Délmagyar logó

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 19°C | 29°C Még több cikk.

Szobrot kapott Budapesten a neves szegedi író

Szobrot kapott Budapesten a neves szegedi íróBudapesten, a Népfürdő utca 15. számú ház melletti parkban állították fel Ördögh Szilveszter portrészobrát.
Budapest, Szeged - Ördögh Szilveszter, a 2007-ben elhunyt szegedi születésű József Attila-díjas író, újságíró, műfordító családtagjainak, pályatársainak, barátainak és tisztelőinek jelenlétében nemrégiben egykori budapesti lakhelye, a Népfürdő utca 15. számú ház melletti parkban leleplezték Ördögh Szilveszter portrészobrát, Kocsis András Sándor alkotását.
Az ünnepség résztvevőit Révész T. Mihály, az Ördögh Szilveszter Alapítvány kuratóriumának elnöke üdvözölte, emlékeztetve arra, hogy Juhász Ferenc költő „a nép szemérmetességéből kinőtt virágnak" nevezte az alapítvány névadóját, aki mindig mások üdvét kereste.

Nógrády Gábor író is méltatta egykori pályatársa és barátja munkásságát. „Szilveszter esetében ember és mű tökéletes egységet alkotott. Úgy volt keresztény, hogy nem volt vallásos. Úgy volt párttag, hogy nem volt kommunista. Úgy volt író, hogy használni akart, nem tetszeni." Ördögh Szilveszter soha nem szakadt el szülővárosától, regényeinek, novelláinak helyszínei, hősei mindig szegediek voltak, köztük a legszögedibb szögedi, Bálint Sándor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dankó Pista fotója lóg a szatymazi Báló vendéglő falán

Dankó Pista fotója lóg a szatymazi Báló vendéglő falán
Két generáció kihagyása után éledt újjá az egykor Dankó Pista cigányprímás törzshelyének számító szatymazi Báló kocsma. Tovább olvasom