Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

Szegeden döntenek az ároktői bandáról

Szeged - Másodfokon Szegeden tárgyalják az ároktői bandaként elhíresült hat férfi perét csütörtökön és pénteken.
A vádlottak 2008 végén és 2009 elején támadtak meg és raboltak ki idős embereket, akikről úgy gondolták, hogy jó anyagi körülmények között élnek. Éjszaka, arcukat maszkkal eltakarva, kezükre kesztyűt húzva betörtek kiszemelt áldozataikhoz, megverték őket, értékeiket követelték, majd megkötözve otthagyták őket. Több embert brutálisan bántalmaztak, ketten belehaltak a sérüléseikbe.

12 betörést írtak a számlájukra, amíg a rendőrség 2009 áprilisában elfogta az egymással rokonságban lévő vádlottakat. R. Elemér és öt társa ellen 2011-ben emeltek vádat, többek között nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés, valamint több rendbeli bűnszövetségben elkövetett rablás miatt. A rablógyilkosságokkal vádolt banda tagjai közül tavaly nyáron többen kikerültek az előzetes letartóztatásból, mivel nem született ítélet a törvényben meghatározott idő alatt az ügyükben, előzetes letartóztatásban pedig akkor még csak négy évet lehetett tölteni ítélet nélkül. R. Elemér és fia októberben a házi őrizetből Svájcba szökött, ahol nem sokkal később elfogták őket. Az országgyűlés emiatt tavaly novemberben módosította a büntetőeljárási törvényt: a legsúlyosabb bűncselekményekkel vádolt emberek már korlátlan ideig előzetesben maradhatnak.

A banda ügyében az első fokú ítélet most januárban született meg: R. Elemért és fiát tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték, egy vádlott életfogytiglant kapott, míg három férfit 20, 10 és 8 év szabadságvesztésre ítélték. Az ítélet ellen az ügyész, valamint a vádlottak és védőik is fellebbeztek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Etiópiai tragédia - ami a hírekből kimaradt

A tragikusan végződött 3 hetes etiópiai túrá írta meg a szegedi Szilassi Péter. Ő nem ment el arra a vulkántúrára, amelynek résztvevőit megtámadták, és többüket, köztük két szegedit kivégeztek. Tovább olvasom