Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Szigetelőszalag a madarak csőrén és lábán

Szeged, Tompa - A tompai vámhivatalnál jelentkezett belépésre hétfőn egy szerb állampolgárságú férfi az általa vezetett holland honosságú személygépjárművel. A férfi különösen védett madarakat, szalakótákat akart kicsempészni az országból. Lebukott.
A szerb férfi Tompánál akarta elhagyni Magyarországot, de a határrendészek felfigyeltek zavart viselkedésére. A pénzügyőrök kérdésére elmondta, hogy bejelenteni való árut nem visz magával.

A pénzügyőrök az utas nyilatkozatát elfogadták, azonban kockázatelemzés alapján a jármű tételes vizsgálata mellett döntöttek: a kocsi ülése alól tizenkilenc, a férfi zsebéből pedig három védett madár került elő élve. A madarak törzse és csőre szigetelőszalaggal volt betekerve.

A Szegedi Vadasparkba kerültek az elkobzott védett madarak.
A Szegedi Vadasparkba kerültek az elkobzott védett madarak.

Az összesen 11 millió forintos eszmei értékű állatokat lefoglalták és a Szegedi Vadasparkba szállították. A szerb férfi ellen természetkárosítás bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt feljelentést tett a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. szakál Gabriella 2008. augusztus 14. 23:20
  „Üdv mindenkinek!
  Mi csak 3 hónapja élünk skóciában de az állatvédelem itt olyan lábakon áll,amin magyarországon soha az életben! Itt már akkor kijönnek az állatvédők ha a kedves szomszéd feljelent, hogy 3 napja nem tud a kutyustól aludni,és megnézik, hogy a kutya milyen körülmények között van tartva.Nem úgy mint otthon,hogy ha szegény éhen ha,és láncra van verve,l az se baj! Csak azt nem értem,hogy minek hozták be az állatvédelemről szóló jogszabályokat ha nem tartatják be!? Elvégre ezek a jogszabályok szegény állatok életét "védenék" de úgy tűnik csak a kormány zsebét sikerül tömni a bünti csekkekkel,ha befizetik!”
 • 25. t1981 2008. augusztus 14. 16:25
  „amugy meg nem kell piszkálni a négy mancsot biztos nem az volt a céljuk hogy sok ember munkája megszünjön ez szomorú, hanem az hogy az állatok brutális tömése szünjön meg!ezzel a részével én is eggyet értek de a szörmefeldolgozás ellen is lehetne harcolni!!”
 • 24. t1981 2008. augusztus 14. 16:12
  „Én felháboritónak tartom hogy az emberek sokasága csak egy tárgynak tekintik az állatokat!szegény madarak˘!És nem csak a madárcsempészésről beszélek!csak az a baj hogy M.o.-on nincs még keletje az állatrendörségnek nem ugy mint külföldön(az önkormányzat nem támogatja)itt nyugodtan agyon lehet kinozni egy állatot ugysem csukják le a szemeteket!!pl.mikor az autós vonszolja a szamarat a kocsi után de azért nyomja a gázt és az állat csak csetlik-botlik küzd hogy el ne essen!!na ez a ..... társadalom!”
 • 23. chyla 2008. augusztus 13. 13:18
  „Én tompai lakos vagyok, de soha nem gondoltam volna hogy egy ilyen hírrel fog bekerülni a delmagyarországba.
  Az a szomorú az egészben hogy csak a zavart viselkedésre figyeltek fel...ami már csak azért is fontos mert ha nincs a zavartalan viselkedése akkor nem nézik át mivel arra a kérdésre hogy van-e vámolni való árúja azt válaszolta hogy nincs.
  Akkor mi lett volna, ha azok a madarak ott maradnak ma már nem élnének. Miért nem lehet átnézni MINDEN embert. Persze erre az lenne a válasz hogy csak sor lenne a határon. Engem nem nagyon érdekelne,ha ezért madarak élik túl a kínzást és még olykor emberek is...Ezt is figyelni kell mert az életnek nincs eszmei értéke...halottakat nem lehet pénzért visszahozni...”
 • 22. Sunflower 2008. augusztus 13. 09:40
  „Az ilyen lényt, mert embernek nem nevezném, én is szigetelőszalaggal tekerném be és körbeutaztatnám vele a világot egy csomagtartóba zárva. Aztán meg börtönbe dugnám ... Szegény madarak, remélem mind túlélik. :(”
 • 21. egyszeru polgar 2008. augusztus 13. 09:10
  „A gazemberek nem halnak ki sajnos, pedig megtehetnek. Itt nem csak az allatok/madarak/ csempeszeserol van szo, hanem azok kinzasarol is. A buntetesnek igy nem csak az eszmei erteket kell hogy kepviselnie, annal sokkal tobbet. Mivel nemzetkozi ugyrol van szo es kulfoldi orszagokban sokkal jelentosebb az allatvedelem mint otthon, remelhetoleg a csempesz megkapja megfelelo bunteteset. ideje lenne, hogy megfelelo pelda statualasaval eszre teritsuk a hasonlo gazembereket.”
 • 20. ramsar 2008. augusztus 12. 20:26
  „Jó lenne 1x végre valakit börtönbe csukni ilyen esetekben, akkor talán elgondolkodnának mások is. Szegény madarak elég rossz állapotban vannak, bár a többségük elkezdett enni, de ki tudja hányan élik túl. Egyébként miután fokozottan védett madarakról van szó, egyenként félmillás eszmei értékkel, és a veszélyeztetés épp annyiba kerül, mint az elpusztítás, verjék csak rá szépen az összeget, miután úgysem tudja kifizetni, ülje le. Remélem ennyi pénzt jó sokáig kell ülni... Rohadék...

  (Amúgy hozta a madarakat Szerbiából, vagy még messzebbről, és Hollandiába vitte volna őket. De lényegében tök mindegy, ez csak annyiból jó nekünk - már ha ebben az ügyben lehet bármi is jó -, hogy legalább nem a mi madarainkat ölte meg kishíján)”
 • 19. Ful 2008. augusztus 12. 20:07
  „Gyurcsány a hibás... :-)”
 • 18. pihe1 2008. augusztus 12. 19:50
  „Hát betekerném ezt az alakot én is egy nagy köteg szigetelőszalaggal mindenütt. Büntetése mi lesz? Lesz????
  A Négy Mancs erre mit javasolna?”
 • 17. Kedves Délmagyar! 2008. augusztus 12. 19:32
  „Remélem még később is visszatérnek az ügyre (és a többi hasonlóra), hogy megtudjuk mi lett a vége. Pontosan mennyi lett a pénzbüntetés, és sikerült-e kifizettetni. Köszönet a kíváncsi olvasók nevében!”
 • 16. DBLaci 2008. augusztus 12. 16:24
  „börtön.”
 • 15. Kérdező 2008. augusztus 12. 15:33
  „CSJ

  Jogos a kérdés, de lényegében tök mindegy.

  Én is a ragasztós megtorlást alkalmaznám!
  Hetente, egyszer!”
 • 14. CSJ 2008. augusztus 12. 13:44
  „Most belépésre, vagy kilépésre jelentkezett? Hozta, vagy vitte volna a védett madarakat?”
 • 13. Tapmancs 2008. augusztus 12. 12:39
  „Ja tényleg. :)”
 • 12. 4 2008. augusztus 12. 12:16
  „Így is kell, pénzbirságot kiszabni neki, úgysem fogja kifizetni, mint ahogy a legtöbb birságot nem fizetik be a külföldiek.”
 • 11. Mézharmat 2008. augusztus 12. 12:12
  „Miért a tömött libának, kacsának hány lába van?”
 • 10. Piki 2008. augusztus 12. 12:02
  „Főleg(!) csípőtájékon tekerném körbe szig.szalaggal, de nem nagyon lassan, hanem egy jól irányzott rántással szaggatnám le róla.....! Garantáltan nem nőne szőr rajta többé, az tuti....!
  .....anyját az ilyen mocskoknak!”
 • 9. mamuszkány 2008. augusztus 12. 11:55
  „Az ilyen rohadékot szintén szigetelőszalaggal tekernémkörbe,tetőtől talpig,hogy moccanni se tudjon.Aztán szépen lassan lefejteném róla.Hadd szenvedjen,ő is!”
 • 8. Öt Mancs Hat Mancs 2008. augusztus 12. 11:55
  „Minek ide a Négy Mancs, amikor a határon túli magyar "úriemberrel" már a nyomozók foglalkoznak?

  Józsika: rossz a sejtésed és nem is értem miért vagy ilyen hűűűdemagabiztos. Őrizetben van. Pénzbüntetést fog kapni.”
 • 7. Tapmancs 2008. augusztus 12. 11:52
  „A Négy Mancs ezzel nem foglalkozik, mert a madaraknak csak két lábuk van.”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány a hibás - ezer matricát osztott szét a Fidelitas

Szeged - Ezer darab „Gyurcsány a hibás" feliratú matricát osztott szét egy hét alatt Szegeden… Tovább olvasom