Délmagyar logó

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 26°C Még több cikk.

Szivattyúzás nélkül térdig érne a víz a garázsban

Szeged-Sziksós - – Éjjel-nappal szivattyúznom kell a vizet, másképp be se tudnánk menni a garázsba, mert térdig érne a víz – magyarázta Gregus Károly Sziksóson, a Vereshomok út és a Sömlyék út sarkán lévő házánál.
A Németországból a nyugdíjas éveire hazaköltözött férfi 33 évvel ezelőtt építette a házat, és elmondása szerint 2010-ig soha nem volt gondja a belvízzel. Nemrég nyílt levelet írt, amelyet elküldött többek között szerkesztőségünknek és a vízmű vezetőségének. Ebben arra panaszkodott, a háza előtt húzódó kanális nem tudja elvezetni a felgyülemlett vizet, mert a sás és a nád nincs levágva, elzárja az utat. A háza süllyedni kezdett, repedések jelentek meg. „Mindenki elvárná, hogy valaki végre maradandóan orvosolja az itteni helyzetet, hogy ilyen ne fordulhasson többé elő" – fogalmazott a nyílt levélben. Arra is panaszkodott, hogy az utca végén négy éve épített átemelő nem működik.

– A vereshomoki vízelvezetőnek a Domaszéki- és az Algyői-főcsatorna a befogadója, amely a jelenlegi kritikus belvízhelyzet miatt annyira tele van, hogy visszahatást gyakorol a Vereshomok utcai vízelvezetőre. A Szegedi Vízmű szivattyúval igyekszik javítani a helyzeten, de jelentős javulásra csak a belvízhelyzet rendeződésekor van kilátás. Az érintettek megértését és türelmét kérjük! – közölte lapunk érdeklődésére a Szegedi Vízmű Zrt.

Gregus Károly 2010 óta küzd a belvízzel a Vereshomok úton. Fotó: Frank Yvette
Gregus Károly 2010 óta küzd a belvízzel a Vereshomok úton. Fotó: Frank Yvette

Gregus Károly megmutatta, hogy a garázsa mellett lévő aknából jelenleg egy búvárszivattyúval távolítja el a vizet. A kerítésén vezette ki a csövet, az úttesten horonyt vágott, amelyen keresztül a csőből kifolyó víz átcsörgedezik a kanálisba. Az út megbontását valaki nem nézte jó szemmel, mert nemrég kihívták a rendőröket az utcába. A háztulajdonos az elmúlt napokban látta, hogy szivattyúznak a vízmű munkatársai, akik azt mondták neki, hogy érezhető változás csak két-három hét múlva lesz.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

300 ezerért füvet is kaszáltak februárban

Információink szerint összesen több mint 21 millió forintot fizetett ki tavaly és tavalyelőtt a Szegedi Vásár és Piac Kft. a Gidai Sándor tulajdonában lévő cégeknek. Tovább olvasom