Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Sziget 2014: Ich liebe alle!

Szeged - Ki ne szeretne óriásvirágok között fröccsözni két holland fiúval? A Korn koncert azért jobb volt. Kár, hogy éjfél után bőrig ázva menekültünk haza.
Hiába igyekeztünk, pénteken is csak délután ötre értünk ki a Hajógyári szigetre. Egy rövid séta és egy házmester segített a ráhangolódásban, majd letelepedtünk egy óriási napraforgó tövébe.

- Ich liebe Alle! - ült le közénk Rens és Rick, majd megkérdezték, nem akarunk-e füvet venni tőlük. Hollandok. A bizniszt kihagytuk, inkább egy viceházmesterrel lassítottunk, a srácok azért maradtak. Mire visszaértünk, Rens már a harmadik lányt fűzte az asztalnál, Rick pedig éppen egy Jamie Oliver-receptet és telefonszámot cserélt egyikükkel.

Sziget 2014: Ich liebe alle! - GALÉRIA

- Nézzétek, kivel találkoztam, Úr Isten, nem hiszem el! - mutatta a telefonját Kriszta a barátnőinek: a mosdóból visszafelé összefutott Michi Beckkel, ő az egyik a Die Fantastischen Vier-ből. Ennek mindenki nagyon örült, majd elindultunk a nagyszínpad felé, merthogy egyre sötétebb lett és közeledett a (számunkra) várva várt koncert.

Are you readyy?! Igen, már évek óta, mert 2012-ben csak a YouTube élő közvetítésről láttuk a Korn-koncertet. S míg H.P. Baxxter(Scooter) az idei szegedi DejaVu fesztiválon néhány perces szünetet iktatott a koncertjébe, hogy kicsit pihenjen, addig Jonathan Davis oxigént szippantott egy palackból a koncert vége felé - legalábbis mi így láttuk. Sebaj. A koncertben így sem csalódtunk.

Éjfél körül újabb sétára indultunk, bár ne tettük volna! Valószínűleg a fesztivál kijáratától lévő legmesszebbi ponton ért minket az eső - legalábbis mi így érzetük. Mire kiértünk, bőrig áztunk. Talán soha nem örültünk még ennyire egy sárga taxinak.

Rubik Sziget

Idén van a Rubik-kocka megalkotásának 40. évfordulója, és Rubik Ernő 70. születésnapja - ezért döntöttek úgy a Sziget szervezői, hogy egy hatalmas installációval tisztelegnek a feltaláló és találmánya előtt. A Rubik Sziget egy színes konténerekből összállított installáció, az alsó szintjén egy bár üzemel, fölül pedig többek között kreatív alkotótér, kiállítás és bűvöskocka-bajnokság várja a fesztiválozókat.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félezer polgárőr találkozott Tiszaszigeten

A tiszaszigeti templom körül reggeltől rotyogtak a csapatok pörköltjei, de a főzésen kívül horgászatban is összemérték erejüket. Tovább olvasom