Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Százszoros gyógyszeradag a hummeres vérében?

Szeged - Kenéz Imre elgázolásának évfordulójára időzítette öngyilkosságát Thomas Robert Bindberger – állítja forrásunk. Úgy tudjuk, a toxikológiai vizsgálat nagy dózisú nyugtatót mutatott ki az októberben elhunyt gázoló vérében.
 Így szedhetnek gyógyszert a fogvatartottak

A BvOP korábbi tájékoztatása szerint a fogvatartottak kizárólag orvosilag indokolt esetben kaphatnak gyógyszert a börtönökben. Általában elmondható, hogy az egészségügyi személyzet ellenőrzése, felügyelete mellett, porítva kell bevenni a tablettákat.

– Nem sokkal azután, hogy Thomas Robert Bindberger 2012 őszén börtönbe került, egy osztrák szakorvos javaslatára nyugtatót írtak fel neki. Egyhavi adagot a börtön engedélyével magánál tarthatott. A toxikológiai vizsgálat során ennek a gyógyszernek a hatóanyagát találták meg az elhunyt vérében, mégpedig a normál dózis 100-szorosát – mondta lapunknak a börtönben októberben elhunyt osztrák gázoló ügyét jól ismerő forrásunk. Az érintettség és a lehetséges szankciók miatt neve mellőzését kérő forrásunk a toxikológiai vizsgálatot végző szakértőre hivatkozva megjegyezte, az osztrák három hónapig gyűjtögette a pirulákat, jóval a szeptemberi ítélethirdetés előtt eltervezte az öngyilkosságát.

Megírtuk, október 10-én rosszul lett és meghalt egy rab a Szegedi Fegyház és Börtön II. számú objektumában, a Dorozsmai úti börtönben. Később kiderült, az áldozat Thomas Robert Bindberger, az az osztrák sofőr, aki 2012. október 11-én Hummer terepjárójával elgázolta a szolgálatot tel-
jesítő Kenéz Imre rendőrmotorost Apátfalván. Az osztrák férfit idén szeptemberben első fokon 15 év fegyházra ítélték, az ítélethirdetés után 15 nappal meghalt a börtönben.

Az osztrák sofőr a bíróság folyosóján. A szerző felvétele
Az osztrák sofőr a bíróság folyosóján. A szerző felvétele

A hummeres gázoló halála után több olyan sajtóhír is megjelent, miszerint a fegyőrök megverték Thomas Robert Bindbergert. Az értesüléseket a Belügyminisztérium határozottan cáfolta. A férfi halála miatt a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság indított közigazgatási eljárást, átkutatták a celláját, ahol egy naplót találtak. Forrásunk szerint a német nyelvű füzetben az osztrák gázoló arról írt, hogy öngyilkosságát Kenéz Imre halálának második évfordulójára tervezte.

– Nem az ítélet törte össze, hiszen hónapokig készült arra, hogy végez magával. Azt is leírta, hogy a börtönben töltött idő alatt belátta, eddig mindenkinek csak problémát okozott, Ausztriában is csak a családi kapcsolatai miatt úszta meg a komolyabb büntetést – folytatta forrásunk. Emlékeztetett, Thomas Robert Bindberger az európai bűnügyi nyilvántartás szerint 1993 és 2010 között 15 alkalommal volt büntetve Ausztriában és Németországban, személy elleni erőszak, vagyon elleni bűncselekmény és hivatalos személy elleni bűncselekmény miatt. Legutóbb könnyű testi sértésért kapott felfüggesztett börtönbüntetést, és éppen a próbaidejét töltötte a motoros rendőr elgázolásának időpontjában.

Kerestük a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy megtudjuk, lezárult-e a fogvatartott halála miatt indult közigazgatási eljárás. Azt válaszolták, „a hatályos jogszabályok alapján a rendőrség nem adhat tájékoztatást folyamatban lévő eljárásról".

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lázár János milliós Rolexe

Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert egy antik Rolex Bubbleback karórával a csuklóján fotózta le a Magyar Távirati Iroda fotósa október 27-én a Parlamentben. Tovább olvasom