiszen anélkül is jól érződött: illatos finomságok rotyognak a kondérokban. A szabadidejében a vadászatnak is hódoló rendőr örülhetett: a marhapörköltek mellett vaddisznót és szarvast is kóstolhatott. Kormányos László polgármester szerint nézőszámban rekordot döntött az V. szatymazi repülőnap, míg a főzőversenyre szerinte idén egy kicsit kevesen jelentkeztek: a repülőnappal párhuzamosan számos más rendezvényt is tartottak a megyében, amelyeknek egyik eleme a főzés volt.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

12 következő >> végére >>> 14 hozzászólás
Moderálásra küldöm 14. Mike3 2012.09.10. 18:09

13: volt egy hangjuk...

Moderálásra küldöm 13. szatyi 2012.09.10. 09:15

Most(Hétfő reggel 9 óra 10.) köszöntek el a "Sasok" Szatymaztól, csináltak egy tiszteletkört és elhúztak Szeged felé.

Moderálásra küldöm 12. szegedivagyok 2012.09.10. 08:23

Jó lenne, ha végre a szegedi városvezetés végre elfelejtené a vitáját a repülőtérrel, az egyesülettel és úgy működtetné , ahogy az normális esetben elvárható.Szánalmas most már ez a csak azért is megmutatom hozzáállás a vezetés részéről.

Moderálásra küldöm 11. gedeon 2012.09.09. 21:26

10. szatyi
Daemon Hillt keresi.

Moderálásra küldöm 10. szatyi 2012.09.09. 21:12

...-De hova tűnt Veres Zoltán...?

Moderálásra küldöm 9. Queenmargareth 2012.09.09. 18:27

ó csessze meg, lemaradtunk.........

Moderálásra küldöm 8. gedeon 2012.09.09. 17:54

1. hoppárézimi, 2. laina, 3. mirjam
Ebben az esetben nincs igazatok. Aug. 24-én Román Sasok Szatymazon címmel benne volt a DM-ben, h. repülőnap lesz és a programajánlóban is benne volt. Ezt minden évben megrendezik, egy-két alkalmat kivéve amikor az időjárási viszonyok nem engedték. Utána kell nézni azoknak a programoknak, amelyek érdekelnek benneteket.

Moderálásra küldöm 7. Mike3 2012.09.09. 16:45

2 Liana: Botka Lászlónál tehetsz panaszt ez ügyben. A szegediek már hosszú évek óta szeretnének repülőnapot szervezni, de saaaajnos nem lehet. Biztos lázadnának a nyugdíjasok a zaj miatt :)

Az 1 nap alatt, rajtaütés szerűen megszervezett Red Bull látogatásra 3000 ember ment ki a szegedi reptérre úgy, hogy 1,5 nap volt a hírdetésre és szinte csak szájhagyomány útján terjedt a dolog.

Moderálásra küldöm 6. Mike3 2012.09.09. 16:42

"úgy tűnt, mintha a szúnyogirtó csak lebegne az égbolton" - Ancsával tolatni is lehet a levegőben! :)

Moderálásra küldöm 5. freeboy 2012.09.09. 16:35

Viszont tegnap a Rádió 88-ban hallhattad a hibás dátumú előzetest, amit azután többször javítottak!

2. laina 2012.09.09. 14:32:"Sajnálatos, hogy Szegeden ilyen programok nincsenek, pedig a hely adott, érdeklődő pedig biztosan lenne."
Neked elárulom, a rendezvény 11 km-re volt Szegedtől, még útlevél sem kellett hozzá !
Vagy itt az a hely ahol csak fintorogni illik ? A repnap igazán jól sikerült, a modellezők és a román sasok szenzációsak voltak .


14 hozzászólás12 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...