Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Szeged top 10-es város

Szeged - A legnépszerűbb városok top 10-es mezőnyében a 8. helyen áll Szeged a Szállás.hu statisztikája szerint, az idei negyedév adatai alapján. Eddig ez a város legjobb helyezése.
Több lista van

Ezúttal a Szállás.hu listáját közöljük, amelynek adatai nem teljes körűek, így nem is egyezhetnek meg a KSH által közölt számokkal. A statisztikai hivatal adatai alapján a legnépszerűbb városok toplistáján Szeged 2011 óta folyamatosan a 14. helyen áll, ami előkelő helyezésnek számít. A KSH-nál jellemzően Budapesttel, Hévízzel, Hajdúszoboszlóval indul a mezőny.

– A Szállás.hu az ország vezető szállásfoglaló portálja, ezért mérvadónak tekintjük a statisztikáját – mondta Ács Szilvia, a szegedi Tourinform-iroda vezetője. – Nekünk augusztus végéig vannak adataink a teljes első 8 hónapról: azt látjuk, hogy 5–7 százalékkal emelkedik 2013-hoz képest a vendégéjszakák száma. Ez azért is kimagasló eredmény, mert idén egyrészt nem rendeztek Szegeden világversenyt, másrészt a júniusi forgalom gyengén alakult. A július és az augusztus azonban két kimagaslóan erős hónap volt.

2014 harmadik negyedévében a belföldi vendégforgalom 10 százalékkal haladta meg a tavalyi hasonló időszakot a Szállás.hu friss adatai szerint. Kiderült: a magyarok inkább többször, de rövidebb időre utaznak el. Az elmúlt 3 hónapban leginkább a 2 éjszakás kiruccanások aránya bővült, ez adta a foglalások harmadát, legjobban pedig az 5 éjszakás nyaralások aránya csökkent. A szálláshelyek közül a legnagyobb bővülést a 4 és 5 csillagos szállodák könyvelhették el. Ugyanakkor megtorpant az apartmanok népszerűsége, a foglalások 6 százalékkal csökkentek.

Szegeden belvárosában egymást érik a különféle látnivalók, érdekességek. Fotó: Schmidt Andrea
Szegeden belvárosában egymást érik a különféle látnivalók, érdekességek. Fotó: Schmidt Andrea

A 10 legnépszerűbb település rangsorában az első 5 helyen nincs változás 2013-hoz képest: az élen az évek óta verhetetlen Siófok áll, majd Budapest, Hajdúszoboszló, Eger és Balatonfüred következik. Gyula a 6. helyre került, Szegedé lett a mezőnyhöz képest nagyon előkelő 8. helyezés a top 10-ben. Idén Miskolctapolca és Zalakaros kiszorította a korábbi időszakok 9. és 10. helyén álló Hévízt, valamint Sopront.

Felmérések szerint a legérdekesebb szegedi látnivalók között a dómot, a zsinagógát és a vadasparkot nevezik meg a vendégek. Sok vendéget vonzanak a fesztiválok: a Szegedi Szabadtéri Játékok, a borfesztivál, de egyre többen érdeklődnek a Napfényfürdő Aquapolis és a füvészkert iránt is.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

X-Faktor: Simán továbbjutott a Tha Shudras

Jól vették az első akadályt az X-Faktor szegedi versenyzői: a Tha Shudras biztos továbbjutóként… Tovább olvasom